KAYYUM ATAMALRININ ARDINDAKİ GİZLİ NEDEN ORTAYA ÇIKTI..

AKP, KURD DİLİ ve KÜLTÜRÜNÜ YOK ETMEK İÇİN KAYYUMLARI ATAMIŞ..
Bu haber 2024-03-26 08:45:28 eklenmiş ve 223 kez görüntülenmiştir.

KAYYUM ATAMALRININ ARDINDAKİ GİZLİ NEDEN ORTAYA ÇIKTI..

 

AKP, KURD DİLİ ve KÜLTÜRÜNÜ YOK ETMEK İÇİN KAYYUMLARI ATAMIŞ..

 

Kurdistanda Kayyum atamalarının ardındaki gizli gerçek ortaya çıktı. Kayyum atamalarının ardında yatan gizli nedenin Arz-ı Mevud (vaad edilmiş topraklar) olduğu ortaya çıktı. O neden de Kurd kültürü dili ve edebiyatının yaygınlaşması siyonist yahudilerin Arzı Mevud projesini engelliyormuş. Peki, bunun tc rejimi ile ne alakası var diyeceksiniz. Osmanlıdan sonra Ortadoğu’da kurdurulan tc dahil tüm rejimler terör lejyonu israilin yayılması ve halkları soykrıma uğratması için kurulmuşlardır da ondan.  TC rejimi siyonist yahudi sermayenin kurdurduğu bir sömürge olduğu gerçeğinde yatmaktadır. ((Arzı mevud yalan dolanı nedir tıklayınız.. ))

 

 Kurdi STK’lar ve Kurdistanında ortaya çıkan belge ve bilgilere göre, Mossad, Cia’dan sızdığı iddia edilen belge yada bilgilerde  Siyonist yahudilerin özellikle siyaset alanında TC üst düzey yetkililerinin kulağını çekerek  Kürtçe nin, Kurd dili-edebiyatının  Kürdistan’da yaygınlaşmasının “Arzı Mevud”  ((Arzı mevud yalan dolanı için tıklayınız.. )) projelerine büyük darbe vurduğunu derhal durdurulmasını istedikleri ortaya çıktı. Bilmeyen saf vatandaşlarımız da şu gerçeği bilsinler. TC siyonist yahudiler tarafından kurulmuş bir sömürge ve bir derin işgal rejimi. Tek politikası ise vatandaşı şeytanın aklına gelmeyen yol ve yöntemlerle imha etmek. Anadolu ve Mezopotamya’ya konmak ki şu anda Anadolu –Mezopotamya üstündeki tüm uyduruk faşist ırk devletlerini bu siyonistler fars-tırk-arap-kurt kılıklarına bürünerek, kendilerine bağlı kripto nüfusla idare etmektedirler..  

 

 

 HABER FOTO GALERİ.. 

 

 

Yüzyıllardır bu coğrafyadaki maddi-manevi hazineler siyonistlerin şatolarına akıyor. Yüzyıllardır Anadolu-Mezopotamya Halklarına (Kurd-tırk, ermeni-rum-rus-fars..) soykırım oyunları dayatılmış. Bunu sorgulayan her vatandaş ise faili mechul yapılıyor..

 

TC kurulduktan sonra Ardahan mebusu seçilen, yolsuzlukların üstüne giden, Ermeni altınlarının akıbetini soran Ardahan Mebusu (ki kurtuluş savaşının en büyük aktörüdür) Deli Halit Paşayı TBMM de vuran siyonist yahudiler, Halit paşanın 4-5 gün kan kaybederek işkence ederek katl ettiler. Atatürük dahil hiçbiri müdahale etmedi. Çünkü kumpası kuran ulu onder diye yutturlan ingiliz oyunları ile kurtarıcı rolu verilen ataturukun ta kendisiydi.

 

Siyonistler nasıl Kennedy gibi başkanları katl ettiyseler tc tarihi boyunca da türk-kurd ileri gelenlerini katl ettiler. TC tarihi aynı zamanda bir soykırım ve faili meçhuller tarihidir. Bir tekine bile dava açılmadı. Bir tekinin bile faili yakalanmadı.. Bu soykırım ve faili meçhullerden 1-2 ne örnek verirsek, Mehmet Akif Ersoy’un ailesini aç bırakarak teker -teker açlıktan öldürdüler..  Dip notta da ((DELİ HALİT PAŞA NEDEN, KİMLER TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ altta dipnotlarda..)) deli Halit Paşanın katl edişlini veriyoruz..

 

AKP kayyum atamalarından sonra ne kurdi kreş nede Kurd belediyelerinde Şaredariya Dersim’e, Şaredariya Amede, Şaredariya Sure.. gibi bir tek kurdce ad bırkamadılar. Tüm tabeları söküp aldıkları gibi kreşleri de kaptılar..

 

Özetle tc rejimini derinden işlgal eden siyonist çete, siyonist derin işgal rejimi tc ile birlikte, kurd dili edebiyatı, cocuklara kreşlerde kürtçe ders verilmesinin vaad edilmiş toprakların alınmasına büyük darbe vurduğunu, bunun durdurulmasını, aksine akp yi de kontrolleri dışına çıkan tc yi de yerle bir edeceklerine dair gizli emir verdiklerini..

 

Bu gizli maddeden dolayı akp’nin tüm Kürdistan’da kayyum atayarak kurdce adları kaldırdığı, Kürtçe eğitim veren kurum ve kuruluşları, kreşleri kaptıklarını söylediler. Ki bu gizli madde yada gündeme de gerek yok. Ki zaten rejimi tarihi boyunca Kurdlere, Anadolu-Mezopotamya halklarına soykırımı dayatarak yok etmektedir..

 

(Bilmeyen saf vatandaşlarımız şu gerçeği de bilmeliler, tc de bir partinin sagci-solcu-dinci-laikci, atocu, kurdcu-turkcu olması vb önemli değil önemli olan ülkemizi derinden işgal eden siyonistlerin, siyonist çetenin çıkarlarına hizmet edip etmediği.. TC rejiminin ana politikalarından biri de ülkemizi derinden işgal eden siyonist çetenin deşifre olmasını engellemek. TC rejiminin devletinin siyasetinin ana işi, ana politikası budur..)

 

Rojava’da Terörle Mücadele Görüntüsü Altında, Kurdleri İsrail-ABD Kucağına İtme..

 

Kurdi STK ve kaynaklar aynı gerekçeden dolayı Rojava’da operasyon yapan TC rejiminin yaptığı ilk iş, kurdleri kazanma dil edebiyat kültürlerine sahip çıkma yerine ilk icraatının da yine mossadın, natanahunun direktifleri doğrultusunda kurd dili edebiyatı ve kültürünün yasaklanması olduğunu, kurdleri turklerden nefret eden bireylere, israil ve abdye yanaşan bireylere çevirme babında Rojava’daki operasyonların hemen ardından tc kürd dili edebiyatını yasaklamış, başında mossad ajanlarının yer aldığı tc destekli çeteler kurdlerin ev arazi haytalarına çökmüşlerdi, gasp ve tecavüz olayları halende sürmektedir. tc den goturulen turk-arap kılığındaki kripto yahudi ogretmenlerle turkce-arapca ders vermeye başlamışlardı..

 

Doğu Medya olarak on yıllardır biz bu gerçekleri yazıp çiziyoruz. ABD; TC, Nazi-Nato terör lejyonlarının dünya siyonist sermayesinin uşakları oldukları, nazi-nato terör lejyonu patronu siyonist firmaların kurduğu terör lejyonu israilin Kurdistanı rahat işgal etmesi için Amerika-Avrupa devletleri ile Ortadoğu’da Osmanlının yıkımının ardından son bir yüzyıldır  kurdurulan faşist ırk devletleri tc, iran, ırak, syria.. nında Siyonistlerin arz-ı mevud projesi için çalıştıklarını, kurulduklarını, bu projenin hayata geçmesi için çalıştıklarını sık –sık işliyorduk..

 

Ki en son Erzincan-İliç, Fırat Dicle havzasında milyon-milyarlarca yıl içinde oluşan kaynak sularımızın kaynağında yok edilmesi,  canlı –cansız yaşamı kaynağında zehirleyerek, maden faaliyetleriyle Karadenizin altına doğru ilerleyerek Karadenizi patlatarak Anadolu- Mezopotamyayı tarihten silmeye çalışan bir akp gerçeği ile karşı karşıyayız.. (AKP’nin Anadolu-Mezopotamya’ya Dayattığı Kıyamet Tıklayınız.. )

 

T C, TERÖRLE MÜCADELEYİ KÜLTÜREL SOYKIRIM İÇİN KULLANIYOR..

 

Gerek Kayyum atamalarına, gerekse Rojava’da ki tc nin terörle mücadele operasyonlarına baktığımızda tc rejiminin dünya siyonizminin kendine verdiği görevi, kendisine biçtiği misyonu çok profesyonelce yerine getirdiğini görmekteyiz..

 

Eğer amaç terörle mücadele olgusu olsaydı, akp li tc rejimi eski tc rejiminin kurdlere,  kurdi adlara, kurd dili-edebiyatına, kültürüne saldırı yerine koruma ve geliştirmeye yönelmesi Kurdleri kazanmaya oynaması gerekirdi.

 

Her zaman ifade ettiğimiz gibi Ortadoğu’daki dinli-dinsiz terör lejyonlarıyla, Osmanlının yıkımından sonra kurulan tüm faşist ulus devletler dünya siyonizmine hizmet için kurulmuş katışıksız soykırımcı-diktatör; köle ve uşak rejim ve örgütlerdir. Tek politikaları vardır. Mısırdan Afganistan’a tüm coğrafya ve alanı terör lejyonu israilin işgaline hazır hale getirme, bu devasa coğrafya üzerindeki bütün halkları soykırıma uğratarak yok etme.. Terörle mücadele halkların dil-din-kültür-aidiyetine saldırarak, yok ederek olmaz. Yaşatarak koruyarak olur. TC rejimi terörle mücadele görüntüsü altında siyonizmin kendisine biçtiği fiziki-kültürel soykırım oyunlarını her halükarda en başrılı bir şekilde yerine getirmektedir, hayata geçirmektedir.. Yukarda da ifade ettiğimiz gibi çeyrek yüzyıldır iktidarda olan akp siyonist soykırımcılardan aldığı emir gereği maden oyunları ile Fırat Dicle havzasında kaynak sularımızı kaynağında yok edip canlı cansız yaşamı yok ederken.. Karadenizin altına kadar uzanan maden damarlarını da sökerek Karadenizi patlatarak Anadolu-Mezopotamya halklarını dünyadan silme operasyonuna girişmiştir.

 

Vatandaş büyük marketlerden siyonistlerin köy baklalarına kadar soktukları yiyecek-içecek, biyolojik silaha çevrilen yahudi mallarıyla o kadar geri zekâlı yapılmış ki (daha uç bazı iddialar daha var halk arsında artık barajlara, içme sularına bile vatandaşların sağlığı aklıyla oynayan maddelerin biyolojik saldırıların yapıldığı..) tc rejiminin kendisine dayattığı bu vb kıyamet senaryolarını görmüyor, göremeyecek düzeyde aptallaştırılmıştır. Vatandaş 7 sülalesi ile yok edilirken.. Hala kutsal devlet ırk kurtarıcı adam kutsal parti vb yemlerini yemeye devam ediyor..

 

Kurdi STK’lar  bu gerçekleri  zaman -zaman dile getirip dünya ülke ve halklarına taşırken.. Bu kültürel saldırı ve soykırım oyunları nedeniyle Kurdistanın her bölgesinde zaman-zaman açıklamalar yapılırken..

 

Bir açıklamada (DTSO) dan geldi. Bu konuda bir açıklama’da Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) başkanı Mehmet Kayadan Geldi.

 

Kaya, "Kurdistanda Kayyum atanmasının belli bir nedeni var. Bu gizli kapaklı bir neden, aynı nedeni Rojava’daki tc operasyonlarında da görmekteyiz” dedi. AKP 2024 yılı seçimlerinde kayyumlardan asla bahsetmiyor..

 

 

Haberin Videosu ve rutin haber için Tıklayınız..

 

Diyarbakır (Rudaw) - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, "Kayyum atanmasının belli bir nedeni var. Bu gizli kapaklı bir neden” dedi. Kurdler bunun bilincinde olarak sandıklara gidecekler dedi..

 

DİPNOTLAR :

DELİ HALİT PAŞA NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ..

 

Deli Halid Paşa Cinayetinin arkasındaki gerçeği atatürükün doktorluğunu da yapan Sinop Mebusu Rıza Nur tüm çıplaklığı ile ortaya koymuştur. Rıza Nur olayı bizzat atatürkün planladığını da anılarında belirtmiştir..

Bu hadise ile ilgili yalan-dolan olamadan Mustafa Kemal’in en yakın yol arkadaşlarından olan ve aynı zamanda da doktorluğunu yapan Sinop Mebusu Rıza Nur’dan gelmektedir:

“Halid Paşa’yı vurdular. Bir gün sonra ben Ankara’ya gelmiştim. Necmettin Molla’ya hazırlattıkları bir zabıt varakası (tek yaprak kâğıt) ile Kel Ali’yi beraat ettirmişler. Hâlbuki vuran Rauf’tu. İşi tertip eden de Mustafa Kemal. Rauf pek adi mahlûktur. Cahil tulumbacı. Mustafa Kemal onu mebus yaptı. Daima da yanında muhafız olarak bulunduruyordu. Mebustan silahşor, tüfekçi henüz görülmemişti. Bu, Mustafa Kemal’in ortaya çıkarttığı bir şeydir. Mustafa Kemal hep Halid’in kendisine suikast düzenleyeceğinden şüpheleniyordu. Halid Paşa’nın annesi ve kardeşi işi kurcalamak istediyse de, Hakkı Şinasi Paşa tarafından vazgeçmeye ikna edildiler.”

 

Sonuçta Halid Paşa öldü ve hadise kapatıldı. Eyüp’te köşkünün üstündeki kabristana defnedildi. 15-20 sene sonra, yerine evler yapıldığı için kabristan kaldırıldı ve Edirnekapı Şehitliği’ne nakledildi. İşin acı tarafı ise Halid Paşa’nın ölmesine sebep olan kişinin cezalandırılmayıp, kısa bir süre sonra İstiklal Mahkemesi Başkanlığı ile ödüllendirilmesidir.

TBMM Arşivi, Sicil No: 452

KANDEMİR, Feridun; Cumhuriyet Devrinde Siyasi Cinayetler, Ekicigil Yay., İstanbul 1955.

KUTAY, Cemal; Halit Paşa Ali Çetinkaya Vuruşması, Tarih Kütüphanesi Yay., İstanbul 1955.

CEBESOY, Ali Fuat; Siyasi Hatıralar, C.2., Haz. Osman Selim Kocahanoğlu, Temel Yay., 2002.

Gazeteler:

Vatan, Hâkimiyet-i Milliye, Son Telgraf, Cumhûriyyet

 

Özet olarak ırkınız-diliniz-dininiz ne olursa olsun siyonistlerin son 1-2 yüzyıldır Ortadoğu geneline döşediği tüm rejimlerin yıkılması ve hesaba çekilmesi yaşam biçiminiz olmalıdır. Aksi sizi de 7 sülalenizi de yok etmektedirler.. 2024 yerel seçimlerinde Kurdistanda ve tüm ülke sathında akp yi yerle bir etmeliyiz. Sandıklara gömmeliyiz.. Aksi nasıl yok edildiğimizi ruhumuz duymadan bu faşist rejimler bizleri yok etmektedirler. 1-2 yüzyıl içinde hepimizin soylarını da kurutacaklar..

 

Baran Zordari- DKM-Amed

 

 

ETİKETLER : AKP KURD DİLİ ve KÜLTÜRÜNÜ YOK ETMEK İÇİN KAYYUMLARI ATAMIŞ..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA