ARDAFED KURUMSAL YÖNETİMDE KARAR KILDI..

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Pazar günü yapılacak olan kongrede yönetimi federasyona üye dernekler ortaklaşa belirleyecek, dayatılacak herhangi bir yönetimi kabul etmeyeceklerini belirttiler..
Bu haber 2021-09-09 19:38:12 eklenmiş ve 825 kez görüntülenmiştir.

ARDAFED KURUMSAL YÖNETİMDE KARAR KILDI..

 

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Pazar günü yapılacak olan kongrede yönetimi federasyona üye dernekler ortaklaşa belirleyecek,  dayatılacak herhangi bir yönetimi kabul  etmeyeceklerini belirttiler..

 

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED)  bu önümüzdeki  Pazar günü (1209-2021) kongreye gidiyor.. Kongreden önce federasyonda yapılan son toplantıda dernek başkanları üye bütün derneklerden 1 asil bir yedek olmak üzere 2 şer yönetici ile ortak bir liste ile kongreye gideceklerini, derneklerin vereceği listeyi kabul etmeyen hiç kimsenin de araksında durmayacaklarını belirtmişlerdi..  ARDAFED ÜYE DERNEK BAŞKANLRI İLE KONGRE ÖNCESİ TOPLANDI Haberimizde belirtmiştik..

 

---Doğu Medyayı arayan federasyona üye Ardahan dernek başkanları ve delegeler yönetim listesin kendilerinin ortaklaşa oluşturacaklarını, her derneğin 1 asil, 1 yedek olmak üzere 2 yönetici vereceklerini, dernek başkan yada delegelerinden oluşan kurumsal bir yönetim ortaya çıkaracaklarını..

 

---Genel Kurluda Ardahan il-İlçe-Köy ve federasyonları dışında kalan hiçbir derneğin üyeliğini kabul etmeyeceklerini varsa bu yönlü derneklerin üyeliklerinin düşürüleceğini..

 

---Genel kurulda kaç üye dernek varsa YK kadrosunun da o sayı ile eşit olacağını örneğin federasyona 50 dernek üyeyse YK asil ve yedek kadrolaro 50 +50 den oluşacaktır. Böylelikle hiçbir dernek dışarıda bırakılmadan federasyon tüm Ardahanlıları temsil eden kurumsal bir yapıya kavuşacaktır. Bu anlamda federasyona üye her dernek bir asil bir yedek yönetici vermek zorunluluğu olacak.. Hiçbir dernel dışarıda kalmayacak..

 

---Genel kurulda derneklerin hem fikir olduğu diğer önemli bir konu ise federasyonun ciddi bir STK ve STK ruhuna uygun bir yapıya kavuşturulması olacak. Herhangi bir parti, görüş, dil-din-mezhep çağrıştırmayan; bütün Ardahanlıları kapsayan bir STK olacak bu anlamda logodan sembollere her şey tüm Ardahanlıları kapsayan bir şekilde yeniden yapılacak. Bir başka ifade ile kimse mensup olduğu parti-görüş duygu ve düşüncesini amblem yada sembollerini, taptığı put yada totemlerini Ardahanlılara dayatmayacak.. 

 

---Yapacakları listede son toplantıda da alınan karar gereği, gazeteci derneği, kaz-kuş dernekleri genel kurul kararı ile düşeceğinden, federasyonda sadece Ardahan il-ilçe-köy ve Ardahan federasyonları üye olacağından  Fakir Yılmaz’ın otomatikman üyeliği düşeceği gibi yapılacak listede isminin de  yer almayacağını  belirttiler..

 

Özetle Ardahan dernekler Federasyonu yönetiminin son şekli ve hali kongrede dernek başkan ve delegeleri ortaklaşa oluşturacak. Şu anda başkan adaylığı için adı geçen Orhan Çerkez bu formüle itiraz etmese ki zaten kendi beyanatı var.. Ardahan Dernekleri ile birlikte Ardahan lobisini oluşturup birlik bütünlüğü sağlayacağız demişti..Bu formüle uyarsa Çerkezin başkanlığına bütün dernekler sıcak bakıyor.

 

Burada Çerkezi kimsenin eleştirmeye de hakkı yok. Çünkü federasyonu derneklerden izole eden sahte tabela kaz kuş dernekleri sahte delegelerle dolduran, dernekleri ve yönetimi devre dışı bırakan kısaca federasyonu bitiren fakir yılmaz Çerkeze giderek aha ip aha sandalye ya beni asın yada federasyonu kurtarın diyen kendisi ve Özcan Düğmeci, Şemsettin Şenel gibi yöneticilerin olağanüstü gayret ve çabaları ile federasyon kongreye hazırlandı. Buna rağmen fakir yılmaz yine utanmadan başkan adayı olduğunu söylemektedir.. Bu durum Ardahan STK yapılanmasının ne kadar geri olduğunu, kurucu başkan güven doğruyolun mensup olduğu köy derneğininde federasyon üyesi olmadığı, federasyona delege vermediği söylenmektedir.. Federasyonun ben varsam vardır mantığıyla çökertikdiğini artık bütün ardahan kamuoyu bilmektedir.

 

Şayet Çerkez Ardahan derneklerinin ortaklaşa çıkardığı listeyi kabul etmese ben dersei, bizi kaale almasa dernekler ortak listeleri ile kongreye girecek seçilen yönetim kendi içinde istediği yönetticiyi başkan yapacal, kendi icrasını belirleyecektir. 

 

Bir Gökcan Avşarlı dahil 6 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Bir 10 kişi, ayakta duran insanlar ve oturan insanlar görseli olabilir

Bir Adem Ozer ve Gökcan Avşarlı dahil 9 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Pazar günü yapılacak olan kongrede yönetimi federasyona üye dernekler ortaklaşa belirleyecek,  dayatılacak herhangi bir yönetimi kabul  etmeyeceklerini belirttiler..

 

 

ETİKETLER : Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) Pazar günü yapılacak olan kongrede yönetimi federasyona üye dernekler ortaklaşa belirleyecek dayatılacak herhangi bir yönetimi kabul etmeyeceklerini belirttiler..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA