SULTANBEYLİDE HACİALİ FIRTINASI ESTİ..

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) üyesi Haciali Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği 4. Geneleksel Dayanışma Gecesini Sultanbeyli Encü Düğün Salonunda gerçekleştirdi..
Bu haber 2020-01-19 14:24:42 eklenmiş ve 667 kez görüntülenmiştir.

SULTANBEYLİDE  HACİALİ FIRTINASI ESTİ..

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) üyesi  Haciali Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği 4. Geneleksel  Dayanışma Gecesini Sultanbeyli Encü Düğün Salonunda gerçekleştirdi..

 

Bu yılki dayanışma gecesinde her yıl olduğu gibi yine salonlara sığmadılar. Bölgemizin müzik, yemek, folklor kültürünü en iyi şekilde temsil ettiler.

 

Hoç-Fed başkanı Türkan Yılmaz ve yönetimi, Hoç-Fede üye dernek başkan ve yönetimleri, kars-Ardahan Iğdır dan da birçok stk ve stk temsilcisinin katıldığı dayanışma gecesinde tam bir sanatçı ordusu sahne aldı..

Sanatçı Murat Gökdemir, Zeki Moğolkan, Aslı Dağdelen, Berwar, Memet Kılıç, Dengbejler bu gecede sahne aldılar.

Sanatçılar kurdi muzik başta olmak üzere tam bir müzik ziyafeti çekerken, Hoçvan Folklor Gurubu folkloru ile büyüledi. 7’den 70’şe herkes halaya durdu..

 

GECENİN AÇILIŞ KONIŞMASINI BAŞKAN YAŞAR GÖKDEMİR yaptı

Gökdemir tüm katılımcılara teşkkür ettikten sonra, derneğin çalışmaları, icraatları hakkında bilgi verdi. Yönetim başta olmak üzere kendilerine destek veren üyelere ve tüm hacialilere şükranlarımızı sunuyoruz dediler. Gökdemir dernekçiliği daha iyi bir safhaya çekmek için elemizden ne geliyorsa daha da ileri bir seviyeye taşımaya bakacağız dediler.. Gökdemirin ardından dernek yöneticileri, sponsorlar, üyeler görüş ve öneri konuşmaları yaparken, Hoç-Fed Başkanı Türkan Yılmazda halkı selamlama konuşması yaptılar.

Gecede bölgemizin folklor müzik kültürü yaştılırken, yemek kültürü de en iyi şekilde yansıtıldı. Katılımcılara davetlilere kaz eti, çeçil peynir, fırında lavaş  ikram edildi..

Derneğe katkısı olan sponsor, yönetici ve sanatçılara, üyelere plaketler verildi. Gecenin sunuculuğunu usta sunucu Turgay Zorba yaptı..

 

 KÜRTLER VAR OLDUKÇA DÜNYAYA BİRŞEY OLMAZ..

Dualarla halayların birlikte icra edildiği, dinin –inancın en iyi temsil edildiği, fakat dinci, totemci, seküler, rkçı gericiliklerin olmadığı Melayı Cizere gibi feqi kürt başkan yaşar Gökdemirlerin olduğunu gören; Haciali Köyü etkinliğine yeni katılan Kürt Kültürünün paylaşımcı, ötekinin olmadığı, para tanrısının ayaklar altına alındığı, payalşımcı üstün kürt kültürü özelliklerine tanıklık eden yabancı katılımcılar, misafirler,  “ Kaz bedava, yemek bedava, misafir en baş köşede, kimse kimsenin dini, ırkına, mezhebine bakmıyor, öteki yok, para tanrısı yok, siyasetçilere yağ-yağcılık yok, bu kürtler var oldukça dünyaya birşey olmaz, dünyada böylesine üstün bir kültüre sahip 2. Bir halk yok, dünyada üstün bir ırk ve kültür varsa oda kürtlerindir, bu kültürü bütün insanlığa bulaştırmalıyız, keşke bu yönlü dayanışma geceleri hergün olsa, kürtleri tanıdıkça insanın ve insani kültürün asla yıkılmayacağını da görüp anlıyoruz..” demekten kendilerini alamadılar..

 

 

HACİ ALİ KÖYÜ TAKIMI 2019 ŞAMPİYONA HABERİ..

ETİKETLER : Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) üyesi Haciali Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği 4. Geneleksel Dayanışma Gecesini Sultanbeyli Encü Düğün Salonunda gerçekleştirdi..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA