KURDİSTAN’DAN İSYAN TÜM DÜNYAYA YAYILIYOR..

KURDİSTAN’DAN İSYAN TÜM DÜNYAYA YAYILIYOR..
Bu haber 2022-12-05 05:53:48 eklenmiş ve 551 kez görüntülenmiştir.

KURDİSTAN’DAN  İSYAN TÜM DÜNYAYA YAYILIYOR.. 

 

İrandan sonra Syriada halk devlet binalarını bastı.. Syriada rejim tarafından korunan milislerin düzenlediği suikastlar, artan hırsızlık vakaları, okulların önünde devlet destekli devlet milislerinin uyuşturucu madde satması, temel gıda maddelerine erişilmemesi.. Tek kelime ile terörist israilin mezopotamyayı işgal İçin kurdurulan tüm dikataörlükler faşist ulus devletler diktatör tc yalan dolanları, diktatör esed gibi, siyonist molla rejmi gibi ülkeleri yaşanılmaz bir boyuta çekmesi.. Halkı giderek isyana sürüklüyor.. Bu isyan dalgası ise Amerika –Çin Afrika giderek tüm kıtalara yayılıyor..

 

Osmanlıdan sonra Siyonist soytarıların Kurdukları sahte –devletler, Terörist İsrail, TC -İran, Syria, Irak-Ermenia-Azeria.. Son zamanlarını yaşıyorlar..

 

Bu sahte suni faşist ırkçı devletler birbirine akraba halklar arasına sahte suni sınırlar çektikleri gibi, ticareti, bilimi, sanatı.. İnsana dair her şeyi ortadan kaldırarak sadece demoralizasyon ve soykırımı Filistinden Afganistana yaşayan halklara dayattılar.. Halklar siyonizimin bu ölüm-soykrım çemberini hızla çözmeye Mezopotamyadaki faşist ulus devletle terör lejyonlarına yönelmeye başladılar, mercek altına almaya başladılar..

 

Bu faşist ulus devletlerin soykırım kıskacının yanı sıra terörist İsrail abd İngiliz oyunları, açık gizli işgalleri ve bu işgallerini yutturmak için alana döşedikleri dinli dinsiz terör lejyonları.. haşdi şabi ösö mosad cia m 16 iş-it, ppk-pyd.. sürüsüne bereket envai çeşit pislik .. Kurdistan –Mezopotamya üzerine kurulan faşist rejimler, dünyadaki ağababaları İngiliz-israil-abd  siyonist soytarıların güdümünde 200-300 yıldır Filistinden Afganistana halkları koyun gibi kırıyorlar..

 

Halklar buldukları ilk fırsatta bu rejimlerin tümünün mınına koyup tarihten silecekler.. Ve bu zaman dilimi de giderek yaklaşmaktadır.. Çünkü Ortadoğu, Kurdistan-Mezopotamya üzerinde yaşayan halklara dayatılan siyonist soykırım oyunları Devasa Rusya coğrafyasından dünyanın her kıtasına dayatılmış bulunmaktadır.. Dünya halkları gezegen çapında kıpırdanmaya harekete geçmeye başladılar.. Yakın bir gelecekte tüm siyonist şatolar yerle yeksan edilecek.. Siyonist soykırımcıların insanlıktan kıtalardan çaldıkları-gasp ettikleri her şey geri alınacaktır..

 

BASINDAN..

 

Suriye'de hareketli saatler! Halk valilik binasına girdi, güvenlik güçleri ateş açtı

 

Suriye'nin Süveyda ilinde hayat pahalılığı, yolsuzluk, kötü yaşam ve güvenlik şartlarına karşı halk sokağa çıkarak protesto düzenledi. Bazı göstericiler valilik binasına girerek, rejim lideri Beşşar Esed'in posterini indirdi. Protestolar sırasında bir zırhlı araç, göstericilerin üzerine sürüldüğü esnada devrilerek yakıldı. Eylemi sona erdirmek isteyen güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu 1 sivil hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı.

 

Suriye'nin güneyinde Esed rejiminin kontrolündeki Süveyda il merkezinde halk; hayat pahalılığı, yolsuzluk, kötü güvenlik ve yaşam şartlarına karşı protesto başlattı.

 

VALİLİK BİNASINA GİRMEYE ÇALIŞTILAR

Süveyda 24 yerel ağının haberinde, göstericilerin "Esed rejimi alaşağı edilsin" sloganları atarak, valilik binasına girmeye çalışması yer aldı. Görüntülerde ayrıca güvenlik güçlerine ait zırhlı aracın göstericilerin üzerine sürüldüğü esnada devrilerek yakılması dikkat çekti.

 

Esed rejimi güçleri, Suriye'nin güneyinde hayat pahalılığını protesto eden halka ateş açtı

 

GÜVENLİK GÜÇLERİ ATEŞ AÇTI, 1 KİŞİ ÖLDÜ

Lastik yakarak eylemlerini sürdüren göstericilerin bazıları, valilik binasına girerek, rejim lideri Beşşar Esed'in posterini indirdi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, protestocuları dağıtmak isteyen rejim güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 1 sivil hayatını kaybetti, 4 sivil yaralandı. Beşşar Esed rejiminin İçişleri Bakanlığı ise olaylara müdahale eden bir unsurunun öldüğünü duyurdu.

 

Esed rejimi güçleri, Suriye'nin güneyinde hayat pahalılığını protesto eden halka ateş açtı

 

KENTTE SU VE GIDA KRİZİ YAŞANIYOR

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonun (SMDK) Süveyda üyesi Hafız Karkut, AA muhabirine, Esed rejiminin kentte güvenliği sağlama ve temel yaşam malzemeleri temin etme noktasında sıkıntı yaşadığını söyledi.

 

"Kentteki halk yakıt, elektrik, ekmek ve su krizi yaşıyor." diyen Karkut, kötüleşen güvenlik şartlarının da halkın protesto nedenlerinden biri olduğunu vurguladı. Karkut, rejim tarafından korunan milislerin düzenlediği suikastlar, artan hırsızlık vakaları ve okulların önünde uyuşturucu madde satılması gibi nedenlerle halkın protesto gösterisi düzenlediğini ifade etti. Karkut, Esed rejiminin bu protestolara kurşunla yanıt vermesinin kentteki gerginliği daha da artıracağını savundu.

 

KENT SIK SIK REJİM KARŞITI GÖSTERİLERE SAHNE OLUYOR

Esed rejimi kontrolündeki Süveyda ilinde yaşayan halk, şubat ve mayısta da hayat pahalılığı, yolsuzluk, elektriksizlik ve güvenlik durumunun kötüleşmesini protesto etmişti. Kırsal kesimdeki Nemre, Şehba ve Mecadil ile Kereyya yolları ve Hazım köyü noktalarında toplanan göstericiler, Şam-Süveyda otoyolunu da lastik yakarak kapatmıştı.

ETİKETLER : KURDİSTAN’DAN İSYAN TÜM DÜNYAYA YAYILIYOR..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA