MAZLOUM KOBUANİ PEH-PEH..!


Bu makale 2019-10-28 07:49:49 eklenmiş ve 2065 kez görüntülenmiştir.
Kurdistan Yazarlar

MAZLOUM KOBUANİ PEH-PEH..!

 

Köroğlu kurdistana Hoç-Wan Sancağına (Serhat Ardahan) gittiği asırda Kürt Beylerinden Kiziroğlu Mustafa Beyle bir beyin oğlu ile tanışır.  Aralarında bir cenk olur ve Kiziroğlu efsanesi doğar, 16-17 yaşındaki Mustafaya kısa zamanda yenilen Köroğlu Kiziroğlu Mustafa Bey türküsünü yazar..

 

Serhattaki ihanetçi damar Kiziroğlu, Köroğlu gibi halkın dürüst-mert insanlarını çekemediklerinden Osmanlıyı kandırarak bunları eşkıya vb. diye İstanbula ispiyonlarlar.. Ve işin aslını bilmeyen İstanbuldaki saray yönetimi bunları idam eder.. Bu tür haksızlıklar birikerek sonunda Osmanlının yıkımı ile sonuçlanır..

 

Şimdi küresel emperyalizmde Serhatta yüzyıllar önce ortaya çıkan bu ihanetçi damar gibi Kürtlerle oynadıkça oynadı.. Şimdi de Yüzyıllardır süren oyun ve kumpaslar sonucu Kürtleri düşüremediklerinden.. Mazlum Kobani peh-peh diyerek  uygun orttam bulur5larsa  sonrada ipe götürmenin peşinde.. İşleri bittiğinde onlarda aa genaral mazlum azılı teröristmiş diye kıvıracakları gün gibi aşikar.. Emperyalizmin-kapitalizmin ana felsefesi çıkar için gerekiyorsa ananı da becer politikasıdır..  İçinde gram insani değer yoktur. Bu süreçte ırak gibi suriyeyide parca-parca yapacaklar..

 

2014- 15 yıllarında iş-it , pyd vb. terör lejyonları parlatıldığında bunları parlatanların küresel soykırımcı emperyalistler – emperyalist firmalar olduğunu Kürt halkının bunlara itibar etmemesi gerektiğinin altını çizerken..

 

Filistinden Afganistana Ortadoğulu halkların, Ortadoğulu devletlerin,  ırk-dil-din-mezhep üstü yeniden bir siyasal yapılanmaya gitmelerinin şart olduğunu, bu siyasal yapılanmanın önününde Osmanlı ve Çarlığın iş birliği yapmasıyla mümkün olacağını; Çin’in de bu projeye destek vermek zorunda olduğunu.. Çünkü Ortadoğu ve Mezopotamyadaki küresel emperyalist işgalin yayılması Rusya ve Çini hedef tahtasına koymak zorunda olduğunu bilimsel delilleri ile ortaya koymuştuk..

 

Şimde Türkiyede 80-90 lı yıllara döndüğümüzde o zaman devlet erkanına  hepsine biz Kürtler açık-açık dedik: Bütün halkları kapsayacak ırk-dil-din, mezhep üstü bir sivil anayasa aksi 10-20 yıl içinde abdli sergerdeler, batılılar gelecek mazlumları kahraman kürt diye kullancak ve bütün halkların defterlerini düreceklerdir..  Karşılığında gördüğümüz tek muamele ise işkence oluyordu.. İyice kızan o zamanın devlet erkanı gerzekler ki sonradan anladık ki üstler-çoğu  abd-israil uşağı siyonistler di..  “ula kıro sen kim oluyorsun da bize akıl veriyorsun ..” yanı sıra ellerimize ayaklarımıza elektirik vererek bizi kanguru gibi zıplatıyorlardı..

 

Tabi o yıllarda bir kroluk daha yaptık: Çinden Afrikaya.. Kürt- Türk, Ermeni-Rum..; dil—din-mezhep hepsinin birer balon olduğunu, terör lejyon ve örgütleriyle devletlerin ortak çalıştığını bu anlamda Çinden Afrikaya dünya halklarının örgütler, devletler –diktatörlükler eliyle küresel soykırımcı sermaye tarafından derinden işgal edildiğini.. Kapitalist-siyonist derin işgale vurgu yaptık.. Bu ulus devlet faşizmi yıkılmasa tüm halkların ve devletlerin yıkımı ile halkarın soykırımı ve köleliği ile sonuçlanacağını o yıllarda söyledik..

 

Ne mi oldu.. Gündemde 1-2 yıl süren muhabirlikin ardından 3 hafta sorumlu müdürlük görevi ile gazeteciliğimiz bitirildi.. Yüzyıllara varan hapis cezaları.. Daha gazeteciliğe başlamadan ırkçı rejim bütün haklarımızı tek bir gerekçe göstermeden.. siyonist oyunlarla hasır altı etmişti.. Kürtlere tek yol dağ, türklere ovada imha  şıkkını sitem ve örgütler birlikte dayatıyordu.. Ama halkın bu oyunu görmesi ak parti iktidarına kadar tam anlaşılamadı. 15 Temmuz fetö darbesi ile terör lejyonlarının devlet erkinin ortaklaşa vatandaşı harcadığı net olarak ortaya çıktı.

 

2010-11 yıllarına kadar kuşatıldığımız sahte suni davalar nedeniyle vatandaşlık haklarımızı kullanamadık. İşe girmek için temiz kağıdı istemeye gitsek vb. anında tutuklanırdık.. Normalde bu ülkede hukuk olursa rejmin en azından bize 10-20 milyon tazminat ödemesi gerekmektedir.. Ki hayatımızın en verimli dönemini sahte davalarla siyonist kuşatma e ouyunlarla ablukaya alarak bizleri canlı-canlı gömmek için heryolu ve yöntewmi denediler.. Bırakın hakkımızı aramayı sistem , sitemdeki kripto ajan yapılanma, sistemdeki derin işgal  hala faal çalışma yapmamızı engellemek için heryol ve yöntemi halende kullanıyorlar..

 

Haytımızdan bu örnekleri vermemizin ana nedeni yüzyıl boyunca vatandaşını yem eden Ortadoğudaki ırkçı-diktatör rejimler bilerek ve isteyerek küresel soykırımcı emperyalizmin önünü sonuna kadar açtılar.. Küresel emperyalizmde tüğm oyunlara rağmen kürtleri düşeremeyince mzlum ko-bani peh-peh demeye başladı..

 

Şimdide bölge devletleri emepryalistlerin yemlerini sonuna kadar yiyorlar.. Mazlum ve taifesini kendi devlet yapılarının, kendilerinin ırkçı-asimilasyoncu-soykırımcı –inkarcı politikları sonucu  ortaya çıkarıldığını, kendilerinin ırk devleti olursa kürtlerinde olacağını adları gibi bildikleri halde.. Suriye-Irak-İran-Türkiye buradan tek çıkış şıkkı olan ırk-dil-din-mezhep üstü yeniden bir siyasal yapılanma asla gündemlerinde yoktur.. Yani Mezopotamya-Kürdistan coğrafyası üzerinde faal olan devletler mevcut sistemleri ile küresel emperyalizme hizmet ettikleri halde kendi halklarını kandırma ve kullanmanın peşindeler..

 

Emaperyalistler mevcut devletlerden 100-200 yıl ilerde. Kürtlerin onayı  olmadan bu coğrafyada  olamayacaklarını net anlayıp gördüklerinden..  Mazlum Kobani peh-peh derken.. Saftirik  ırkçı devlet yapılanmalarıda yok-yok azılı terörist diyerek iyice oyuna gelmektedirler.. Kürtleri iyice kayb etmek için bindikleri dalı kesiyorlar..

 

Bu kürtlerin normal birer vatandaş olarak Suriye ordusu yada devletinin içine girmelerini bile istemeyecek kadar körleşme, kürtçe ad ve kültürüne hakaret ve saldırı, kurdi adları söylemekten korkan, ağzına almaktan imtina eden gerzek-ırkçı-faşist bir anlayışla kendilerinin emperyalizme hizmet ettiklerini görmeyecek kadar da salaklaşma temel politikaları olmaya  başladı..

 

Diktatör-Irkçı devletlerin politikaları sonucu ortaya çıkan mazlumları uzayda bir koloniye mi göndereceğiz.. Kürtler başta olmak üzere bütün bölge halkları örgütlerin emperyalistlerin lejyonları olduğunu herkes adı gibi biliyor. Bu lejyonları abd-israil –siyonistler değil bölge devletlerinin ırkçı-inkarcı asimilasyoncu, ulus devlet faşizimi-politikaları semirtip terörün tüm coğrafyayı sarmasını kendileri sağladılar..  

 

Özellikle Türkiye Suriye politikasında terörle silahlı mücadele dışında ki şıkların tümünde sınfta çaktı kaldı.. Kobani düştü düşecek, Afrinde Kurdi tabela ve eğitime saldırıya geçmeleri.. Türk-Türkmen-Arap söylemleriyle sürekli kürtleri rencide etmeleri.. Asimilasyon –ırkçılığı aşmayıp askeri zaferleri kültürel ve siyasal zaferlerle donatmadıklarından .. ki biz afrin alınır alınmaz davul zurna ile kurdi eğitime geçin dedik. Anlamadıkları gibi, ne demek istediğimizi ruhları bile duymadı.. Bu körlük genaral mazlouma giden yolu açtı..

 

Şimdi iş-it celatlarının, diktatörlerin, terör lejyonların sahibi emperyal kurtların kıskaca aldığı mazlumlara sahip çıkmayı becermeyenler, kendi elleriyle bunları emperyalistlerin kucağına itenler birde emperyalistlerin genaral mazlum dedikleri kürde yok-yok  azılı terörist demeleri tek kelime ile tam bir komedi.. Türkiye ve bölge devletleri Suriye kürtlerini iş-it kobanide soykırıma başladığında kayb ettiler.. Çünkü o günü Türkiye amasız oraya girip halkı korumak ve kürtleri kazanmak zorundaydı.. Satrançta bir taş zamanında hamle yapılmasa… şah-mat olunuyor..

Bölge rejimlerinin önünde tek bir şık var.. Irk-dil-din-mezhep üstü yeniden bir siyasal yapılanma yoksa hepsi yüzyıl önceden şah-mat yapılmış durumda.. Nasıl atatürk varsa, atakürt genaral mazlumlar da olacaktır.. Yuarın atalaz, ataçerkez.. hepsini çıkaracxaklar.. İğçinde bulunduğumuz durum ırkçı-totemci bölge devletlerinin daha iyi günleri.. Gelecek daha kötü olacak.. Çünkü kendiler bitiren emperyal faşist zihniyet ve ablukanın dışına çıkamıyorlar..

 

Turkiye-İran-Suriye-Irak, Ermenistanı da içine alacak yenide4n bir siyadsal yapılanmaya gitmese.. Rusya ve Çinde bu yeniden siyasal oluşumun ortadoğu ve dünyadaki önemini kavrayamasa tüm ortadoğu genaral mazlumların cirit attığı kantoncuklara şimdiden dönüşmüş bulunmaktadır.. Emeperyalizmde bu geriliği bildiği için cenaral mazloum peh-peh diyor.. Ve faşist-ırkçı ulus devlet geriliğinden dolayı Ortadoğunun bütün halklarıyla dalga geçiyor..

 

Emperyalistlerle dalga geçme cevap olacak bir öneride bulanabilirim, ama bu öneri bütün ırkçıları ve diktatör devletleri çileden çıkaran bir öneri: Apo’yu çıkarın etrafında birleşin yukarda işaret ettiğimiz projeyi kısa zamnda hayata geçirir.. Bu sefer bölge halkları devrimci trumpa dalga geçer bopyuta geçerler.. Bir trump geldi geçti peh-peh.. Emperyalizmin truıva atı Terörist israilde halkların kullanılacak-kırılacak kaz-kuş sürüleri olmadığını gördüğünden israil halkı da terörist israili iki dk. Yıkarak bu yeni oluşuma dahil olur.. Ve dünya hızla insanlığın birbirine oyun yapmadığı yönünü-yüzünü uzaya çevirdiği yeni boyuta ve sisteme geçmiş olur..

Mahir Şerwan Agiri

 

 

Diğer yazıları...
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA