HOCWANLI SANATCILARDAN “KOMELA ÇAND U HUNERA KURDİ” KURMA KARARI..

HOCWANLI SANATCILARDAN “KOMELA ÇAND U HUNERA KURDİ” KURMA KARARI..
Bu haber 2024-03-10 20:09:44 eklenmiş ve 271 kez görüntülenmiştir.

HOCWANLI SANATCILARDAN “KOMELA ÇAND U HUNERA KURDİ”..

 

HOCWANLI SANATCILARDAN, XOCVAN KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ KURMA KARARI..

 

HOCWANLI SANATCILARDAN KOMELA ÇAND U HUNERA XOCWANE (XOCVAN KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ) KURMA KARARI..

 

Kurd Kültürü ve Kürtler insanlık tarihinin ana kültür taşıyıcıları. İnsanlık tarihine ve kültürüne yol ve yön veren dünyanın ana kültür bileşeni Kurdler.

 

Bin yıllardır bu  büyük kültür ve halk büyük bir şeytani saldırı altında. İnsan soyunu ve medeniyetini yok etmek isteyen iblisilerin 1. öncelliği dünya medeniyet nüfusu Kurdleri ve kültürlerini tarihten silme, Kurdleri ve medeniyetlerini yok etme . Bu anlamda Kurd kultur edebiyat folklor müzik geliştirmeye yönelik her harekete aynı zamanda insanlığa da önemli bir hizmettir..

 

Anadolu ve Mezopotamia’nın Hozan-dengbej, Cirokvan (sözlü tarih-hikâye-masallar-efsaneleri, şiirleri okuyan) ların Kurdistanın onbinlerce yıllık kadim kültürünü, geleneklerini günümüze taşıyan kültür-sanat emekçileri olmasaydı.. Bazılarıda yazıya dökülmeseydi.. Günümüzde tek bir hozan-dengbej-çirokvanla karşılaşamazdık. İlyada, ardından Odysseia destanları ile Gılgameş Destanlarından haberimiz bile olmazdı..

 

Antik çağ tarihçilerinden Homeros’un Antik Mezopotamya-Anadolu kültürünün en önemli ve ilk yazılı kaynağı olan İlyada, ardından Odysseia destanları ile Gılgameş Destanları binlerce yıl hatta on binlerce yıl önceden bu kültürün kaynağını bizlere taşırken..  

 

Serhad bölgesinde Murat Çobanoğlu, Şeref Taşlıova, Asker Demirbaş ve daha niceleri..  ÇİROKBEJ –AYHAN ERKMEN, DENGBEJ  - SEBRİ AGIRİ, DENGBEJ – XALİDE, DENGBEJ – MIHEMEDE SERHADİ gibi devlerin sunumlarıyla Digor Kültür Platformu gibi derneklerle  (DKP) bu kültürel zenginliğimiz artık halk kitleleriyle buluşmaya, hayat bulmaya başladı..

 

Günümüzde de dernekler artık kaz-kuz gecelerinin dışına çıkarak bu mükemmel kültürümüzü halkla buluşturmaya başladılar..

 

Hocvanlı sanatçılarda geçen hafta yayınladığımız Hocvanlı Sanatçılar Halk Konserinde Halkla buluştu haberinde yer verdiğimiz gibi Hozan-Dengbej-Cirokvan’lar olarak bu kadim ve güzel kültürümüzü, halk kitlelerine taşımaya başladılar..

 

Daha da güzeli “KOMELA ÇAND U HUNERA KURDİ”, “KOMELA ÇAND U HUNERA XOÇWANE”  altında dernekleşme kararı aldılar.

 

Bu durum Serhat bölgesi, Ardahan –Xocvan açısından tarihi bir gelişmedir.

 

TC rejimi bölgedeki kalelerden yazılı görsel tüm tarihi dokuyu gözükenleri tahrip edip yok ederken, çoğu yerdeki hazine ve eserleri de çıkarıp Amerika-ingiltere-terörist israile ve tc deki Siyonistlerin şatolarına taşırken, yok ederken..

 

Yok edemediklerini de adeta ölüme yatırarak gizleyerek zamanla yok ederek ülkemiz ve dünyadan gizlemeye çalışmaktadır. Bölgede ayakta duran devasa kaleler ve eserler kaderine terk edilerek araştırmalara kapatılmışlardır..  Bunun temel nedeni Urartulardan Hititlere, Asurlara, Medlere bu devasa tüm Anadolu Mezopotamia Medeniyetinin İstanbul-İonia dan Kafkaslara-Hindistan Pakistan sınırlarına kadim on binlerce yıllık üstün kurd kültür ve sanatını günümüze, dünyaya taşımalarında yatmaktadır..

 

Kurdler İstanbulu ilk kuranlar Kurdler olduğunu, Ayasofianın Kurdler tarafından hiristiyanlıktan çok önceleri yapıldığını küçük çekmece gölü altında Hitit şehirlerinin yattığını bilmedikleri gibi.. TC rejimi ile 100 yıldır beyni türk-türkü-ye diye yıkanan zavallı vatandaşın da böyle gerçekleri duyması Doğu Avrupa sınırlarından Hindistan Pakistan sınırlarına Kurdi nufusun dünya medeniyet nüfusunun 1,5-2 milyar olduğunu kendisininde bu nüfus ve medeniyetin bir parçası olduğunu duyması..

 

Xuda (Kurdi Allah) muhafaza neredeyse intihar duygularını depreştirecek cinsten duygulara yol açmaktadır. Çünkü katil kraliçe ve Siyonistler 300-400 yıldır Anadolu-Mezopotamia halklarının beyinlerine bilinçaltlarına dahi saldırarak insanı yok etmek için çalıştılar. Devlet, din, eğitim, bilim, ırk, mezhep dünyada ne kadar argüman varsa hepsini kullandılar.. Bu medeniyet nüfusunun düşürülmesiyle birlikte terör lejyonu israilden uyduruk arap rejimlerine..  kullanabildikleri rejimleri bu devasa coğrafyaya bir hastalık olarak yayarak dünyamızı yok etmeye halkları soykırıma çektiler..

 

Özetle dünyanın düzelmesi Kurdlerin her alanda ayağa kalkarak yürümelerinde ve insan soyuna öncülük etmelerinde yatmaktadır. Siyonist soykırımcı şeytanın uşakları bunu bildiklerinden şu anda sömürgeleri tc rejimi ile birlikte küresel siyon maden şirketleri ile Fırat-Dicle havzasından Anadolu-Mezopotamia’yı yok etmek, Karadenizi patlatarak tüm insan soyunu gömmek için 4 koldan tüm insanlığa karşı saldırıya geçmiş bulunmaktadırlar..

 

Bizi nasıl yok ediyorlar..  TC rejiminin vatandaşa dayattığı tuzaklardan örnekler alttaki linklerde..

 

KIYAMETİN DÜĞMESİNE FIRAT -DİCLE HAVZASINDAN BASILDI.. TIKLAYINIZ..

 

AKP’DE TERSİNE DEVRİM ve U DÖNÜŞÜ.. TIKLAYINIZ..

 

2024 YEREL SEÇİMLERİNE GİRERKEN AK PARTİYİ AK GEZENLERE DÖNÜŞTÜRDÜLER .. TIKLAYINIZ..

 

SERHATTA - DOĞUDA İŞGAL ve SOYKIRIM DALGASI SON HIZ SÜRÜYOR.. TIKLAYINIZ..

 

Doğu Medya –Analiz Haberler..

 

ETİKETLER : HOCWANLI SANATCILARDAN “KOMELA ÇAND U HUNERA KURDİ KOMELA ÇAND U HUNERA XOCWANE” KURMA KARARI..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA