SİSTEM DEĞİŞMEDEN EKONOMİ DEĞİŞMEZ, EURO'DA, DOLAR DA DÜŞMEZ..

Türkiye parlementer sisteme dönmedikçe, Yüzyılık bir diktatörlük olan tc addan yönetime değişmedikçe tc için yıkım kaçınılmaz olacak..
Bu haber 2021-03-24 06:11:11 eklenmiş ve 558 kez görüntülenmiştir.

 

SİSTEM DEĞİŞMEDEN EKONOMİ DEĞİŞMEZ, EURO'DA, DOLAR DA DÜŞMEZ..

 

Türkiye’nin ana sorunu sistem sorunu. 2017 de getirilen cumbaba sistemi herşeyi bir kişinin iki dudağına haps ederken.. Erdoğan iyi kötü idare etdi, ama o koltukta yarın başkası oturacak ve bir şurup içirmeyle turkhia anında uçuruma yuvarlanacak..

 

Tek kişi sistemi sorun çok büyük. Piyasalarında vatandaşında artık devlete sisteme güveni giderek bitiyor..

Türkiye parlementer sisteme dönmedikçe, Yüzyılık bir diktatörlük olan tc addan yönetime değişmedikçe

Halka -Vatandaşa hesap veren şefaf bir rejim ortaya çıkmadıkça..

Dovlet erkanı başta olmak üzere insanlar artık anır –ahır kabirlerde yerlere yatmamalı..

Anır-ahır kabirler kaldırılmalı..

Anadolu Birleşik Devletleri olarak ırk, dil,din, mezhep üstü bir sivil anayasa ile 21. Yüzyıla yakışır bir demokrasiye geçiş yapılmalı..

Aksi bu anır –ahır kabir, tek adam rejminde dolar 20-50 liroları bulacağı gibi iflas etmiş bir yıkıntıdan ibaret olan tc diktatörlük mantığının devamında ise ülkenin tümden batması  kaçınılmaz olacaktır..

Zaten Erdoğdu amca da farkında parlementer sisteme geçilmese, hesap verbilir şefaf bir demokratik rejim ortaya çikmasa, diktatör tc yikilmasa.. TC toptan el feraşi minel kuski olacak.. AKP de tarihe karişacaktir..


Artık vatandaş ne türk-nede kurt gazı, ne sol-sağ, ne din-mezhep gazlarını yemiyor.. Tc sisteminin bir yamyam gibi kendisini yediğini vatandaş net görmeye balladı..

Hergeçen gün durumu dahada kötüleşen vatandaşin tüm öfkesi de iktidar-muhalefetiyle siyasal alana yönelmektedir.. Bu öfke büyüyor.. Ve bir günsel olup akarsa ortada tc –mc kalmayacak..

ve vatandaş uyarıyor.. Ülkemize dadanan küresel soykırımcı soytarı maden firmaları devletin çıkarması gereken madenleri bor-altın vb. düşürülmüş bir devlette işi kanunlara uydurup çıkarıp götürdüğünüz herşey yüz misliyle sizden istenecek.. size o yetkiyi veren yerli de bırakın mal varlığı 7 sülalesi ile kuşatılıacak, yargılanacak..

yani işi kitabına uydurduk numaraları ile hareket edenler Anadolu-Mezopotamya halklarının malına canına hazinelerine göz diken gaspçılar, soytarılar.. Bunun hesabının sorulmayacağını zan ediyorlarsa.. Yanılıyorlar.. TC yüzyılın başında Erzincan-Ağrı-Sıvas nüfusunu kırdı-biçti şimdide küresel soykırımcı firmaları oralara koyarak altın madenleri başta olmak üzere bölgeyi soyuyor.. Yani tc yeraltı-üstü haliyle hem vatandaşı hemde ülkeyi düşürmede sınır bırakmadı..

 

Bir başka ifadeyle tc yaptığı soykırmlardan yargılanacağı gibi tc yi kuran-kullanan küresel gaspçı soykırımcı firmalar -aileler dünya genelinde işledikleri soykırım ve gaspların hesabı en ağır bir şekilde sorulmayacağını zan ediyorlarsa bu yüzyıl ve önümüzdeki yüzyıl bütün dünya insanlık hesap sormaya geçeceğinden adları gibi emin olmalılar..

 

Basından Konuya Vurgu Yapan Bir Tesbit.:

 

İbrahim Kahveci net konuştu! Dolar kuru tekrar düşer mi?

 

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın hafta sonu görevden alınmasıyla biranda fırlayan dolar kuru için ekonomist İbrahim Kahveci’den oldukça dikkat çeken açıklamalar geldi.

 

Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığından alınmasını İbrahim Kahveci değerlendirdi. Kahveci dolar kurunun düşmesi için yönetim şeklinin değişmesi gerektiğini vurguladı

 

Kısa bir zaman önce Merkez Bankası Başkanlığı görevini Murat Uysal’dan devralan Naci Ağbal hafta sonu, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı. Naci Ağbal 2020 yılın Kasım ayıdan itibaren Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantılarında dolar kuru ve enflasyonu baskılamak adına faizi yüzde 19’a kadar yükseltmişti.

 

Ekonomi piyasalarını oldukça yakından ilgilendiren bu karar sonrası dolar kuru biranda çok sert bir yükselişe geçti. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününü 7.21 TL ile kapatan dolar kuru, yeni haftanın ilk işlem gününde 8.40 TL’ye kadar yükseldi. Dolar kurunda yaşanan bu agresif yükselişin ardından Karar gazetesi ekonomi yazarı İbrahim Kahveci Fatih Portakal’ın YouTube kanalında son yaşanan olayları değerlendirdi.

 

"SİSTEM DEĞİŞMEDEN EKONOMİ DÜZELMEZ"

 

Kahveci ekonomi piyasalarındaki güvenin tekrar sağlanması ve dolar kurunun düşürülmesi için başkanlık sisteminin değişmesi gerektiğini şu sözlerle anlattı:

 

Sistem değişmeden bu güven kazanılamaz yani 2017 referandumuyla getirilen sistem değişmeden net olarak söylüyorum bu iş düzelmez. Türkiye’nin ekonomi alanında en uzman kişilerini kabineye alsanız bile sistem değişmeden bu iş düzelmez. Çünkü bütün piyasa şunu biliyor. Burada herkesin kararı bir kişinin iki dudağı arasında dolayısıyla bu sistem değişmeden Türkiye’deki ekonomik kriz düzelmez

ETİKETLER : Türkiye parlementer sisteme dönmedikçe Yüzyılık bir diktatörlük olan tc addan yönetime değişmedikçe tc için yıkım kaçınılmaz olacak..
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA