BEYKOZ İL DERNEKLER BİRLİĞİ TARİH YAZDI..

Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Tarihi Bir Toplantıya Ev Sahipliği Yaptı. Beykoz'dan ülkemiz geneline örnek olacak bir demokrasi çıkışına imza atdı.
Bu haber 2024-03-21 10:05:52 eklenmiş ve 328 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ İL DERNEKLER BİRLİĞİ TARİH YAZDI..

 

Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Tarihi Bir Toplantıya Ev Sahipliği Yaptı. Beykoz'dan ülkemiz geneline örnek olacak bir demokrasi çıkışına imza atdı. Beykoz Muhalefet Partilerinin Belediye Başkan Adaylarıyla Beykoz İl ve Bölge Derneklerini, Muhtarları, Beykoz’un Sivil Toplum Örgütlerini Birbiriyle Buluşturdu.

 

Bir başka ifade ile Beykoz’un ana dinamik gücünü, belirleyici gücünü mükemmel bir demokrasi örneği ile bir araya getirdi. Beykoz muhalefeti, siyasi parti ve stk yapılanması, muhtarları bir demokrasi şöleni, Beykoz Dogus Haberde de belirttiği gibi bir demokrasi meydanı açık oturumuna imza attılar. Beykozun ana demokrasi gücü, bileşenleri bir araya gelerek Beykoz ve Beykozun sorunlarını çözüm yollarını ortaya koydular..  ((Toplantının Beykoz basınında rutin haberi-ayrıntılar dipnot X-2 de analiz haberimizin altında))

 

TOPLANTI

 

FOTO GALERİ

 

TIKLAYINIZ..

 

TOPLNTIDA ÇIKAN ANA SONUÇ, AKP’Yİ ÜLKE SATHINDAN, İSTANBULDAN, BEYKOZDAN SİLMEK  ZORUNDAYIZ..

 

Toplantıya katılan muhalefet partilerinden çıkan ortak sonuç, 22 yıldır yerelde ve genelde iktidar olan AKP’nin geriletilmesi, hem İstanbul’da hem Beykoz’dan hem de ülke gündeminden silinmesi gerekmektedir fikrinde buluşurken..Mevcut Bld. Başkanı ve AKP'den yeniden aday olan Başkan Murat Aydın katılmadı. Köseler ise Karadenizliler, Kastamonuluların kendisi için birlikte düzenledikleri,MHP’nin eski Beykoz Belediye Başkan Adayı Mehmet Öncü ile Kas-Der Genel Başkanı Remzi Şen’in de açıktan kendisne destek sunduğu bir programdaydı. Programda Karadenizlilerden-Kastamonullardan-karslılardan Alaattin Köseler’e açık destek geldi. Köseler Doğu medyaya yaptığı açıklamda il bölge derneklerinin yapılan toplantının tarihi önemde olduğunu, il bölge dernekler birliğini başkan ve yönetimlerini, toplantıya katılan Beykozun ana demokrasi bileşenlerini tebrik ettiklerini, bld başkan adayları için düzenlenen etkinliklere katılmama gibi bir lüksünün olmadığını, bu anlamda dernekler birliğinin beykoz sivil toplumu açısından tarihi bir adım attıklarını hepsini kutladıklarını belirttiler..

 

 

 

2. Ana konu ise ülkemizin siyasal alanının iktidar- ana muhalefet ikilemine haps edilerek ülkemizde demokrasiye büyük darbe vurulmaktadır, demokrasimiz çeyrek yüzyıldır darbe üstüne darbe almaktadır.  Bu darbeye bir örnek vereceksek, halkı, sivil toplum örgütlerini takmayan, devre dışı bırakan iktidar ülkemize Fırat-Dicle Havzasında biz 80-90 milyona yok edilmeyi ve kıyameti dayatmıştır.  Öyle bir yok edilme ve kıyamet ki sonuçları Anadolu’dan Mezopotamya’ya buradan tüm dünyayı etkilemektedir..  ((Ayrıntılar için alttaki x-1 Dipnotomuza bkz.. ))

 

 

Deva Partisi Ardahanlı Hemşerimiz Şenol Korkmaz siyasetçilerden duymadığımız önemli bir gerçeğe vurgu yaptı. Sadece seçime endeksli değil haytaımız boyunca Beykoza, ülkemize vatandaşa hizmet için yola çıktık. Seçim bitdi mücadele bitdi, halka hizmet bitdi anlayışını şidetle redediyoruz. Beykoz sivil toplumu halk neredeyse her zamanda bizde orada olacağız. Beykozun sorunlarına ben değil biz olarak birlikte çözümler üreteceğiz. Halka ülkeye hizmet zamanlı bir iş değil ömür boyu süren bir iş ve mücadeledir belirlemesini yaprken diğer adyalarda çok önemli belirlemelrde bulundular..

Buradan İstanbul’a, Beykoz’a geldiğimizde AKP, Fırat ve Dicle havzasında milyon-milyarlarca yıl içinde oluşmuş olan maden yataklarını ve dünyada benzeri olmayan, her vatandaşımızı zengin edecek kaynak sularımızı kaynağında Fırat-Dicle’nin çıkış havzasında ifritvari projelerlerle yok ederken, Karadeniz’in altına kadar uzanan altın vb. maden damarlarını da sökerek yok ederek Karadenizi de patlatarak 80-90 milyon vatandaşı yok etmeye çalışmaktadır.  

 

Ülkemize ve dünyamıza kıyamet senaryolarını küresel soykırımcı firmalarla dayatan AKP, ülkemizi küresel soykırımcı firmalarla yerli  işbirlikçi firmalarının operasyon sahasına çevirmiş bulunmaktadır. Ve bu yok edici projeleri ülkemize dayatanların başında gelen Murat Kurum ifritini İBB başına getirip İstanbul’u da bitirmeye ve tarihten silmeye çalışmaktadırlar..

 

Buradan Beykoz’a geldiğimizde ise 22 yıldır yerelde ve genelde iktidarda olan AKP tek politika gütmüştür. Beykoz un iş-istihdam-ulaşım-imar sorunlarını çözemeyerek, Beykoz’da işsizlik-yoksulluk ve yolsuzluğu yaygınlaştırarak 50 bine yakın Beykozlunun Beykoz2u terk etmesini sağlamıştır. Terk eden vatandaşın evini arazisini çeteleşmiş firmalarına yandaşlarına yok pahasına vererek halkın elindeki malını mülkünü almıştır.

 

Bu seçimi de alırsa artık hiçbir Beykozlu Beykoz’da kalamayacak. AKP hazine arazilerine çöktünüz 50-100 yıllık kira borçlarınızı ya ödeyiniz yada derhal Beykoz’u terk ediniz diyecek.. Çünkü bu zihniyete göre ülke halkın değil, rantçıların, bir avuç zenginin ve kendi yandaşlarının ülkesidir. Halk parya ve köledir halka dilediğimiz operasyonu yaparız kafasındadırlar.. Daha açık bir ifade ile akp halkı-vatandaşı koruma, geliştirme, sivil toplumla, stklarla ülkeyi idare etme gelişmiş toplum kriterine çekme yerine halkın ülkemizin.. her alanda hayatına çöken bir kabusa dönüşmeye başladı. 

 

Bu darbenin tersine çevrilmesinin yolu da bugün Beykoz’da ortaya koyduğumuz bu duruştur. Ülkemizin tüm il-ilçe-bölgelerinde sivil toplum örgütleri, muhtarlar, kanaat önderleri halkın belirleyici unsurlarının bir araya gelerek artık bulundukları şehirde partiler üstü siyaset üstü kendi adaylarını, yöneticilerini çıkarmak zorundadır.

 

Bu toplantıyla Beykoz’da sivil topluma –halka öncülük eden Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Tarihi olguya, olaya imza atmıştır. Bu konuda Serhat Sivil Toplum Koordinatörü, Ardahanlılar Dernek Başkanı, Doğu Medya Genel Yönetmeni   Yusuf Yasin Sit’in Serhat STK’ları ile birlikte 2000’li yıllardan beri Serhat Sivil Toplum örgütleri ile birlikte  ortaya koyduğu il-ilçe ve bölgeler bazında STK olgu olayı ve lobileşme faaliyetlerini örnek alarak Beykoz’a da taşıdığımızı memnuniyetle ifade ederken.. 2028-29 yerel genel seçimlerinde sivil toplum örgütleri öncülüğünde vatandaşın kendi ülkesinin kaderini tayin etme, belirlemenin temellerini bu toplantı ile Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği atarak ülkemiz demokrasi tarihine, vatandaşın kendi ülkesinin sahibi olması yönünde hem tarihi bir adım atdık, hem de  ülkemiz demokrasisine önemli bir katkıda bulunmuş olduk..

 

Beykoz STK’ları, Serhat Sivil Toplum STK’ları olarak bu toplantıyı organize eden ev sahipliği yapan, birliğin sözcülüğünü de başrılı bir şekilde yapan Ozan Derviş ve tüm Beykoz İl ve Bölge Dernek Başkanlarına ve yönetimlerine, toplantıya katılan STK –Muhtarlar ve Bld başkan adaylarının her birine ayrı –ayrı teşekkür ediyoruz.. 

 

Bu toplantıyla Beykoz sivil toplum örgütleri bütün ülkemize örnek olacak bir çıkışa, bir etkinliğe ev sahipliği yapmıştır. Beykoz ve ülkemiz açısından bir ilke imza atmıştır. Beykoz’da ortaya konan bu STK çıkışı ve duruşu hızla İstanbuldan tüm ülke sathına doğru yayılacaktır..

 

DİPNOTLAR :

X-1: Rejim ve siyasal alan ülkemizi ve vatandaşı nasıl imha etmektedir. ((Ayrıntılar için alttaki linklerimize bakınız.. ))

 

KIYAMETİN DÜĞMESİNE FIRAT -DİCLE HAVZASINDAN BASILDI.. TIKLAYINIZ..

 

AKP’DE TERSİNE DEVRİM ve U DÖNÜŞÜ.. TIKLAYINIZ..

 

2024 YEREL SEÇİMLERİNE GİRERKEN AK PARTİYİ AK GEZENLERE DÖNÜŞTÜRDÜLER .. TIKLAYINIZ..

 

SERHATTA - DOĞUDA İŞGAL ve SOYKIRIM DALGASI SON HIZ SÜRÜYOR.. TIKLAYINIZ..

 

DİPNOTLAR X-2 : BEYKOZ BASININDAN TOPLANTININ RUTİN HABERLERİ..

 

BEYKOZ DOĞUŞ GAZETESİ..

Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği, 31 Mart Yerel Seçimleri yaklaşırken, Beykoz Belediye Başkan Adaylarının katılımıyla “Beykoz Konuşuyor” etkinliği düzenledi.

 

BEYKOZ DOĞUŞ GAZETESİ


HABERİN DEVAMI TIKLAYINIZ..


 

(BEYKOZ HAVADİS-TALİP ERCAN )

 

SİYASİ PARTİLERİN BEYKOZ ADAYLARI İL VE BÖLGE DERNEKLER BİRLİĞİNİN PROGRAMINDA PROJELERİNİ ANLATTI

 

Beykoz İl ve Bölge Dernekleri Birliği tarafından Yerel Seçimler öncesi siyasi partilerin ilçe başkanları ve Belediye Başkan Adaylarının " Beykoz Konuşuyor " adlı etkinliği Beykoz Belediyesi Soğuksu Yücel Çelikbilek Kültür Merkezinde gerçekleşti.

 

 

 

Program 3 bölümden oluştu, önce Siyasi Partilerin Beykoz İlçe Başkanları ya da temsilcileri, sonra sırası ile 10'ar dakikalık süre ile Beykoz Belediye Başkan adayları son bölümde ise katılımcılardan gelen soru-cevap ve görüş bildirme anları sonrasında toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

 

Programın moderatörlüğünü Doğuş Haber İmtiyaz Sahibi ve İl ve Bölge Dernekler Birliği Danışmanı Ozan Derviş yaptı. Birlik Dönem Başkanı Bülent Kılıç ise konuşmasında katılan tüm Belediye Başkan Adayları ve İlçe Başkanlarına, izleyenlere geldikleri için teşekkürlerini iletirken gelmeyen Beykoz Belediye Başkanları için ise takdirler vatandaşlara bıraktığını ifade etti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Beykoz Belediye Başkan Adayı Alaattin Köseler ile Cumhur İttifakı Beykoz Belediyesi Ak Partili Başkan Adayı Murat Aydın programda yer almayan isimler oldular.

 

 

Programda ilk konuşmayı İYİ Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Tuba Alaylı Özgeç yaparken ardından sırası ile Saadet Partisi Adayı Yasin Kalaycı, Deva Partisi Adayı Şenol Korkmaz, Gelecek Partisinin Adayı Ayhan Uzunyayla, Yeniden Refah Partisi Adayı M.Kazım Alpay, Vatan Partisi Adayı Hakan Ekiz ve son olarak da Büyük Birlik Partisi Adayı Murat Arda diğer konuşmacılar oldular.

 

 

 

 

İYİ Parti Beykoz  Belediye Başkan Adayı Tuba Alaylı Özgeç konuşmasını yanında getirdiği proje sunum posterleri ile yaparken göreve geldikleri anda mahalle mahalle, sokak sokak analiz yaparak Beykoz'un trafiğinde iyileştirmeler yapacaklarını söyledi. Özgeç ardından sunum posterleri eşliğinde başlıklar halinde projelerini kısa detaylar ile aktardı.

 

 

Saadet Partisi Adayı olan Yasin Kalaycı ise bundan 20-25 yıl öncesinde Siyasi Partilerin adaylarının bir araya gelip bu tür programlara çıkabildiklerini ancak aradan geçen bu süre zarfında ortaya bir kutuplaşma bir birinden uzaklaşma halinin çıktığını ve bunu tasvip etmediklerini söyledi.

 

Kalaycı, Böbrek yetmezliği olan bir hastaya ağrı kesici verilmeyeceği gibi Beykoz'un kronikleşmiş sorunları karşısında da aynı tablonun konuşulabileceğini sözlerine ekledi. Kakıcı, Beykoz'dan 2015 yılından  beri bir göç dalgasının ayrılmanın yaşandığını söylerken 250 bile bulamayan nüfusun dışarıdan gelen öğrencilerle bu rakamlarda kalabildiği iddiasında bulundu.

 

Deva Partisi Adayı Şenol Korkmaz ise Türkiye Genelinde seçime girdikleri 1393 bölgedeki adaylar olarak Etik Kurallar Bildirgesine imza attıklarını söyleyip bunları tek, tek okudu ve Belediye Yönetimine geldiklerinde uygulayacaklarının bilgisini verdi.

 

Gelecek Partisi Adayı Ayhan Uzunyayla ise Bingöl Kökenli 40 Yıllık Beykozlu olduğuna vurgu yaparken Gelecek partisi olarak insan odaklı ahlak ve dürüst bir yönetim anlayışı ile yola çıktıklarını söyledi. Uzunyayla öncelikli hedeflerinin Beykozluların ilçelerinden kovulmaması yönünde olacağına dikkat çekip, " Yoksa Metro, Metrobüs, Tranvay gelse neye yarayacak, boş olacak Beykozlular bunlardan faydalanabilecek mi ki... " diye konuştuktan sonra depreme ilişkin projeleri olduğunu ve Beykoz'da 3 ayrı noktada hem toplanma hem de yaşam alanı yapacaklarını söyledi.

 

Yeniden Refah Partisi Adayı Mustafa Kazım Alpay ise kamu kurumlarında çalışmış olmanın da verdiği bilgi zenginliği ile bazı veriler ortaya koyarak konuşmasını yaptı. Alpay'ın bazı adayların Beykoz'a Metro geliyor demelerine atıfta bulunup " Beykoz'a Metro gelmez, bir kilometresinin maliyetinin rakamını bilmeden konuşuyorlar, sabah akşam 10 bin kişinin kullanacağı gün içinde kullanımın çok aza olacağı metre Beykoz'a yapılmaz. Öte yandan Beykoz'a Şehir ya da Araştırma Hastanesi yapılma kararı onandı Sağlık Bakanı bunu konuşurken Belediye Başkanımız Beykoz'daki mevcut hastanelerde doktor açığını dile getiremedi, hastaneye değil doktorlara ihtiyaç var " dedi.

 

Vatan Partisi Adayı Hakan Ekiz ise Türkiye'nin e büyük sıkıntısının ayrıştırıcı siyaset olduğuna vurgu yaparken yıllar geçse de bundan vaz geçilmediğini ve hiçbir şey de elde edilmediğini söyledi. Ekiz Beykoz'daki tarım, Kuzey Ormanları ve doğal alanların korunması için çaba göstereceklerini söylerken bu konularda Beykoz Belediyesine karşı açılmış tüm davalarda vatandaşlar lehine bir bakış açısı geliştireceklerini söyled.

 

Rüzgarlıbahçe'de 35 Yıldır ikamet ettiğini 23 yıldır da Kavacık'ta esnaflık yaptığını  söyleyen Büyük Birlik Partisi Adayı Murat Arda, Hadisi Şerifte anlam bulduğu gibi işin ehline verilmesi gerektiğine vurgu yaparken bu yapılırsa gerisi gelir dedi. Arda, Beykoz'daki trafik sorununun bir türlü çözülemediğini belirtip kendi işyerinin olduğu Rüzgarlıbahçe  Bölgesi örnekli eleştiriler getirirdi " Rüzgarlıbahçe'de oturmaktayım ve ben 35 yıllık esnaflık süremde buraya bir şey yapıldığını görmedim. Yaptıkları tek şey yolu döndürüp otobana bağlamaları oldu. Eski Şenevler yolu vardı orayı kapattık üst geçit yaptık, Benzinliğin arkasından uydurma bir yol geçirdik ve çözülemedi bu trafik sorunu." dedi.

 

Biraz önce bir konuşmada ifade edildiği gibi Beykoz'daki evlerde yaşanan sorunları kendisinin de yaşadığını söyleyen Arda, " Üç sıra üzerine yıllardır evimi yapamadım, yıllarda uğraştık. Bin lira rüşvet vermedim bare ceza yazın dedim iki buçuk bin lira ceza yazdırdım, bunlar hoş şeyler değil. Maalesef bunları bizlere reva gördüler. Yok Acarlar gibi zenginler yaşayacak buralarda, peki biz nereye gideceğiz nerede yaşayacağız. Geçen gün Kavacık'ta bir gence rast geldim, abi evleneceğim ama 17 bin lira maaşım var, 20 bin lira kiralık yer var ben burada nasıl yaşayacağım dedi. Bu gençler bizim çocuklarımız evlenince nerede oturacak bu çocuklar. Herkes zenginleşti komşu ilçelerde Beykoz halkı sanki beddualı gibi...yahu bize de imar verin bizde mütahhite verelim evlerimizi, biz de zengin olalım? yok arkadaşım siz zengin olamazsınız biz burayı Kentsel Proje alanı yapacağız? orman içine evler yapılıyor, binalar yapılıyor bizde çatı katı yapan kişilere sen kime sordun da yaptın denmekte, Beykoz'da maraba gibi mi yaşayacağız. Beykoz'da tapu ve imar sorunun hallolmasını istemiyorlar, sorunu çözmek istemiyorlar. " dedi.

 

" Onlar için asıl sorun bizleriz burada yaşamamızı istemiyorlar. Yollarımız hal Osmanlı'nın at arabası yolları, o kadar il geziyorum Beykoz'da bir değişim yok. Kavacık Muhtarlığının aradan Kavacık ana arterine girmeden yirmi metre yol açsan otobana iniş verilebilir, yok olmaz  Rüzgarlıbahçe yoluna kadar gidip oradan otobana bağlanacaksınız niye? emniyeti sağlayamıyormuşlar, sağla senin görevin o...geçen gün FSM hastanesine gittik 300 metrelik yolu 45 dakikada aşamadık. " diye konuşan Murat Arda önceliklerinin Beykoz'daki trafik sorununu çözmek olduğunu söyledi.

 

Arda Pazar yerleri projeleri konuşulduğunu ve bunun kendi projelerinde de olduğunu söyleyip , tamam lüksünü yapmayalım ama katlı olanı yapalım, otopark ile pazarın olacağı bir projelerini uygulanacağını söyledi.

 

ANALİZ HABERİ YAYINA HAZIRLAYAN..

Doğu Medya- Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Yasin Sit.

 

 

 

ETİKETLER : Beykoz İl ve Bölge Dernekler Birliği Tarihi Bir Toplantıya Ev Sahipliği Yaptı. Beykoz'dan ülkemiz geneline örnek olacak bir demokrasi çıkışına imza atdı.
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA