RESMİ DERNEKÇİLİKTEN GAYRİ RESMİ DERNEKÇİLİĞE..

STK ALANLARINDA YENİ DÖNEM YENİ VİZYON, RESMİ DERNEKÇİLİKTEN GAYRİ RESMİ PLATFORMLARA GEÇİŞ..
Bu haber 2024-05-13 10:45:02 eklenmiş ve 414 kez görüntülenmiştir.

RESMİ DERNEKÇİLİKTEN GAYRİ RESMİ DERNEKÇİLİĞE..

 

STK ALANLARINDA YENİ DÖNEM YENİ VİZYON, RESMİ DERNEKÇİLİKTEN GAYRİ RESMİ PLATFORMLARA GEÇİŞ..

 

Bilindiği gibi toplumların gerikalmışlığı yada gelişmiş toplum olma kriterlerini belirleyen en önemli unsurların başında Sivil Toplum Kurumları yada Örgütleri (STK-STÖ) gelmektedir..

 

Ülkemizde STK alanlarında 2000’li yıllardan itibaren önemli bir mesafe ve yol alınırken.. STK alanında ki gelişmeler hala toplumun, toplumsal kesimlerin ihtiyaçlarına cevap vermekten çok uzaktadırlar..

 

Ülkemize gelişmiş toplum ve demokrasi kriterlerini getirecek olan il-ilçe-köy, federasyon ve bölge dernekleri toplumsal anlamda önemli bir bilinçlenme, vatandaşın yerel-kamu alanlarında, ülke siyasetinde giderek önemli bir mesafe kayd etmesinde önemli bir rol oynamaya başladılar. Fakat bu alan giderek yetersiz kalmakta, laçkalaşmakta aile, sülale, yada belli grupların at oynattığı, kullandığı çiftliklere dönüşmekte, halkı temsilden ziyade giderek halkı çürüten, hertür ayak oyunlarının da döndüğü yapılanılmalara dönüşmektedirler..  Bunun başlıca nedeni toplumun, halkın, vatandaşın hala STK olgu olayını tam kavrayamamasında, vatandaşın ülkesinin gerçek sahibi olduğu bilincinin kavranmamasında yatmaktadır, vatandaşın politik bilinci-kültürü ve gelişmişlik düzeyinin geri olmasında yatmaktadır..

 

Örneğin günümüzde gelişmiş ülke ve toplumlara baktığımızda yüzbinleri kat-kat aşan ciddi STK kurumları ve platformlarla karşılarken, Avrupa’da STK alanlarında kurumsal anlamda en çok da gayri resmi örgütlenmeler olarak karşımıza 400-500 bin gibi STK rakamları çıkarken.. TC gibi geri kamış ülkelerde ve toplumlarda bu rakam 80 binlerde ve bunun ekseriyası ise STK ruhu ve olgusundan uzak teneke yapılanmalar olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

GELİŞMİ ÜLKE ve TOPLUMLARDA VATANDAŞ HALK HERŞEYDİR, GERİ KALMIŞ ÜLKE ve TOPLUMLARDA KİŞİ yada PARTİ HERŞEYDİR, HALK-VATANDAŞ HİÇBİRŞEYDİR..

 

Azçok demokrasi kültürünün olduğu ülkelerde STK olgusunda (gerçeğinde) binleri on binleri bulan STK sayılarına ulaşılırken.. Ortadoğu toplumlarının, geri kalmış toplumların devletlerin ekseriyasın da STK olayı ve olgusu yoktur..

Buralarda lider ve parti her şeydir. Halk –Vatandaş hiçbir şeydir. Milyonların hayatları kaderleri liderin yada partinin iki dudağı arasındadır. Halkı-ülkeyi ilgilendiren plan proje politikalarda halk ve STK alanları değil lider ve parti yada devlet tek söz sahibi mercidir, otoritedir.. Bundan dolayı ülkeniz ve hayatlarınız yok edilirken.. Sizler yani vatandaş eli-kolu bağlı seyr eden sürülere dönüştürülmketedir..

 

Buna bir örnek verirsek TC gibi soykırım ve vatandaşın düşürülmesi üzerine kurulmuş tc gibi derin işgal ve sömürge ülkelerde yada Ortadoğu diktatörlüklerinde yada Ön Asya da olduğu gibi mafia –çete devletçiklerinde halk özne değildir. Lider, parti ve devlet her şeydir, öznedir. TC’de madenlerimiz, gıdalarımız, ovarlımız, sularımız, tohum ve topraklarımız herşeyimiz elimizden alınıp yabancı ve yerli soykırımcılara firmalara ve yerli işbirlikçilerine verilir, peşkeş çekilir; vatandaş ise seyr eden bir sürü konumundadır..

 

Olay bunla da sınırlı değildir. Bu ihanetçi yapılanma vatandaşı, banka, devlet, hukuk ve ajan banka-hukuk büroları ile sararken.. Hangi vatandaşın hangi kumpasla (trafik kazarlından faili malum mechul cinayetlere, onarılmaz hastalıklardan kanun ve hukuk oyunlarına, ekonomik çökertmelere, malına mülküne hayatına konma yiyecek içecek vb. silaha çevirme.. )) yok edileceğini de planlarlar. Siyaset ve koltuklar stk basın alanları bunlardadır.

 

Bu yapının dümen suyuna, değirmenine en çok su taşıyan olgulardan biri ise TC de yapılan resmi dernekçiliktir.. Giderek geri-yoz-yobaz, cahil-cühelanın kullanıldığı, aile sülale derneklerine dönüşme, etki ajanları-kriptoların kullandığı toplumu çürüttüğü yapılara dönüşmeye başladılar..

 

STK alanları toplumsal bilgi ve bilincin örgütlenmenin gelişmesine büyük katkılar sunarken.. Örneğin 2024 yerel seçimlerinde halk bileşenleri şeklinde TC rejiminin siyasi partilerinin ve sisteminin dibine dinamit koyup rejimin tüm ezberlerini bozarlarken, TC siyasal yapılanmasına asıl özne ve gücün halk ve vatandaş olduğu gerçeğini taşırken.. Bu alana bilimsel çözüm ve kriterler getirilmese..

 

Ülkemizi kuruluşundan beri derinden işgal çetelerin firmaların oyuncağı olmaktan kurtulamayacaklar. Yukarda da ifade ettiğimiz gibi dernekler etki ajanları ve kriptoların güdümünde bir taraftan aile sülale derneklerine dönüşürken.. Diğer taraftan kripto ve etki ajanlarının açtığı yoldan siyaset –stk zübüklerinin kontrolüne verilerek  toplumsal alna halk vatandaş düşürülmekte, ülkemiz maddi-manevi kaynakları ile işgal edilmekte yok edilmektedir..

 

Toplumsal çürüme ve toplumsal gerilikten, geri kalmışlıktan, toplumun çürümesinden nemalanan beslenen hırsız-arsız, egosu üst tavan yapan kişi ve kişiliklerinde, siyaset –stk zübüklerinin en çok at oynattıkları alanlara dönüşmektedir. Etki ajanları-kriptolar ((Genelde abd-ingiliz-israil siyonist lobi ve firmalarına çalışırlar, ülkemiz içindeki kripto nüfusla siyaset stk zübükleri ile hareket ederler. Devletlerden basın yayına, derneklere, istihbarata cia-mosada hertür argümanı da kullanarak vatandaşı düşürme kontrole alma , ülkemiz soyma, yıkma.. ) özellikle bu tür kişilikleri sonuna kadar kullanarak STK alanlarına çöreklenmekte ve çökmekte ve ele geçirmektedirler.. Buna bariz bir örnek verirsek akp nin kripto ve etki ajanların kontrolüne girmesiyle ülkemiz şu anda madenleri, ovarlı, suları, vakıfları.. Velhasıl her şeyi ile işgal ve vatandaş yok edilmektedir..

 

İşte bu aşmada STK alanında yeni bir yol yöntem bilimsel bir üst merhaleye geçiş kaçınılmaz bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkmış bulunmaktadır..

 

Buda gayri resmi gelişmiş toplum kriterlerine uygun Sivil Toplum Örgütlenmesidir. İl ve ilçeler bazında bu STK yapılanması giderek İstanbul’dan tüm ülkemizi kapsayacaktır..

 

Buna bir örnek verecek olursak Serhat STK lobi bileşenleri öncülüğünde gelişen günümüzde Y. Yasin Sit’in koordinatörlüğünü yaptığı Serhat Sivil Toplum lobisidir. Gayri resmi bu örgütlenme tüm İstanbul’u hızla kapsadığı gibi giderek tüm ülkeyi de sarmaya başladı.. 

 

Örneğin önümüzdeki süreçte Esenyurttan Sarıyer’e, Beykoz’dan Gebze’ye gayri resmi bölge lobi ve platformları ortaya çıkacak. Aile-sülale, siyaset-stk zübükleri kripto etki ajanlarının at oynatmadığı daha ileri düzey gayri resmi gelişmiş toplum kriterlerine uygun dernekçilik stk oluşumları İstanbul’dan ülkemize hızla giderek her yeri kapsayacaklar..

 

Analiz Haber..

Serhat Sivil Toplum, Serhat STK Lobi Genel Koordinatörü, Doğu Medya Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci Yusuf Yasin Sit.

ETİKETLER : STK ALANLARINDA YENİ DÖNEM YENİ VİZYON RESMİ DERNEKÇİLİKTEN GAYRİ RESMİ PLATFORMLARA GEÇİŞ..
Diğer DKM-Analiz haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA