KARS İSLAM CUMHURİYETİNİN RUHUNU İSTANBULA TAŞIDILAR..

Bir haftadır devam eden 4. KAİ Tanıtım Günleriyle Birlikte 1918 Yılında Kurulan Kars İslam Cumhuriyetinin Ruhunu İstanbula Taşıdık. Pazar günü de devam edecek olan etkinliğe milyonlar Katılım gösterdiler..
Bu haber 2019-12-14 22:48:26 eklenmiş ve 1268 kez görüntülenmiştir.

KARS İSLAM CUMHURİYETİNİN RUHUNU İSTANBULA TAŞIDILAR..

 

Bir haftadır devam eden 4. KAİ Tanıtım Günleriyle Birlikte 1918 Yılında Kurulan Kars İslam Cumhuriyetinin Ruhunu İstanbula Taşıdık..  ( DİPNOT X1-KARS İSLAM CUMHURİYETİ NEDİR  DİP NOTA BKZ.. ). Pazar günü de devam edecek olan etkinliğe milyonlar Katılım gösterdiler..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

Geleneksel hale gelen her yıl İstanbulun her iki yakasında da icra edilen KAİ Tanıtım günleri her geçen yıl dahada büyük kitleleri çekmeye başladığı gibi ötekinin olmadığı demokratik Türkiyenin inşasına da büyük bir katkı sunmaya başladı..

 

KAİ Tanıtım Günleri  Kürdü, Türkü, Ermenisi, Azerisi.. Alevisi, Sunnisi, Caferisi .. Irk-dil,din, Mezhep Üstü Milyonları bir araya taşıdığı gibi Cihanşumul Osmanlı –İslam ruhunu, Kürdistan-Anadolu insanının ırk-din-dil üstü; ötekinin olmadığı kapsayıcı misavirperver kültürünü ortaya koyması açısından da mükemmel bir demokrasi dersi vermeye başladı.. 

 

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, bu etkinliklerde Partiler üstü-siyaset üstü  bir yaklaşımla İstanbul Serhat Nüfusunun en büyük temsilcisi olarak kabul gördüğü gibi, İstanbul Serhadlıların da yegane başkanıydı.  Etrafında adeta bir insan seli oluştu, gittiği her yerde izdiham oluştu..

 

Kars Belediyesinin Doğal-Organik Ürünler Standı izdiham düzeyinde alış-verişin yapıldığı bir stand oldu. Alış verişe gelen Serhadlılar Kars Belediyyesinin bir koparatif kurarak bölgenin bu eşsiz ürnlerini Türkiye metropollerine, akabinde dünya pazarlarına taşımasını bizzat başkan Bilgenden istemeye başladılar..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

STK’LAR BİRLİK BÜTÜNLÜĞÜN EN GÜZEL FOTOĞRAFINI ORTAYA KOYDULAR..

 

Geçmiş etkinliklerde ençok can sıkan bir durum stk-basın- sanatçı bakımından birilerinin öne çıkması geri kalanın yok sayılmasıydı..

 

4.kai tanıtım günleriyle bu geri tutum yerle yeksan edildi.. Kars Ardahan-Iğdır Federasyonları, İl, İlçe, Köy dernekleri basını ve santçısıyla hepsi bir aradaydı. Ve hep birlikte bu başarıya imza attılar..

 

Esenyurt, Beylikdüzü gibi Bld Başkanları STK’lardan tam not aldıkları gibi STK’lar İBB Başkanı İmamoğluna da selamlarını yolladılar. Cumhurbaşkanı Erdoğandan Serhada Serhatlı Bakan, Nüfusumuz oranında Bld. Bşk, Vekil, Yönetici İstediklerini kürsiden dile getirdiler .. 

 

Kesku-soru-zer renklerden, halaylara herdilden, şiveden kültürden halaylar –türküler icra edildi. Kesku-soru-zer renkleriyle Hoç-Fed Folklor Ekibi eski ırkçı-totemci tcyi yıkıp tarih ederken, halk bir sonraki etkinliğe Heme Haci Gibi, Şıwan Perwer gibi sanatçılar isterken, neden kurdi bir uzun hava çekilmedi diye hayıflanırken.. Kar-Sad sanatçıları etkinlik boyunca sanatlarını icra ettiler..

 

Hoç-Fed standı başta olmak üzere STK Standları ziyaretçi akınına uğradığı gibi, STK’lara yoğun ilgi ve tebrik yağdı..

 

KUŞ SÜRÜLERİ SERHADLILARI SELAMLADILAR..

 

Akşam Saatlerinde etkinlik alanını Beylikdüzü semalarını, ETKİNLİK ALANININ üstünü, gökyüzünü kuş sürüleri sardı, dakikalar boyunca etkinlik alanı üzerinde havada harika figürler çizen kuş sürüleri müthiş bir manzaranın ortaya çıkmasını sağlayarak Serhatlıları dakikalar boyunca selamladılar.. Adeta 3 bin yıl önce Hz Musayı sina çöllerinde firavunun zulmuden koruyan-selamlayan kuşlar, 3 bin yıl sonra İstanbul metropolunde tüm insanlığa adaleti taşıyan Serhadlılara karşı selama durdular..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

PROTOKOL KONUŞMALARI ve BELİRLEMELER  MÜKEMMELDİ..

 

Ayhan Bilgen bilge kişiliği ile Kuran-İ Kerim Rum  Süresinden “İnsanların Ellerinin Kazanmış Olduklarından Yüzünden Denizde ve Karada Bozgun Çıktı. Allah onlara yaptıklan bir kısmını tattırıyor ki.. Geri Dönebilsinler. Deki Yeryüzünde Bir Dolaşın Öncekilerinin Sonu Nasıl Oldu Bir Bakın. Onların Çoğu Şirke Sapan İnsanlardı..”  örnekler vererek,  yeryüzündeki adelaetsizlik, insanlığın içine girdiği çıkmazın nedeni insanın insana yaptığıdır, insanın düşüncesizce ortaya koyduğu tutumudur.. İnsanlar ilahi-evrensel adaleti kavradıkça dünya daha da yaşanılabilir bir yer olacaktır. Öteki olmayacaktır. Aksi çıkış olmayacaktır.. STK’larımızın Ortaya Koyduğu bu cihanşumul insanlık kültürünü saygıyla selamlıyor, iş-stk dünyamızın doğdukları topraklara yön ve yüzlerini çevirmelerini istiyoruz, Bilgen sadece tarihi turistik değerlerimizi dünyaya taşırsak yılda 1 milyar turist serhadı ziyaret eder, dünyanın en büyük hazineleri bizimdir, gerzek ve geri insan tipi yüzünden hazinelerimizi, değerlerimizi hayata geçiremiyoruz dediler..  (DİPNOT , X2 RUM SURESİ)

 

KAİ PLATFORMU Başkanı Çiftçi, Başkan Erdoğandan Sehad için bakan talebinde bulunurken, Esenyurt Bld. Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Iğdır Belediye Eşbaşkanı, Tuzluca Bld. Bşk  ve diğer belediye temsilcileri STK’ların partilerüstü etkinlikleri ülkemşz demokrasisi açısından büyük bir devrimdir belirlemesinde bulundular..

 

Platformun basın temsilcisi Mihrican Deniz protokolun yapıldığı Cumartesi gününden önce Cuma günü ayırımsız bütün bölge –esenyurt, beylikdüzü, avcılar yerel ulusal basını dernek başkıanları ile kahvaltıda ağırlıyarak basını bilgilendirmesi tanıtımın başarılı geçmesinde önemli bir girişim oldu..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

KÜRTLER PARA TANRISINI YERİN DİBİNE GÖMDÜLER..

 

Kürt Kültürünün ana esası olan, ötekinin ve ırkçılığın olmadığı.. paylaşımcı ruh bütün detaylarıyla etkinlik boyunca hayata geçti.. STK’lar protokol günü binlerce insana  kaz eti ve bulgur pilavı ikram ettiler. STK standlarında para tanrısı yerle yeksan edildi. Parası olan olmayan canının istediğini yiyip içti.. Aynen doğuda bir eve misafir olduğunuzda ortaya konan misafirperverlik burada da bütün detaylarıyla sergilendi..Ardahan Kültür Evi yöneticilerinden Bilal Sönmez önümüzdeki yıl yüzden fazla kaz ve kaz sulu bulgur pilavını etkinlik boyunca halka ikram edeceğiz..

 

MENGÜKAN, BÖLGEDE KAZ FESTİVALİ YAPACAĞIZ..

 

Kars belediyesinin ürünlerinin başında her festivalde arı gibi çalışan Nurettin Mengukan ise  buradaki festivalle yetinmeyeceğiz.  Her yıl birde Serhad da Kars -Ardahan-Iğdır belediyeleri ile de ortaklaşa "Kaz Festivali" düzenleyeceğiz. Bu festivalin temellerini atacağız.. STK'lar olarak üç ilin bld başkanlarını kordineli bir şekilde birbiriyle buluşturarak bölgenin o eşssiz ürünlerini hem ülkemizde hemde dünya pazarlarına açacağız, kaz festivaline tüm kıtalardan insanları taşımaya bakacağız, insanlığın unuttuğu insani değerleri yeniden bütün gezegene yayacağız dediler..

 Orhan Gökçe ORTADA YOKTU, AMA FİKRİ İKTİDARDAYDI..

 

Bu etkinlikte ortada gözükmemesine rağmen, Kaisiad başkanı Orhan Gökçe bir siyasetçinin içerde de olsak fikrimiz iktidarda.. durumu gerçekleşti.. Hoç-Fed, Süreyya Çinik, Güven Doğruyol gibi hemşerilerimiz ve yönetimleriyle temelleri atılan lobileşme ve STK ruhu, Ahmet Demirbaşlarla temmelleri atılan İstanbul Anadolu Yakasında, Orhan Gökçe ve yönetiminin İstanbul Avrupa Yakasında  2016 da temellerini attığı kai tanıtım günleri artık milyonlarca hemşerimizi birbiriyle buluşturan mükemmel etkinlikler olarak ete-kemiğe büründüler.. Yani Gökçe-Demirbaş, Çinik, Doğruyol, Osman Avşar, Orhan Çerkez, İlter Avşar..  gibi başkanlar bu etkinlikte gözükmeseler de attıkları STK temelleri üzerinden Serhatlılar milyonlar olarak birbirleriyle buluşmaya başladılar.

 

İstanbulun her iki yakasında icra edilen tanıtım günleriyle milyonlarca hemşerimiz bir biriyle buluştuğu gibi, Serhadın ırk-dil-din üstüğ cihanşumul kültürünü tümö ülke sathına yaydılar.. STK larımız ülke geneline müthiş bir demokrasi hareketi taşımaya başladılar..

 

 

 

DİP NOTLAR :

X1-KARS İSLAM CUMHURİYETİ..  

 

Bilindiği gibi 1918 yılında kurulan Kars İslam Cumhuriyeti Empşeryalist işgal nedeniyle Türkiye Kurtuluş Savşını Başlatan, içinde 70'ten fazla yerel temsilcinin yer aldığı, yerl ve kamu yönetimlerinde ermeni-rum-rus, kürt-türk, müslüman-hiristiyan .. bütün dil-din-mezhep etnisiteleri kapsayan, herkes ve kesimin temsil edildiği, ötekinin olmadığı çağın, 20. yüzyılın en kapsamlı, eşssiz, en büyük demokrasi hareketini Karslılar (Kars-Ardahan-Iğdır, Serhatlılar)  başlatmış ve hayata geçirmişlerdi..

 

İngiliz siyon sergerdeler, siyonistler yükselen bu temel üstünde kurulacak yeni  Türkiyenin Osmanlıdan daha güçlü olacağını gördüklerinden 1919 yılında baskın düzenleyerek Kars İslam Cumhuriyetini yıkarak yöneticilerini de malta adasına sürdüler..  Ve kendi ajanlarını kurtuluş savaşının başına geçirerek, tc yi kurdurarak ülkemizi derinden işgal ettikleri gibi.. 300 yıldır devam eden derin işgallerini kendi kurtarıcı rollü ajanlarıyla zafere eriştiriyorlardı..

 

Sultan Vahdettinin Temelini attığı, Serhatlıların başlattığı  bu kurtuluş savaşı ruhu  bütün Osmanlı coğrafyasnı kısa zamanda sardı.. Kahramanmaraşlar, Gaziantepler, Şanlıurfalar, Topal Osmanlar, Avdelle Gulizare, Çerkez Ethemler doğdu.. Yerel halk temsilcileri emperyalist işgali destansı bir mücadele ile yıkarak tarih yazdılar..

 

Kars İslam Cumhuriyetinin Mimarı, Doğu Cephesinden Batı Cephesine.. Dumlupınardan inönü muharebelerine başkomutan Sultan Vahdettindi..

 

Osmanlı Milleti, halkı, tebası emperyalizme karşı insanlık tarihinde görülmemiş destansı bir mücadele ile başkomutan Sultan Vahdettinin çizdiği plan çerçevesinde emperyalistleri def etdi..

 

Kurtuluş savaşının ardından bütün güçleri ve ajanları ile saldırıya geçen ingliz emperyalizmi ve dünya siyonizmi.. Osmanlı Ailesi durdukça Türkiye ile oynayamacaklarını anladıklarından dehşet bir siyasi darbe, siyasi soykırım yaparak, halkın siyaseti bilmemesinden de faydalanarak   faşist –ırkçı-putçu, kendi sömürgeleri olan diktatör bir tc kurdular.. Sultan Vahdettin ve Osmanlı Ailesini de  içerdeki ihanetçilerle ekarte ettiler..İhanetçileri sahte zaferlerle, sahte algılarla kurtarıcı yaparak yüzyıldır her alanda vatandaşı soykırıma uğratan faşist-ırkçı tc diktatörlüğünü inşa ettiler..

 

Sultan Vahdettinin planını çizdiği ve başarıya götürdüğü direnişi, kurtuluş savaşının başına sahte kurtarıcılar yerleştiren siyonistler ırkçı bir tc ile, sahte suni sınırlarla dikiş tutmayan her alanda halkı yüzyıldır soykırıma çeken bir diktatörlük inşa ettiler..

 

 

Sultan vahdetine ve yerel tüm direnişçi kahramanlara  büyük bir siyasi darbe vuran diktatör tc yapılanması kürtlerin soykırımından istiklal mahkemelerine, buradan abdden getirdikleri yiyecek içeceğe biyolojik saldırı; yetinmediler.. Zenginliklerimiz olan malakanlar-ermeniler, rumlar  gibi tüm hıristiyan nüfusuda sürerek Osmanlının bel kemiklerinden biri olan Hıristiyan nüfusu sürdüler..

 

Sahte kurtarıcılar siyonistlerin planları doğrultusunda Musul-Kerkükü Anavatandan kopardıkları gibi,  Kürdistanın en kadim toprak parçası eriwan ve kurdistana soru da bir  ırk devletine çevirerek Ermeni halkını kürdistandan söküp attılar.. Bir başka ifadeyle ermenileri kürtlerden ayırıp bir soykırım gettosuna haps ettiler..

 

 

Ama artık Türkiye-İran-Irak-Suriye-Ermenistan arasına döşenen sahte suni sınırlar dikiş tutmuyor. Halklar sınırları yıkmak için, halkları sahte suni sınırlarla birbirinden ayrıştıran ulus devlet faşizmini yıkmak için harekete geçtiler.. Bir başka ifadeyle yüzyıldır süren siyonist soykırım planını tersine dönmeye başladı. ABD siyonist lobisi Ermeni soykırım oyunları ile, terör lejyonları ile gettolar peşinde koşarken, ulus devletler ise sahte suni sınırlarda ısrarla hala halklarla oynarken.. Bu yüzyıl içinde hepsi tarih olacak.  Mezopğotamya ve Anadoluda ırk devletleri, ulus devletler tarih olacak.. Halklar Kars İslam cumhuriyeti ruhu ile çağın en ileri demokrasi hamlesini yapacaklardır..

 

Karslılar-Serhatlılar  tam farkında olmasada gezegenimize ırk-dil-din, mezhep üstü yeni islami-insani nizamı inşa etmeye başladılar.. Ermeni İstanbulda, Ankarada  ev sahibi olacak, İstanbullu ermenistanda yaşayacağı günler yaklaşmaktadır. Halklar sahte suni sınırları ve ulus devlet faşizmi setini yıkma dönemine geçtiler..

 

Sultan Vahdettinin ruhu siyonizmi ve şeytanın tüm uşaklarını tuzağa düşen fareler gibi sarmaya başladı.. Bu şeytani güçlerin kar-tüketim hırsıyla metropollere doldurdukları robotlaştırdıkları milyarlar içine çekildikleri derin uykulardan uyanmaya.. metropollerin kendileri için mezara dönüşmesine müsaade etmeyecektir.. Fransa ayakta, amerika ayakta, ortadoğu ayakta.. Dünya Osmanlı ailesi başta olmak üzere gerçek imparatorların dönüşünü  bekleme dönemine girdi..

 

X2  RUM SURESİ :

RUM SURESİ BÜTÜN MEALİ  İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

 

 

 

ETİKETLER : Pazar günü de devam edecek olan etkinliğe milyonlar Katılım gösterdiler..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA