YILMAZ, SERHAD STK’LARI KONFEDERASYONA GEÇMELİDİR..

Bölge iş-STK dünyamızın önde gelen aktörlerinden Güven Yılmaz Serhat bölgesi STK’ları konfederasyon çatısı altında birbiriyle buluşmalıdır dedi, Başkan Orhan Çerkez ve Arda-fed yeni yönetimini kutladı.
Bu haber 2021-10-05 05:48:23 eklenmiş ve 560 kez görüntülenmiştir.

 

YILMAZ, SERHAD STK’LARI KONFEDERASYONA GEÇMELİDİR..

 

“Türkiye ve Dünyada STK’lar Dünyayı Baz Alacak Şekilde Gelişmeye Başladılar..” STK Analiz haberimizde de belirttiğimiz gibi dünyamız hem siyasal anlamda hem de STK alanında yeni bir boyuta, kapitalizim sonrası çağa hazırlanıyor..  Haberin Detayları Tıklayınız.. Bu gerçek bölgemiz açısından ele alındığında bu STK yapılanmasının önünü açan hayata geçiren Federasyon ise Hoc-Fed’dir.

 

Hoc-Fed'in kurucularından, fikir babalrından biri olan, Bölge iş-STK dünyamızın önde gelen aktörlerinden Güven Yılmaz Serhat bölgesi STK’ları konfederasyon çatısı altında birbiriyle buluşmalıdır dedi, Başkan Orhan Çerkez ve Arda-fed yeni yönetimini kutladı.  

 

Bölgemizin ilk kurulan federasyonu olan Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) gibi birçok dernek, federasyon ve STK’nın ortaya çıkmasında öncü rolü ile tanıdığımız Güven Yılmaz STK’ların gelişme seyrinin tüm dünyayı baz alacak şekilde geliştiğini bölgemiz başta olmak üzere Türkiye STK yapılanmasının da  bu gerçeğe göre şekillenmesi gerekmektedir dediler..

 

Yılmaz, Ardahan Dernekler Federasyonunun (Arda-Fed) Eylül Ay’ında yaptığı kongre ile İstanbul Ardahan lobisini oluşturma ve geliştirme yönünde önemli bir adım attığını, federasyonun icra ve yk üyelerini bu çaba ve emeklerinden dolayı tebrik ettiklerini ve önemsediklerini belirttiler..

 

Arda-Fed’in Hoc-Fed dahil tüm Ardahan federasyon, il-ilçe-köy dernekleriyle hızla ilimizin çatı örgütüne yükselmesi önemli bir gelişmedir..

 

Yılmaz, Ardahan STK yapılanması dendiğinde bugün İstanbul ve bölgede ortaya koydukları çok amaçlı kültür merkezleri ile Hocvan dernekleri ve federasyonu müstesna bir yere sahip. Federasyonların temsil ettikleri il olarak Ardahan baz alındığında Hoc-Fed misyon ve kapsam bakımından bölgemizin en önemli STK sı. Bu anlamda federasyonların birbiriyler iletişimi, bağlantısı, birbirine üye olmaları gibi konularda toplantı ve çalışmaların yapılması gerekmektedir..

 

Arda-Fed’in Ardahan lobiciliği alanında eksiklerini tamamlaması Kars-Iğdır-Ağrı-Artvin gibi Serka serhat illerini de Federasyonlarını kurma ve ortaya çıkmaları yönünde tetikleyici ana etken olacaktır..

Bir bir veya daha fazla kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Yılmaz, başarılı bir şekilde bir dönem  Hoc-Fed başkanlığını yapan eşi Türkan Yılmazla birlikte..

2020-2030 yılları arasında Kars-Iğdır-Ağrı gibi iller de Ardahan gibi federasyonlarını kurarak STK alanındaki açıklarını kapatacaklardır.

 

Ardahan STK yapılanmasının bu gelişmeye öncülük yapması ise yukarda da vurguladığımız gibi Arda-Fed’in bütün Ardahan’ı federasyon-İl-İlçe-Köy dernekleriyle kapsayan bir çatı örgütüne dönüşmesi ile mümkündür..

 

Bu gelişmeler önümüzdeki yıllarda, firma, iş dünyasını, stk-siyasal yapılanmasını çağa uygun bir şekilde yapılandıracağı gibi, bölgemizi de federasyon-konfederasyon, STK alanında yeni bir boyuta çekecektir. Yüzyıldır boşaltılan birbirine karşı ötekileştirilmeye çalışılan coğrafyamızın tarihi, kültürel-siyasal-ekonomik ayaklarıyla yerel-ulusal-küresel anlamda lobileşmesini, birbiriyle buluşmasını dünya STK’larıyla entegre olmasını  da beraberinde getirecektir..

 

Ardafedin Ardahan lobiciliğini oluşturmasını önemli buluyor, Stklarımızın federasyon-il-ilçe-köy dernekleri olarak bir çatı altında toparlanmasını önemsiyoruz, bu anlamda toplantıların görüşmelerin yapılması eksiklerin giderilmesi için stk ların birbiriyle iletişime geçmeleri toplantılar fikir alışveriş önemlidir. Hoç-fed bu alanda da üzerine düşeni yapacak Ardahan ve bölge stk yapılanmasına gereken katkıyı her zaman olduğu gibi daha da büyüterek sunacaktır..

 

 

 

 

ETİKETLER : Bölge iş-STK dünyamızın önde gelen aktörlerinden Güven Yılmaz Serhat bölgesi STK’ları konfederasyon çatısı altında birbiriyle buluşmalıdır dedi Başkan Orhan Çerkez ve Arda-fed yeni yönetimini kutladı.
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA