BEYKOZ ve İSTANBUL’UN BİRÇOK İLÇESİNDE AKP HALKI ÇİZDİ..

Ülke ve İstanbul genelinde halk değil, rant belediyecliğini esas alan akp halkı korkuttuyor, halk ana muhalefete kaydı..
Bu haber 2024-02-24 10:27:26 eklenmiş ve 618 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ ve İSTANBUL’UN BİRÇOK İLÇESİNDE AKP HALKI ÇİZDİ..

 

Ülke ve İstanbul genelinde halk değil, rant belediyecliğini esas alan akp halkı korku ve endişeye sürüklüyor. Gelişmiş toplumlarda, demokrasilerde olmayan biat kültürü ile meclis üyeleri, YK kadrolarını oluşturan akp oluşturduğu köleler ordusu ile ülkeyi ve vatandaşı paketlemeye başladı. Sorgulamyan, halkta bir karşılıkları olmayan, halkı ve ülkeyi dizayn etme amaçlı oluşturulan ak kadrolar halkı korkutmaya, bu meyanda halk hızla ana muhalefete kaymaya başladı..

 

İstanbul’da 2024-31 Mart yerel seçimleri yaklaştıkça İstanbulun birçok ilçesinden özellikle AKP’den çok şikayet almaktayız..AKP halk değil rant belediyeciliği esas alan yapısı,biat kültürü ile oluşturduğu kadrolar halkı korkutmaya başladı.

 

AKP halka hizmet modundan çıkarak ranta hizmet moduna girdi. Malı götürürken vatandaşı ve ülkeyi düşürürken, önünde durmayacak, itiraz etmeyecek, emret komutanın diyecek kadrolarla yeni bir merhaleye geçti.  

 

Bu şikâyetlere 1-2 örnek vererek giriş yapalım. Örneğin İstanbul 3. Büyük hava limanının yer aldığı Arnavutköy’de Bld. Bşk. Adaylığı için Ak Partiden başvuran 8-9 kişiden çoğunluğu Kurd kökenli. Nüfusun ezici çoğunluğu Kurdlerden oluşmasına rağmen İddialara göre başvuranların içinde tek Türk  din kardeşimizi aday onaylamışlar ki din kardeşimizin ne nüfus, ne insan nede semti yönetecek yeti yeteneği, ve çevresinin olmadığı..

 

Ve İstanbulun birçok ilçesinden bu yönlü şikayetler gırla.. Konumuz Beykoz olduğu için bunları es geçiyoruz.

 

Buradan Beykoz’a geldiğimizde birebir yaşadıklarımızı aktararak Ak Partinin Kurdlere ve STK’larına nasıl yaklaştıkları yönünde ki tutumu net ortaya çıkmaktadır..

 

Beykoz’da ezici doğu nüfusu Kurd nüfusun başını Ardahanlılar çekmektedir. Ardahanlılardan oluşmaktadır. Ardahanlıların siyasi politik eğilimleri direkt yada dolaylı olarak diğer Beykoz’daki doğu –güneydoğu nüfusunu da etkilemektedir..

Ardahanlılar Derneği olarak seçimden 2-3 ay önce AKP’li bld başkan yrd larından birini ziyaret ettik. Derneğimizle temsil ettiğimiz kitle ile ilgili sorunları bilgileri aktardık.

 

Dernek olarak yaşadığımız sıkıntıları aktardık. Sıkıntılarımızın başında içinde yer aldığımız binanın geri dönüşüm binası olduğunu, elektrik suyu olmadığını, dernek olarak toplantılarımızı yapamadığımız aktardık. Ki Yerel yönetimlerin 1. Önceliği tüm demokrasilerde, gelişmiş toplumlarda STK alanına gerekli altyapıyı sunmakla mükellef olmalarına rağmen AKP’li Beykoz bld oralı bile olmadı. Yaptığımız ziyareti de gizleyerek kamuoyundan sakladı.

 

 

Beykoz bld 30-40 yıllık gazeteci olmamıza rağmen, sadece Ardahanlılar değil, İstanbul geneli Serhat sivil toplum örgütlerinin genel koordinatörü olmamıza rağmen tek bir ilan vermeyi bırakın, merhaba bile etmemektedirler. Bir başka deyişle Ardahanlılar olarak poltik bir duruş ve kültüre sahip olmamız, STK ruhuna uygun dernekçilik anlayışımız akp vb. yapıları korkutuyor. STK alanına korkunun temel nedeni, soygun, yolsuzluk, hırsızlık.. yapılırken.. İnsanlarla, beykozla oynanırken.. Önlerinde bir engelin olmaması.. Bir ülkede STK alanı, basın alanı bağımsız değilse güçlü değilse o ülke bitmiştir demektir. Herkes istediği gibi oynar.

 

 

Nihayetinde TC rejiminde tarikatından siyasi parti ve yerel yönetime hepsinin tek bir ana politikası var. Vatandaşın vergisine konma, hırsızlık, yolsuzluk, yoksulluğu yaygınlaştırarak vatandaşı düşürme. Vatandaşı hastalıklı, muhtaç, düşünemeyen, her alanda kullanılabilen, harcanabilen köleler sürürsüne çevirerek kullanma ve bitirme ve kölelştirmedir..   

 

Beykoz’da sadece parti ve bld olarak değil, aynı zamanda Ardahan başta olmak üzere Serhat bölgesinden koltuk kapanların akp beykozda meclis üyesi olan, ilçede başkanlık başkan yrd yapan sözde hemşerilerimizden hiçbirinin bugüne kadar bizim toplumumuza derneklerimize pozitif bir tek yaklaşımları olmadı.. Hiçbiri ne bir gün dernekleri sordu. Nede toplumun içine çıktılar. Parti üyesi olarak kişisel çıkarları ve rantları için hep takla attılar. Derneklere yaklaşımları ise kravat ceket giydirip cebine 3-5 krş sıkıştırlan topluma pazarlama ve çürütme üzerine kullanabilecekleri atları cahil cühelayı hep aradılar. Bölgemiz özelinden ülke genline tc siyasal alanı hiçbir zaman ciddi bir STK ve politik halk istemedi. Hep kullanabileceği piyonlar aradı.. 

 

Bizde dernek olarak AKP’deki bu makus talihimizin kırılması, derneklere yaklaşımlarının yanlışlığını aktarmak için akp üyesi dernek YK üyemiz İsmet Demiri Beykoz AKP’den Meclis üyesi olarak önerdik.  Resmi başvurusunu birlikte yaptık.

 

Başvuruyu yaptığımız gün yanıma yaklaşan bir akpli din kardeşimiz 1-2 ay önceden listeler tamamlanmış. Kimse sizi de derneklerinizi takmaz.. Deyince herhalde şaka yapıyor, diye içimizden geçirdik..

 

Neyse akp’nin meclis üyesi adayları açıklanınca birde baktık ki yine bizimle Ardahanlılarla, Ardahan Derneği ile ilgi alakası olmayan, toplumumuzun adını-sanını bilmediği bir iki isim açıklanmış. Hemşerilerimiz olan AKP’deki isimlerin bizim toplumla, derneklerimizle değil de bulundukları partilerdeki konumları –ittifakları nedeniyle biat ve atama usulü yapıldığı ortaya çıktı. AKP'ye büyük emekler veren herhalükarda o parti için en iyi koşanlardan biri olan biz Ardahanlılarında sevip saydığı..  Vanlı bir hemşerimiz K. T meclis üyesi olarak müracaat etmişti, ona bile yer vememişler. Yani artık bir vatandaş sağlam bir müslümansa ve sağlam bir kürt-türkse.. AKP onlardan da korkmaya başladı.. Örneğin Metin Külünk gibi çok donanımlı ülke dünya sorunlarına vakıf.. Donanımlı insanlr yerine halkın tasvip etmediği adayların bld bşk yapılması AKP nin artık kendi tabanından da koptuğunun ana işaretleri..

 

30-40 yıllık Beykoz bld tarihine baktığımızda gerçek manada Ardahan, Ardahan Derneklerinin onayladığı, Kurdi STK ve toplumumuzun onayladığı  bir tek hemşerimize yer vermeyen akp’nin aksine Şevket Arıkan ve  Alaatin Köseler  dönemi tüm Beykozu kapsayan bir dönem oldu. Deyim yerindeyse kürdünden lazına, çerkezine, sağcısından solcusuna herkein, kesimin eşit temsil edildiği bir soyal belediyecilik öreneği sergilendi.Bu iki dönemde bölge ayırımı yapmadan derneklerimiz ve toplumumuz dikkate alınarak eşit temsili bir hak yaşandı. Halk belediyeciliği örnekleri sergilendi.

 

Bu iki dönem hariç akp dönemi hiçbir derneğimizin, halkın gerçek temsilcilerinin ve politik kültürü olan hiçbir hemşerimizin içeri alınmadığı dönemler yaşarken.. itahla başkan ve yönetimlerle ancak komedi dizilerinde rastalayacağımız ithal yöneticilerle Beykoz yönetildi. Beykozu yönetecek bir Beykozlu yokmuşcasına Beykoz halkı küçük düşürüldü.. 


Beykoz AKP dönemi,  halkı-halk belediyeciliğini esas alan bir yaklaşım yerine 80’lı yıllardan beri Beykoz’u boşaltma, Beykoz halkını ve orta sınıfını yok etme, vatandaşı düşürerek malına mülküne, arazisine evine çökme planını, rant belediyeciliğini en profesyonel bir şekilde hayata geçiren bir belediye olarak halen tarih yazmaktadır. Vatandaşı her alanda esir alarak, rant ve ranta dayalı belediyeciliğin en önemli örneklerini hayata geçirmektedir. Yandaşlar ormanları hazine arazilerini çevirip ranta villayya çevirirken.. Beykoz kamu yerleri işgal- talanla villa vb. rantlarlarla yadaşlar-hırsızlar rantlarına  rant katarken.. Geri dönüşüm numaraları ile mütaahitler özel-tüzel kişilikler vatandaşın ev arazisine çökerken..  Normal sıradan bir vatandaş evinin çatısını ve balkonunu yapmaya kalkıştığında Beykoz bld geçtik Ankara’dan müdahale yapılmaktadır.Ve bu anlamda binbir sinsi oyunla onbinlerce beykozlu 80'lı yıllardan itibatren adım-adım Beykozdan göçertildiler..

 

Bu boşaltma planları nedeniyle Beykoz’a asla raylı bir sistem, metro-metrobüs toplu taşıma ile ilgili bir tek proje hayata geçirilmediği gibi. Beykoz’un tez zamanda boşalması içinde sürekli yapılan okul –ünversite vb. yapılırken; Asla öğrencilerin kalacağı, barınacağı bir yurt bile yapamadılar. Ki kiralar fahiş fiyatlar, normal bir vatandaşın orta sınıfın Beykoz’da yaşama şansını tamamıyla yerle bir ettiler, yok ettiler..

 

İthal yoluyla Beykoz atanan başkanımız Murat amcam bu profesyonel belediyecilik anlayışı ile  yeniden seçilirse.. Beykoz orta sınıfı tarih olacağı gibi artık Beykoz’da Beykozlu da kalmayacaktır.. Rantçılar ve sermaye sınıfı normal halkın  yerini alacaktır..

 

İSTANBUL DAHA BÜYÜK BİR TEHDİT ve TEHLİKE ALTINDA..

 

Ki İBB Bld bşk adayı adaşı M. Kurum ise halk farkında değil, Anadolu –Mezopotamya halklarına, dünyaya kıyamet senaryolarının dayatan bir aktör olarak öne çıktığı için ülk4emizi işgal eden küresel soykırımcı sermaye ve yerli işbirlikçileri kendisine İstanbul’u da yok etmesi için bu yolu açtılar.  Konuyu dağıtmamak için Peygamberimizin bile 1400 yıl önce kıyamet alametidir dokunmayın dediği alnalara Fırat havzasına dokunarak bize kıyameti dayatan bu vatandaşa bu seferde küresel soytarılar ve yerli işbirlikçileri ödül olarak İstanbulu tevdi ettiler.. Ayrıntılar için alttaki linkelre muhakak bakın..

 

KIYAMETİN DÜĞMESİNE FIRAT -DİCLE HAVZASINDAN BASTILAR TIKLAYINIZ..

 

2024 YEREL SEÇİMLERİİNDE AK PARTİYİ AK GEZENLERE DÖNÜŞTÜRDÜLER TIKLAYINIZ..

 

Bu linklerde ülkemizin ve İstanbulun nasıl büyük bir tehlike ile kuşatıldığını net görüp anlayacaksınız.. AKP bu kaybı yaşamamak özellikle İstanbul’u kazanmak için irili ufaklı tüm siyasi partilerin ayrı –ayrı seçimlere girişini sağlama ve muhalefeti yerle bir etme babında ne gerekiyorsa yapmaktadır. Ama gerçek Müslüman’ından sağcı-solcu-yurtseverine vatandaşlar politikasını ve partisini beğenmedikleri tasvip etmedikleri ana muhalefet CHP’de kümelendiler, bu seçimde bundan başka da alternatiflerinin olmadığını görmektedirler.. Çünkü akp ne halkı taktı, nede stk alanını. Tamamıyla biat kültürü ve rant belediyeciliğini esas alan bir yapılanmayla sahaya çıktı. Diğer partileri bırakın, akp seçmeni dahi bu vahim gidişata izin vermeyecektir. Ana muhalefet büyük bir sıçrama yaşayacaktır.

 

HALK DİĞER İRİLİ UFAKLI TÜM PARTİLERİ DE GÖMECEK..

 

Bu yok oluşa dur demek için halk parti ve görüşlerine katılmadığı onaylamdığı CHP'ye tarihinin en büyük desteğini vererek akp yi geri çekmeye chp de kümelenmeye başladı. CHP hem metropollerde, hemde Anadolu da önemli bir sıçrama yapacaktır. Doğu Güney doğuda DEM büyük bir sıçrama yaşayacaktır. Ülkemiz STK alanının geriliği, toplumumuzun geri kalmışlığı halkı bu şıkka mecbur bıraktı.. Ülkemizin kaderine el atacak tüm yapı mecbur chp çatısı altına akmaya başladı..  Bu anlamda halk hem akp’yi, hemde diğer irili ufaklı tüm partileri yerle yeksan edecek, gömecek bir yerel seçim atmosferine girmiş bulunmaktayız.

 

Bu seçimde kominist-sosyalist-milliyetçi vb. ortaya salınan atlara irili ufaklı partilerede halk asla itibar etmeyecektir. Bunların aldığı her oyun akp ye gttiğinin bilncinde bunların hepsini tarihe gömecekler. Bunun temel nedeni halkın ülkemizin güçlü bir muhalefet olmasa ülkemizin her alanda düşürüldüğü gerçeğindendir. Bu anlamda ülke geneli CHP de toplanma bu seçimde halk için tek çıkış yolu..

 

Buradan Beykoz CHP’ye geldiğimizde Ardahan Derneği, bölge STK alanını en iyi şekilde kaale adlığını somut gördük. 

 

CHP meclis üyeleri 2. Sıra Ardahanlılar Derneği YK üyesi Burak Korkmaz yer alırken..

 

İlk on içinde de Karadeniz, Kastamonu STK alanına önde gelenlerine yer verdiği gibi Ardahan Derneği YK üyemizin yanı sıra Kars-Iğdır dernek başkanı Esengül Yılmaz’a da ilk 10 içinde yer vererek bölge ırk, dil-din ayırımını yapmadığını Beykoz’a rant değil halk belediyeciliğini esas aldıklarını meclis üyesi listesi ile ortaya koydular, ispatladılar.. 

 

Analiz Haberi Yayına Hazırlayan:

Serhat Sivil Toplum Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Yusuf Yasin Sit

 

BEYKOZ’DA İKTİDAR ve ANA MUHALEFETİN MECLİS ÜYELERİ KİMLER, KİMLERDEN OLUŞMAKTADIR TÜM LİSTEYİ SİZLER İÇİN BİR ARAYA GETİRDİK..

 

CHP Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Aday Listesi belli oldu. CHP yönetimi yaklaşık 60 kişi arasından tercihi yaptı.

 

Doğu Medya sahadaki arkadaşlarımızın edindiği bilgilere göre CHP'nin 28 kişilik Meclis Üyesi aday listesi belli oldu.

 

Listenin İlçe Seçim Kuruluna teslim edildiği öğrenildi.

 

Kontenjan

 

Bilgehan Murat Miniç

 

Mevlüt Yıldız

 

 

Ömer Yavuz

 

Liste şu isimlerden oluştu:

 

1- Turgay Sucuoğlu

 

2- Burak Korkmaz

 

3- Gökhan Taneri Vural

 

4- Gülsüm Yılmaz

 

5- Özlem Vural Gürzel

 

6- Saadettin Özgür Özçelik

 

7- Taner Aksu

 

8- Süleyman Kılıç

 

9- Ramazan Melih Karakaya

 

10- Esengül Yılmaz Gül

 

11- Erdoğan Karadeniz

 

12- Uğur Gökdemir

 

13- Salih Can Cenberoğlu

 

14- Nevzat Cebeci

 

15- Tuncay Koçak

 

16- Ercan Kaya

 

17- Mert Akdemir

 

18- Zeki Aksoy

 

19- Hıdır Çeçen

 

20- Talip Koçer

 

21- Vesile Kan Yeniay

 

22- Yunus Emre Demirci

 

23- Erdoğan Demirörs

 

24- Ahmet Bayram Yüce

 

25- Nafiye Demet Akkaya

 

26- Doğan Yüce

 

27- Yılmaz Cesur

 

28- Sami Ünal

 

Haber Merkezi

 

 

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

Xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

 

 

AK Parti Beykoz Meclis Üyelerini açıkladı

 

AK Parti’nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Beykoz Belediyesi’nde aday göstereceği meclis üyeleri listesi belli oldu.

AK PArti Beykoz İlçe Başkanı Özkan Ayduğan, MHP İlçe Başkanı Emre Çömlekçi, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf ve Gençlik Kolları Başkanı Burak Karaçam, meclis üyesi aday listesini seçim kuruluna teslim etti.

 

Listede 28 asil ve 3 kontenjan aday yer alıyor.

 

İŞTE AK PARTİ BEYKOZ BELEDİYESİ MECLİS ÜYESİ ADAYLARI

 

    Gaye Zayıf

    Mehmet Akif Soysal

    Burak Karaçam

    Sadullah Hasanoğlu

    Kadir Çakıroğlu

    Sedat Altun

    Necla Yılmaz

    Hüseyin Kuruderi

    Mustafa Fatih Çelikbilek

    Bülent Gökdağ

    Serkan Şahin

    Ahmet Deliak

    Fatih Çelik

    Ayşe Koral

    Hüseyin Öztürk

    İsmail Beyaz

    Furkan Eray Öztoprak

    Fazlı Kaya

    Beyza Karakaya

    Tolga Keskin

    Cemal Çelik

    Umut Aktürk

    Osman Adiz

    Muhammet Kartal

    Mehmet Öndin

    Ömer Sait Korkmaz

    Hatice Çam Akça

    Burak Maden

 

KONTENJAN MECLİS ÜYESİ ADAYLARI

 

    Fatih Sağlam

    Mustafa Kemal Turnacı

    Ali Yavuz

ETİKETLER : Ülke ve İstanbul genelinde halk değil rant belediyecliğini esas alan akp halkı korkuttuyor halk ana muhalefete kaydı..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA