TÜRKİYE’DE ve DÜNYADA STK’LAR TÜM DÜNYAYI BAZ ALACAK ŞEKİLDE GELİŞMEYE BAŞLADILAR..

TÜRKİYE’DE ve DÜNYADA STK’LAR TÜM DÜNYAYI BAZ ALACAK ŞEKİLDE GELİŞMEYE BAŞLADILAR..
Bu haber 2021-09-29 07:32:08 eklenmiş ve 422 kez görüntülenmiştir.

 

TÜRKİYE’DE ve DÜNYADA STK’LAR TÜM DÜNYAYI BAZ ALACAK ŞEKİLDE GELİŞMEYE BAŞLADILAR.. STK'LAR MEVCUT SİYASİ PARTİ ve DEVLET OLAYINI DA AŞMAYA BAŞLADILAR..

 

Bölgemizde sivil toplum dendiğinde, dernekçilik dendiğinde, sivil toplum örgütleri-kurumları (STK-STÖ) dendiğinde akla ilk gelen kurum Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) dur.

 

Binyıllar geriye giden mücadeleci gelenekleri, gerek imparatorluklar döneminde, gerekse günümüzün faşist ulus devlet geleneğinde resmi ideolojinin tekçiliği ve diktatöryel anlayış ve tutumumun aksine, Hocvanlılar tarihin hiçbir döneminde ırk-dil-din-mezhep hafifliğine düşmeyen herkesimi ve herkesi kapsayan Serhaddın cihanşümul kültürünü en iyi yaşayan ve yansıtan politik kültür, kültür bakımından bölgemizin en zengin düşünsel ve insan yapısına sahip bir kitle.. Aynı zamanda, dünyaya dağılmış nüfusları, akraba kolları ile 1 milyonu bulan  devasa büyük bir akraba gurubu..

 

Buradan Hoc-Fed’e geldiğimizde 2000’li yıllarda en zor zamanlarda ve en zor koşullarda bölgede köy derneklerinin bile ortaya çıkmaya zorlandığı bir zaman diliminde bölgemizin ve ülkemizin ilk federasyonunu kurmalarında yatmaktadır.

 

Hoçvanlılar 1990-2000-2010 arasında 30 yıllık bir süreçte STK alanında her zaman kesintisiz bir çalışma yaptılar.. Hatta 1970-80’larda bazı köy dernekleri kuruldu. Ajan kripto saldırılar sonucu  dernekleşme sürekli engellerle kuşatıldı, STK aktörleri fiziki imha dahil binbir tc sistemsel hatalıkları, oyunları ve kanunları ile kuşatıldılar..

 

İşte bu kısır döngü 2000’lerden sonra Ak Parti döneminde kırıldı. 2005 yılında çıkarılan yasalarla STK ve Federasyonların önü açıldı. Akabinde ilk federasyonu kuranlar Hoçvanlılar oldular..

 

Serhad STK tarihine verilebilecek en önemli örneklerden biri Kars İslam Cumhuriyetidir. Osmanlı Devletinin yıkılma sürecinde 1918-19 arasında ortaya çıkan, kurulan bu cumhuriyet yaklaşık olarak 1-2 yıl boyunca faaliyet göstermiş, rum-rus-kurd-turk-gurci-malakan.. Serhad bölgesini ırk-dil-din-mezhep üstü tüm bileşenleri ile temsil eden çağımızın en ileri demokrasi hareketine imza atmıştır.. (Kars İslam Cumhuriyeti Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız)

 

Bu gelişme Katil Kraliçe başta  olmak üzere dünyadaki tüm siyonist-kapitalist sergerdeleri harekete geçirmiş, 1919 yılında İngiliz işgalci-sömürgeciler bu cumhuriyete saldırarak yıkıp kurucu ve yöneticilerini de Malta adasına sürgün etmişlerdi.. Tabi bu sürgünle yetinmediler. Halkın emperyalist işgali def edeceğini gördüklerinden bütün ajanlarını kurtuluş savaşının başına geçirdiler. Sahte kurtarıcılarla Anadolu-Mezopotamya halklarını faşist TC rejiminin öğüttüğü sürülere çevirdiler. Anadolu –Mezopotamya halklarına vurulan bu zincir ve soykırım yüzyıldan fazladır kesintisiz sürmektedir..

 

İşte bu soykırımcı zincir Serhad STK yapılanması ile kırılmaya başlandı.. Ülkemizde STK’lar faşist TC rejiminin tüm hastalıklarını sahiplerine yedirmeye, İktidar-Muhalefetiyle TC siyasetini de gömmeye başladılar..

 

Ülke genelinde artık vatandaşlar, hata mevcut siyasal partilerin yerel yönetimleri siyasi partilerin ötekileştirici, vatandaşı birbirine karşı düşmanlaştıran, ayrıştıran yapısını heryerde yerlebir etmeye başladılar..

 

Bu gelişmeler yakın bir gelecekte siyasal hareketlere dönüşerek ülke yönetimini de hızla ele geçirecektir. Faşist TC rejimi gibi Ortadoğu’da ki tüm faşist devletler patır-patır dökülecek. Faşist ulus devletin tekçi soykırımcı ideolojisi yerine Asya-Afrika- Avrasya merkezli ırk-dil-din-mezhep üstü federasyon-konfederasyonların dönemine geçiş yapılmaktadır.. Bu gelişmenin başını ise Russian, Anadolu-Mezopotamya halkları çekmektedir..

 

Bu gelişmenin çıkacağı ana kapı dünya federasyonu ve insanlığın uzayda kolonileşmesi, şehir yada firma devletlerinin oluşumu kıtalar bazında stratejik işbirlikleri.. olacaktır.. Özetle kapitalist-siyonist çağın, siyonist kapitalin alana döşediği faşist devletle terör lejyonlarının dünya halklarını dizayn ettiği çağın sonuna gelmiş bulunmaktayız, insanlık kapitalist-siyonist çağın sonrası için plan programını yapmasa insan soyunun yok oluşu kaçınılmaz olacakttır....

 

Her kıtadan, her renkten.. insanlık farkında olarak olmayarak büyük dönüşüm için harekete geçmeye başladı, bu gelişme ise küresel kapitalizmin  tüm insanlığa karşı covid-19 saldırısıyla  harekata geçmesini beraberinde getirdi. Dünya halkları kıtalar bazında örgütlenip siyonist kapitalizmi çözme ve ekarte etmede zayıf kalırsa covid-19 un sonraki verisyonları yada bilinenen-bilimeyen diğer saldırı biçimleri ile kapitalizim insan soyunu gezegenimizden yok edene kadar hem saldırılarını çeşitlendirecek, hemde gezegen bazında insan soyunu silmeye yönelmiş bulunmaktadır..

 

 

ETİKETLER : TÜRKİYE’DE ve DÜNYADA STK’LAR SİYASİ PARTİLERİN ÖNÜNE GEÇMEYE BAŞLADILAR..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA