HOCVAN YAYLA FESTİVALİ BAŞLADI, TUFANA RAĞMEN DEVAM ETDİ...

HOCVAN YAYLA FESTİVALİ BAŞLADI, TUFANA RAĞMEN DEVAM ETDİ...
Bu haber 2024-07-05 09:54:48 eklenmiş ve 877 kez görüntülenmiştir.

HOCVAN YAYLA FESTİVALİ BAŞLADI, GECE ÇIKAN TUFANA RAĞMEN FESTİVAL DEVAM ETDİ...

 

Hocvan Dernekler Federasyonun (Hoc-Fed) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Hocvan Yala Festivalinin 20.si bugün başladı. Federasyona üye derneklerin çadırlarının da kurulduğu, hazırlıkların tamamlandığı fesival bugün sabah saatlerinden itibaren başladı. Festivale ilk gününden itibatren yoğun bir katılım, yoğun bir akım var. 

 

Başkan Ayhan Öztürk ve yönetiminin, Hocvan Derneklerinin arı gibi çalıştığı festivali İlerleyen zaman diliminde fedstivali bütün detayları ile alandaki uzman gazeteci ve Serhat Sivil Toplum temsilcileri ile sizlere bütün ayrıntıları taşıyacağız. 

 

Serhat Sivil Toplum Örgütleri, Doğu Medya adına bölgede olan temsilci arkadaşlarımız hem Serhat Sivil Toplum saoyal medyasına hemde Doğu Kültür Medya sosyal medya alarına an be an festivali taşımaya başladılar. Bizde festivalin bugünden itibaren süreceği 3 gün boyunca festivali adan zye sizlere taşıyacağız.

Serhat Sivil Toplumun temsilcileri STK uzmanı Duygu Akçay, Gazeteci Arkadaşımız Suat İncedere Hocvan Festivalinin ilk gününden itibaren festival alanındalar.  Bölgedeki temsilcilerimiz olarak diğer derneklerdeki temsilci arkadaşlarımız ve temsilcilerimizle birlikte bütün festivalleri an be an sizelere taşıyacağız...

 

Gorevengte olduğu gibi burada da sabahın ilk saatlerinden itibaren Duygu Akçay ve Suat İncedere alanda festivalleri bizlere sizlere taşırken Kendilerine Hocvan halkı adına Teşekkür ediyoruz.

 

HOCVAN YAYLA FESTİVALİ BAŞLADI VİDEO

 

 

 

 

HOCVAN YAYALA FESTİVALİ TUFANA RAĞMEN

DEVAM EDİYOR -1

 

HOCVAN YAYALA FESTİVALİ TUFANA RAĞMEN

DEVAM EDİYOR -2

 

 

HOCVAN YAYLA FESTİVALİ FOTO GALERİ -1

 

 

HOCVAN YAYLA FESTİVALİ FOTO GALERİ -2

 

Doğu Kültür medya olarak medya ve Sosyal Medya alanlarımızda festivali an be an bitimine kadar sizlere taşıyacağız… 

Hocvan’ da Tufan Festival Alanını Vurdu. Ama Etkinlik Kaldığı Yerden Devam Ediyor…

 

Hocvan Yayla Festivalinin yapıldığı alanda gece saatlerinde kopan fırtına, yağan aşırı yağmur festival alanındaki çadırlar başta olmak üzere alanı yerle bir etdi.  Sabah saatlerinden itibaren yerini sert bir rüzgâra bırakan hava koşullarına rağmen festival iptal edilmedi. Halkın yoğun katılımı ve isteği üzerine festival programı olduğu gibi devam etdi. Alan hızla restore edildi. Halk alana akmaya başladı. Alana halktan yoğun bir akım var. 

Protokol katılımından festival programı olağan akışı içinde devam ediyor. Zaman ilerledikçe ayrıntıları sizlerle paylaşacağız.

 

Dernek başkanlarımızdan Refik Süt ve diğer başkanlarımızın yolladığı görüntüleri sizlerle paylaşıyoruz.

 

 

 

 

İŞTE GERÇEK BİR STK BAŞKANI, EREN KÜPELİ...

 

GÖLE -FED BAŞAKNI EREN KÜPELİ GÖLEDEKİ AĞAÇ KATLİAMINI GÜNDEME TAŞIDI, DOĞU MEDYA OLARAK KENDİSNİ TEBRİK ve TEŞEKKÜR EDİYORUZ…

Festival haberlerini sizlere taşırken, gerçek manada sivil toplumu temsil eden bir STK başkanımızın da olduğunu teneke işlerle uğraşmadığını bütün festival boyunca her habere ekleyeceğiz.

 

Gölede Orman Katliamı Video Tıklayınız…

 

 

Göle -Fed başkanı Eren Küpeli bir STK başkanının yapması gerekeni yaparak, Orman katliamını gündeme taşıyarak bir STK mensubunun ne yapması gerektiğini net ortaya koyarken…

 

Ardahan STK alanının artık bölgede ajan hukuk-banka-firma, devlet-kanun oyunlarıyla halkın hayatından ev arazisi tarlasına; hayatına çöken tc ajan yapılanmasından yerli-küresel ayaklarını gündeme taşıyabileceklerimi, bölgemize giren köy -köy tarla arazi toplayıp sonra toprakla oynayarak toprağı silaha çevirerek halkımızı yok etmeye çalışan firmaların peşine düşülecek mi... Bunları ilerleyen zaman dilimlerinde göreceğiz. Ve artık halkın Eren Küpelinin ortaya koyduğu duyarlılığı ortaya koymayan hiçbir insanı STK yönetimlerinde asla yer vermemelidir… Çünkü bölgemiz özelinden ülkemiz geneline yerel küresel işbirlikçi ihanetçi çeteler ülkemizi işgal ettikleri gibi, bizimdir diyebileceğimiz bir ülkede bırakmamaya başladılar. Sadece bölgemizde değil ülke geneli bu yönlü harekete geçmeyen tüm STK’ları halk çöpe atmalıdır. Vatandaşı ayağa kaldırıp yürütecek STK alanlarına ihtiyacımız var. Çünkü ülkemizle birlikte yok ediliyoruz… STK ların ana görevi vatandaşı korumak olduğuna göre stratejik tüm tehlikeleri de Eren Küpeli gibi STK’lar halka taşımak zorunda… 

 

Sadece Serhat bölgesinde değil, ülke genelinde artık federasyonların derneklerin komisyonlar kurarak doğayı korumdan maden faaliyetlerine, bulundukları yaşadıkları yeri koruma ve halkın güvenliğine dizginleri ele alması lazım. Maden faaliyetleri ile Karadenizi patlatmaya çalışan, milyarlarca yıl içinde oluşan, maddi olarak beyaz cevher olup dünyada parayla asla ölçülmeyecek gelecekte biz vatandaşların hepsini zengin oğlu zengin yapacak kaynak sularımızın çıkış noktası Fırat-Dicle havzası Erzincan  yerli-küresel ihanetçi firmalarla, Karadeniz patlatılarak yok edilmeye çalışılırken… (Ayrıntılar tıklayınız… )

 

Ardahan Gölede 100 yılda zor yetişen ve yine dünyada benzeri olmayan sarıçam ormanları yıllardır katl edilmektedir.  

 

Halka biyolojik ve kimyasal saldırının en önemli ayaklarından olan yabancıların toprak toplanması acil durdurulmalı, varsa toplayan yerli-yabancı firma yerel küresel ayakları tesbit edilmeli dava açılmalı. Serhat bölgesi, Ardahan ve ülke genelinde köy -köy toprak toplayan yerli-küresel ihanetçi firmaların halka biyolojik ve kimyasal saldırının alt yapısı için uğraştıkları o coğrafyanın halkını yok etmek için harekete geçtiklerini halka taşınması gerek  (Ayrıntılar İçin Tıklayınız..)

 

Halkın artık en büyük zararın bizimdir dediğimiz devletten geldiğini ve heryerde devlete dava açmadan devlet adına bizi satan Murat Kurum gibi insanlara yerli yabancı ayakları ile dava açması, STK ların halkı bilinçlendirip harekete geçirmeleri gerekmektedir.

 

Devlet, siyaset, STK, basın, belediye, parti, örgüt, tarigat… Adı sanı ne olursa olsun artık bunların halkı kullanmasına, soymasına, halkı ölüme yatırarak, çürüterek halkın sırtından şişmelerine, halkı ve ülkemizi düşürmelerine hep birlikte set çekmeliyiz. Dikkat edin bizim adımıza hareket edenler istisnalar dışında gerçekleri, ölümcül sorunları halka taşımıyor. Hele gazeteci kılığında bazı düzenbazlar ver gaz soy -soy hemşeri vatandaşı aynen diktatör sömürge tc rejimi gibi profesyonelleşmişler. Artık hep birlikte bunları durdurma, ülkemize ve kaderimize sahip çıkma zamanı…

 

STK-Basın alanları halkın sorun sıkıntılarının tesbiti, kamuoyuna taşınması, sorunları yerinde tesbiti-çözüm yeri olması gerekirken, bizde siyaset STK zübükleri ver gazı soy-soy vatandaşı, ver gazı uyut-uyut yok et vatandaşı halkın çürümesi, düşmesinden enmalanan zırzop cahilden kripto etki ajanınaihanetçilerin  at oynattığı mecralara kaymaktadır...

 

 

ARDAHAN FESTİVAL TARİHLERİ…

 

Bu yıl Ardahan genelinde yapılacak festival tarihleri ise şöyle;

 

Köprülü Beldesi Uluslararası Canibeg Kültür ve Yayla Festivali: 2-3 Temmuz 2024

 

Hocvan Yayla Şenliği ve Kültür Festivali: 5-6-7 Temmuz 2024

 

Bağdaşen Köyü Bülbülan Yayla Festivali: 12-13-14 Temmuz 2024

 

Çıldır Göl Festivali, Aşık Şenlik Anma 19-20 Temmuz 2024

 

Posof Kültür ve Sanat Festivali: 20 Temmuz 2024

 

Ardahan Belediyesi Kültür ve Bal Festivali: 9-10-11 Ağustos 2024

 

Göle Kültür ve Kaşar Festivali: 26-27-28 Ağustos 2024 

 

 

Haber video – Suat İncedere , Duygu Akçay – Serhat Sivil Toplum- DKM -Atrdahan

 
 

 

ETİKETLER : HOCVAN YAYALA FESTİVALİ BAŞLADI...
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA