ARDAHAN KÜLTÜR EVİNDEN GÖRKEMLİ BİR KONGRE..

İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi Görkemli bir kongreye imza atarken.. Esenyurt için tarihi bir önemde olan en önemli gelişmelerden biride Prof. Ahmet Özer gibi bir bilim adamın
Bu haber 2024-05-13 10:59:55 eklenmiş ve 596 kez görüntülenmiştir.

ARDAHAN KÜLTÜR EVİNDEN GÖRKEMLİ BİR KONGRE..

 

İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi Görkemli bir kongreye imza atarken.. Esenyurt için tarihi bir önemde olan en önemli gelişmelerden biride Prof. Ahmet Özer gibi bir bilim adamının, bir halk adamının Esenyurt’a belediye başkanı olmasıdır..  STK, yerel bazda bu olumlu faktörler birbiriyle buluşurken.. STK, yerel yönetimler bazında da Esenyurt ve ülkemiz açısından da tarihi önemde ki gelişmeler yaşanmaktadır. Esenyurt siyasi-sosyal anlamda tüm ülkemize rol-model olacak bir şehir olarak öne çıkmaya başladı.. Özerin Esenyurtla ilgili belirlemeleri Konuşmalar hepsi videomuzda..

 

KÜLTÜR EVİ KONGRE VİDEO İÇİN

 

TIKLAYINIZ..

 

 Ardahan kültür evi kongresi Esenyurt Kültür Merkezinde Pazar Günü (12-05-2024), Saat 11.00 de başladı. Kongreye 4-5 dönemdir dernek başkanlığını yapan Efrail çiftçi başkanlığında ki tek liste ile gidildi. Kongreye tek liste ile gidildiği halde, kongre normal bitiş saati olan saat 17.00 a kadar sürdü.

 

Kongre divan seçiminin ardından kongreye geçildi. Divan başkanlığına Bahçelievler CHP bld Meclis Üyesi Yalçın Avcı seçilirken, Divan üyeliklerine ise Esenyurtta bulunan Ardahan ilçe-bölge federasyon başkanları seçildiler.

 

KONGRE FOTO GALERİ..

 

 

 

Çıldır Dernekler Federasyonu Bşk Kemal Şimşir, Ardahan Damal Federasyonu Bşk Güner Kökat, Göle-Fed Bşk Eren Küpeli, Hoc-Fed Bşk Ayhan Öztürk gibi Esenyurtta yer alan Ardahan ilçe federasyonları ile ilçe dernek başkanlarından oluşan bir divan heyeti oluştu. 

 

Kongre hem Serhat STK lobi Koordinatörü, hemde gazeteci olarak ilk giden biz olduğumuz gibi aynı zamanda kongreyi başlangıçtan bitişine gün boyu sizler için takip etdik,  sizlere taşıdık. Bizden sonra ise Serhat STK lobi alanında İstanbul’da en iyi çalışan Duygu hanım, Duygu Akçay geldi..

 

PROF AHMET ÖZER DELAGASYONDAN ÖNCE KONGRE ALANINA TEŞRİF ETTİLER..

 

İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi’nin 9, genel kurulunun yapıldığı kongreye Esenyrut Bld başkanı Prof. Ahmet Özer üye ve delegasyondan önce ilk teşrif edenlerden oldu. Bu durum Hocanın topluma ve toplumsal alana nasıl bir duyarlılık nasıl büyük bir yaklaşım gösterdiğinde kanıtı..

 

2007 Barış Yıldırım Tarafından kurulan İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi sahip olduğu alt yapı nedeniyle Esenyurt’ta ki tüm Ardahan İl-ilçe –Federasyonlarının da bürolarının bulunduğu bir çatı dernek olarak öne çıkmakta, bundan dolayı Esenyurt ilçesinde bulunan tüm Ardahan STK alanının da yönetiminde yer aldığı bir yapılanma.. Dernek aynı zamanda kira gelirlerinden binlerce üye aidatına önemli bir gelir kayanğına sahip olduğu gibi..

 

Derneğin en önemli işlerlerinden biride birçok hemşerimize iş ve istihdam alanı açarak adeta bir yerel yönetim görevini görmesi olgusunda yatmaktadır. Başkan Çiftçi, Kemal Şimşir, Bilal Sönmez, Sıtkı Dursun, Güner Kökat, .. gibi halk içinde de büyük karşılıkları olan YK üyeleri halka efendilik değil halkın hizmetinde birer neferler olarak koşması.. Çiftçi ve yönetimini eşsiz kılmaktadır..

 

 

4-5 dönemdir Efrail Çiftçi’nin başkanlığını yaptığı dernek Ardahan’ın en faal derneklerinden biri. Toplantılardan taziyelere, kültürel etkinliklere, iş-istihdam alanlarına toplumsal alana en büyük katkıyı tapan STK’lardan biri olarak öne çıkmaktadır..

 

Kültür evi kongrelerinin çok büyük atkılım ve yoğunlukla geçerken.. Bu yılki katılımın neden az olduğu, halkın yada üyenin neden geçen yıllarda olduğu gibi izdiham düzeyinde katılmadığını araştırdık.

 

Bunun temel nedeni kongreye tek liste ile gidilmesi, Recep Yıldırım başkanlığındaki listenin kongreye 2 gün kala geri çekilmesi..  Recep Yıldırm başkanlığındaki listenin nenden geri çekildiğini STK alanında önde gelen kanaat önderlerinden Harun Yıldırma Sorduk. Sizlere aktarıyoruz:

 

RECEP YILDIRIM BAŞKANLIĞINDAKİ LİSTE SEÇİME ve KONGREYE KATILMADI..

 

Kongreden aylar önce başkan adaylığını açıklayan Kamudan, bankacılık sektöründen emekli olan aynı zamanda mali müşavir olan, toplumsal alanda da önemli bir karşılığı olan Recep Yıldırım kongreye bir gün kala adaylıktan çekildiğini açıklaması birçok soru işaretini beraberinde getirirken..

 

Doğu Medya olarak muhalif kanatla Yıldırımın ekibinde önde gelen hemşerilerimizle yaptığımız görüşmelerde neden katılmadıkları, neden çekildikleri ile ilgili nedenleri de sizler için araştırdık ortaya çıkardık..

 

  Muhalif kanadın sözcülüğünü yapan, bütün hemşeri camiamızın da yakından tanıdığı, önemli bir STK uzmanı, başkanı ve kanaat önderi olan Harun Yıldırım  Doğu Medya’ya yaptığı açıklamada..

 

150 bin Ardahanlının yaşadığı Esenyurt’ta 1000 Ardahanlının üye olduğu bir dernek tüm Ardahanlıları temsil etmiyor. Esenyurt Ardahan nüfusu göz önüne alındığında üye sayısının en az 9-10 bin civarında olması gerekmektedir..

 

Başkan Efrail Çiftçi ve Yanındaki 5-10 kişi Ayhan aydemir, Gürhan Şimşek.. Ki kamu oyu çoğunu biliyor.. kendi yakın aile ve sülalelerini  üye yaparak, geriye kalan Ardahanlıları üye yapmayarak derneği resmen kendi tekellerine almış bulunmaktadırlar.. Ardahanlılar olarak soruyoruz 4-5 dönemdir Çiftçi ve yönetimi neden üye sayısını Ardahanlıları temsil edecek bir düzeye çekmemektedirler. Onları kim engelliyor.. Ardahanlıları üye yapınızı ısrarlarımız neden görünmezlikten geliyor.. Kendi aile sülale yakınlarını üye yaprak dernekçilik mi yapılır..  Çiftçi halk için hemşerilerimiz için iyi bir şeyler yapmak istiyor olabilir, ama kendisini manipüle eden kişilerce İstanbul Ardahanlarılar Kültür Evi belli kişi ve grupların kullandığı çiftliğe dönüşmüş bulunmaktadır..

 

Esenyurt Ardahan halkının kamuoyunun Çiftçi ve yönetimine şu soruyu sormasını istiyoruz.. 4-5 dönemdir başkanlık yapan Çiftçi ve yönetimi neden üye sayısını Ardahanlıları temsil edecek olan 10 bin civarına çekmiyor, neden Ardahanlıları üye yapmıyorlar. Bir başka ifade ile neden İstanbul Ardahan Kültür Evi’ni halka açmıyorlar.. Neden dar bir grup olarak yıllardır halkın dernekçiliği öğrenmemesi, derneklere akmaması için Çin Seddi oluşturmaktadırlar..

 

Özetle, İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi Ardahanlılardan ziyade 5-10 kişinin kullandığı bir çiftliğe, bir aile derneğine dönüşmüştür.

Bu koşullarda seçime girmek mevcut yapıya meşruiyet kazandırmak olacağından.. Seçime girmeme kararı aldık..

 

Burada Recep Yıldırım ve ekibi olarak Ardahanlıların STK alanında uyanmalarını sağlamak, STK alanlarının halka açılmadığını, halkın manipüle edilerek nasıl belli grup kişi ve ailelerce işgal ve talan edildiğini gerçeğini halk kitlelerine taşımak Sivil Toplum Kurumlarına (STK-STÖ), Derneklere gerçek hüviyetlerini, kimliklerini kazandırmak için seçime katılmadık.

 

İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi üye sayısı on binlere yaklaşmadıkça bulmadıkça da Çiftçi ve ekibinden 5-10 kişinin tasallutunda kaldıkça..

 

Hiçbir kongrede karşı liste çıkmayacaktır. Mevcut üye yapısıyla, Çiftçi ve 5-10 kişilik ekibi çekilmedikçe de Kültür evi yönetimi asla değişmeyecektir.. Bu gerçekleri kamuoyu ile paylaşıyor, Serhat Sivil Toplum Koordinatörü Y. Yasin Sit’in gayri resmi bölge STK platformları, ve bölge lobilerinin oluşmasının hayata geçmesinin ne kadar önemli bir olgu ve gerçek olduğunu toplum giderek farkına varmakta.. Eğer resmi STK alanlarında oyunlar devam ederse, STK’lar halkın değil belli marjinal grupların kontrolünde kalırsa, oyunlarına maruz kalırsa..  ((RESMİ DERNEKÇİLİKTEN GAYRİ RESMİ DERNEKÇİLİĞE.. )) tılayınız..

 

 

 Avrupai tarzda platformlar halinde örgütlenmeye gideceğimizi yakın bir gelecekte Serhat STK lobi alanlarına yönelik çalışmalarımızı da başlatacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz..

 

Haber..

Serhat Sivil Toplum, Serhat STK Lobi Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci Yusuf Yasin Sit.

 

 

 

ETİKETLER : İstanbul Ardahanlılar Kültür Evi Görkemli bir kongreye imza atarken.. Esenyurt için tarihi bir önemde olan en önemli gelişmelerden biride Prof. Ahmet Özer gibi bir bilim adamın
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA