HOÇ-FED’DEN 3 MÜKEMMEL ETKİNLİK BİRDEN, HACİALİ ŞAMPİYON..

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) birbirinden güzel 3 mükemmel etkinliğe aynı günde imza atarak bir STK’nın ne demek olduğunu ortaya koyan mükemmel bir etkinlikler zincirine daha imza atdı..
Bu haber 2019-05-20 21:22:22 eklenmiş ve 1533 kez görüntülenmiştir.

HOÇ-FED’DEN 3 MÜKEMMEL ETKİNLİK BİRDEN, HACİALİ ŞAMPİYON..

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) birbirinden güzel 3 mükemmel etkinliğe aynı günde imza atarak bir STK’nın ne demek olduğunu ortaya koyan mükemmel bir etkinlikler zincirine  daha imza atdı..

 

Pazar günü iftar yemeği, anneler gününü kutlama ve Nısan Ayından beri süren “ Hoçvan Dernekler Federasyonu Kardeşlik ve DoslukTurnuvası Final Maçı” etkinliğine birbirinden güzel   3 etkinliğe aynı günde imza attılar..

 

 Federasyonun devasa merkezinde kurulduğundan beri geleneklsel hale getirilen iftar yemeğinde akşam saatlerinde bir araya gelen Hoçvanlılar devasa salonu hınca hınç  doldurlar..

 

İftar programı Emekli İmam, aynı zamanda Hoç-Fed Üyesi Haci Ali Derneği Başkanı Yaşar Hoca, Yaşar Gökdemirin Kuran-i Kerim tilavetiyle, kuran okunarak, dualar eşliğinde başladı.

 

İftara izdiham düzeyinde bir katılım olurken Ardahan iş-stk-sanat dünyasından da yoğun bir katılım oldu.. Serhat İş dünyasının liderlerinden  Yakup Süt gönderdiği mesajla Ardahan halkına sevgi saygılarını iletirekn, iş dünyasından da geceye yoğun bir katılım oldu..

 

Doğu-Güneydoğu Dernekler Federasyon başkan ve yönetimleri, Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Ertekin Baysan ve yönetimi, Ardahan Kültürevi Yönetim Kurulu üyeleri, Hoç-Fed’e üye dernekler dernek başkanları yönetimleri, Göle Federasyonunan bağlı birçok stk iftar programına katıldıkları gibi, iftarın ardından Turgut özal stadyumunda oynanan Hoç-Fed’in final maçına da avdet ettiler..

 

 

BAŞKAN YILMAZ ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI..

 

İftarda kısa bir konuşma yapan federasyon başkanı Türkan Yılmaz, iftarlarına yoğun katılımdan dolayı üyelere, delegelere, Hoçvan ve Ardahan halkına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz diyerek söze başladı.

 

 Yılmaz Anneler gününü de kutlayarak, “ Toplumun şekillendiği ana çekirdek ailedir, ailenin çekirdeği ise annedir, annelerimiz ne kadadr donanımlı, ne kadar iyi yetişmişse, ne kadar eğitimliyse, kadın toplumsal alnada ne kadar yer alırsa,  toplumda o oranda yetişir gelişir, bundan dolayı dinimizde de cennet anaların ayakları altındadır özdeyiş vsr dediler. Herşeyin eskisini, yenisini bulabilirsiniz, ama anelerin yenisini, eskisini bulamasasınız. Bütün annelerimizin anneler gününü kutluyoruz, o mübarek ellerinden öpüyoruz dediler. Yılmaz fedrasyonun yaptığı etkinliklerde özveriylee çalışan yönetime, federasyona üye dernek başkanları ve yönetimlerine de teşkkür ettiler.

 

HOÇ-FED DOSTLUK-KARDEŞLİK TURNUVASININ ŞAMPİYONU HACİALİ KÖYÜ DERNEĞİ TAKIMI OLDU..

 

Nısan Ayından beri süren “ Hoçvan Dernekler Federasyonu Kardeşlik ve DoslukTurnuvası”  Final Maçı Esenyurt Turgut Özal Stadyumunda oynandı. Ulusal takımları aratmayan Hoç-Fede bağlı dernekeler ve futbol takımları tek kelime ile bir futbol şölenine imza attılar.

Futbol turnuvasında Bayramoğlu (Qora) 4., Xaskar (Köprücük) 3., Lhimli 2., Haci Ali 1. Olurken, oynana final maçında Haci Ali Takımı Lehimliyi 5-1 yenerek açık ara farkla bu yılın şampiyonu oldu.

 

YAŞAR HOCA OKUDU-ÜFLEDİ, LEHİMLİYİ KİTLEDİ..

 

Lehimli köyü derneği birbirinden başarılı icraatlarıyla öne çıkarken, son iki yıldır federasyonlar ve genel anlamda yapılan  müsabakalrda hep şampiyon olan bir takım. Geçen yıl Hoçvan Dernekler Federasyonu Kardeşlik ve Dosluk Turnuvasınıon da şampiyonu oldular.

 

Pazar günü oynanan maçta kaliteli güzel bir futbol maçı olmasına rağmen Haci Aliye farklı yenilmekten kurtulmadılar. Bu farklı skor büyük esprileri de beraberinde getirdi..

 

“BİZİM 20  İMAM BİR İMAM ETMEDİ”..

 

Bu farklı skor Ardahan halkının ne kadar sıkı sıkya dinlerine bağlı olduğunu, özellikle Kürt toplumunun ne kadar dindar olduğunu ne denli inançlı bir toplum olduklarını da ortaya koydu. Bu skora kızan bazı yaşlı Lehimliler  Haci Ali Köyü Başkanı Yaşar Gökdemirin (Yaşar Hocanın)  okuyup üfleyip Lehimlileri kitlediğine o kadar kendilerini inanmışlardı ki.. Bazı Yaşlı Lehimliler.. “ Lehimlide 20 imam var hiçbiri oratada yok, Haci Alinin bir imamı var okudu, üfledi, bizim çocukları kitledi, bizim 20 imam bir imam etmedi, tüh size yazıklar olsun..”  yönlü sesli bir şekilde kızgınlıklarını dile getirirlerken, İnsanı gülümseten  yorumlar final maçında dile getirilirken, seyircilerin en çok tezahüratı da Yaşar hoca yeter daha okuyup üfleme, çocukları kitleme..  çocukların ayağını bağlama  yönünde espriler  final maçına damgasını vurdular..

 

ESENYUR’TA STK DEVRİMİ, ULUS DEVLET FAŞİZMİNİ TARİHE GÖMDÜ..

 

 Ak  Partinin son 17 yıldır yetersizde olsa çıkardığı yasalarla giderek Türkiye sathına yayılan STK olgusu her alanda siyaseti, siyasetin ayrıştırıcı dilini adeta yok ederek alana hakim olmaya tektipç. Rejim yapısını yerlebir etmeye başladı.  Bu gelişme neticesinde önümüzdeki yıllarda siyaset değil stklar yerel yönetimler başta olmak üzere her alanda  temel belirleyici aktör olmaya doğru hızla yol almaya  başladılar..

 

Bu gelişmeleri en iyi okuyan, en iyi faydalanan  siyasi parti ise hiç kuşkusuz CHP oldu. CHP İstanbul başta olmak üzere Türkiyenin birçok metropolunde STK alanının hasasiyetlerini göz önünde bulundurarak, İstanbul gibi bir metropolde Serhat nüfusunun yoğun olduğu yerlerde onlarca Serhatlı adayı öne çıkararak STK alanının gönlünü feth eden yegane parti oldu..

 

Hoç-Fed Final maçında ve yapılan tüm stk etkinliklerinde, stk alanının giderek yetkinleşmesiyle birlikte..  ulu türk, ulu kürt, alevi-suni, atatürkçülük, atakürtçülük, dinci üfürkçülük.. vb. tüm gericiliklerin  tarih olduğuna şahit olurken..  mezhepsel, ırksal vb. ayırım ve çağrışımlar, totemci anlayışların, ulus devlet faşizminin, bütün gericiliklerin..    tek kelime ile tarih olmaya başladığı bir demokrasi sürecine geçiş yaptı Türkiye.. Ve STK alanında 2005’lerden beri en iyi öncülk eden Serhatlılar oldular. Bu gelişmelere en iyi  öncülük eden STK ise Hoç-Fed oldu.

 

Türkiye toplumu gelişen stk olayı nedeniyle deyim yerindeyse büyük bir devrim yaşıyor; büyük bir değişim dönüşüm geçiriyor. Hoç-Fed Turnuvasında Kürtçe –Türkçe müzik eşliğinde halaylar çekilirken.. Kürtlerin gururla, çoşkuyla okudukları Türkçe Türküleri, Kürtçe bilmeyen hemşerilerimizin aynı coşkuyla Kürdi Türkülere eşlik etmesi insanı büyüleyen cinstendi.. Çünkü eski Türkiyede Kürtçe şarkı söylemek bile cinayetlere neden oluyordu.. Bir başka ifadeyle STK alanı ırk, dil,din faşist devlet yapılanmasını yıkarak vatandaşın devletini vatandaşın sistemini hayata geçirmeye başladı...

 

Ak Parti devrimci çıkış ruhundan uzaklaşırken, kurdi kelimelerden, kürdistan vb. sözcüklerden korkan bir gerici yapıya kayarken.. CHP ise çaktırmadan bu devrimci ruhu tekeline almaya tektipci ataerkil zihniyetten herkesimi kapsayan bir yapılanmaya kaymaya stk alanına en iyi cevap olan bir siyasal yapılanma olmaya başladı.. Bir başka ifadeyle STKLar chpye değil, chp stklalar uymaya başladı. Bu zihinsel devrimle İstanbul, türkistan, kürdistan, armenistan, rumistan, arabistan.. Yani imparatorluk döneminde olduğu gibi bütün halkların, dinlerin  yegane başkenti olduğunu ispat etmeye başladı..

 

BAŞKAN DEĞİL, HALKTAN, KENDİLERİNDEN BİRİ..

 

Görüntünün olası içeriği: 9 kişi, Sabahattin Avşar, Yusuf Yasin Sit ve Nurettin Yıldız dahil, gülümseyen insanlar, takım elbise

Esenyurt gibi devasa bir şehrin belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt. Bozkurt, anons edilene kadar futbol turnuvasına katıldığından ne seyircilerin nede futbolcuların haberi olmadı..

 

Hoç-Fed yönetiminden usta sunucu Turgay Zorba adını anons ettiğinde sahadan seyirci bölümüne geçip birkaç foğrafını aldık.

 

Bozkurt adaylığı sürecinde Esenyurt halkıyla, esenyurt stk’larıyla, Esenyurt Mahalle Meclisleriyle..  Esenyurtu birlikte yöneteceklerini koruma ordusu olan, gizli ardiyeleri olan, rant kokan.. belediyecilik anlayışını tarihe gömeceklerini ifade etmiş Serhat STK’LARI AYIRIMSIZ ADAYIMIZ Kemal Deniz Bozkurt demişlerdi. STK alanının uzman yayını olan Doğu Medya olarak bu süreçte kendisini en iyi şekilde takip edip bu gelişmeyi kamuoyuna taşımıştık.  Serhat STK’ları Ayırımsız Kemal Deniz Bozkurt dediler şeklinde haberleştirmiştik.. Haberin Ayrıntıları Tıklayınız..

 

Ve Esenyurtla birlikte koruma ordusu olan, halktan kopuk, kendini halkın üstünde gören, kapalı kapılar ardında rantiyeye ceplerine çalışan hırsızlık-yolsuzluk kokan sistemde yıkılmış oldu. Kemal Deniz Bozkurt halktan biri olarak geldi, yoğun bir alkış, yoğun bir sevgi seli ile sarıldı. Programının yoğunluğundan kendisi müsaade isdemeden STK’lar kendisini yolcu etdi..

 

Özetle İstanbuldaki STK alanına baktığımızda Türkiyenin hızla büyük bir değişim-dönüşüm sürecine girdiğini, demokrasinin stk alanının yetkinleşmesiyle her alanda oturmaya başladığını net olarak görbilyorsunuz.. Siyaset bir sonraki seçimlerde artık memur atar gibi ne vekil, nede bld başkanı atayamaycak bir döneme, demokrasiye  geçiş yapıyor Türkiye.. Ve bu geçişin öncülüğünü de Serhat STK’ları yapıyor..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

 

 

 

ETİKETLER : HOÇ-FED’DEN 3 MÜKEMMEL ETKİNLİK BİRDEN HACİALİ ŞAMPİYON..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA