ARDAFED KONGRE ÖNCESİ ÜYE DERENK BAŞKANLARIYLA TOPLANDI

Arda-Fed Kongre Öncesi federasyona üye dernek başkanları ile nasıl bir yönetim toplantısını yaparak önemli kararlar alındı, kongre öncesi son viraj alınırken çok sert tartışmalar yaşandı.
Bu haber 2021-08-30 00:31:56 eklenmiş ve 534 kez görüntülenmiştir.

ARDAFED KONGRE ÖNCESİ ÜYE DERENK BAŞKANLARIYLA TOPLANDI

 

Arda-Fed Kongre Öncesi federasyona üye dernek başkanları ile nasıl bir yönetim toplantısını yaparak önemli kararlar alındı, kongre öncesi son viraj alınırken çok sert tartışmalar yaşandı. Ortam gerildikçe gerildi.. İçinde bütün dernelkerin olduğu kurumsal bir yönetimde karar kılındı..

 Bir 6 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar, iç mekan ve şunu diyen bir yazı 'ARDAFED ARDAHAN' görseli olabilir

12 Eylül Tarihinde yapılacak olan Ardahan Dernekler Federasyonu (Arda-Fed)  Kongresi için hazırlık çalışmalarını hızlandıran federasyon, federasyona üye il-ilçe-köy dernek ve ilçe federasyonlarının başkanlarıyla nasıl bir yönetim olmalı sorunu ile ilgili toplantı yaptı.

 

Baştan sona gergin geçen toplantıda iki önemli sonuç çıktı. 1. Sonuç, dernek başkanları Orhan Çerkez’in başkan adaylığına sıcak baktıkları, önemli olan Ardahan adına güçlü bir lobinin ortaya çıkarılması. Bütün derneklerin içinde yer aldığı ortak kurumsal bir yönetim. Bunun dışında başka bir dayatmayı kabul etmiyoruz dediler.

 

Burada ısmarlama bir yönetimden, birilerinin kafasına göre bir yönetim yapmasından ziyade dernek başkanları bütün derneklerin içinde yer aldığı ortak ve kurumsal bir yönetimden yana olduklarını.. Bu anlamda bu-şu başkan, bu şu unvanlı adamlar olsundan ziyade bütün yapıyı temsil eden bir kurumsal yönetim istediklerini, federasyonla, Ardahan dernekçiliği ile oynamanın bu kongrede bitirilmesini istediler..

 

FAKİR YILMAZ ARDAHAN DERNEKÇİLİĞİNİ BİTİRMEYE ÇALIŞAN BİR PROJE..

 

Ortamı geren ana durumların başında ise federasyonun bitirme noktasına getiren bütün dernekleri ve yönetimi dağıtan Fakir Yılmazın telefonla bağlanması ve adayım demesi ortamı kötü gerdi. Dernek başkanları Fakir Yılmazın adayım sözünü kendilerine hakaret olarak gördüklerini ve toplantıya katılmasına izin vermeyen Federasyon başkanı Şemsettin Şenele karşı adeta bir öfke patlaması oldu. Fakir Yılmazın Ardahanlıları dağıtmak için ortaya atılan bir proje olduğunu, proje olmasa da psikolojik sorunu olan bir hasta olduğunu..  

 

Ortamı geren diğer nokta ise Mustafa Küpelinin ben federasyon için tüzük yazdım söylemi oldu. Pardon sen kimsin bizim adımıza tüzük yazıyorsun. Bu görevi sana kim verdi. Yönlü sorular havada uçuştu.

 

Ortamı geren bir diğer nokta ise Çerkez’e karşı başka adayların çıkması Çerkez’in çekilmesi durumunda ne yapılacağı, nasıl davranılacağı üzerine oldu.

 

Dernek başkanları burada hem bir özeleştiri yaptılar. Hem de Yaşar Gelerin başkanlığı döneminde bir başkan adayının karşıma aday çıkarsa aday olmam söylemine vurgu yaparak kimsenin bize kendisini dayatmasını asla kabul etmiyoruz, federasyona üye 48 dernekten 240 delegeden isteyen her delege federasyon başkanlığına aday olabilir dediler..

 

Dernek başkanları ve temsilcileri.. Ezici çoğunluğun Orhan Çerkezi Çok iyi tanıdıklarını, örnek ve güzel bir insan olduğunu, kendisini sevip saydıklarını, kendisiyle çalışmaktan gurur duyacaklarını  fakat bir oldubitti ile dayatma bir yönetimle yönetim olamayacağını federasyona üye tüm dernek başkanlarının yönetimde yer aldığı yada dernek yönetimlerinin verdiği yöneticilerden oluşan kurumsal bir yönetim olması en önemli şartımız dediler..

 

ŞİEMSETTİN ŞENELİ BAŞKAN OLARAK GÖRMEK İSTİYORUZ..

 Bir Ibrahim Beşli,Aytekin Akpınar ve Selvi Zengin Gezer dahil 4 kişi görseli olabilir

Uzun tartışmaların ardından varılan en önemli sonuç, kurumsal ortak bir yönetimin oluşması.

Bu yönetimde fakir Yılmazın adının olmaması..

Çerkezin adaylıktan çekilmesi yada tereddüt etmesi durumunda büyük emekler sarf ederek yapıyı toparlayan Şemsettin Şenel ve ekibinin desteklenmesi, Şenel başkanlığında yola devam edilmesi, yada seçilen yönetimin kendi içinde icrayı belirlemesinde karar kıldılar..

 

Aday enflasyonu olursa Çerkez aday olmasa, yada aksilik yaşanırsa herhangi bir arkadaşlarını öne koyup arkasında duracağını belirten başkanlar,  toplantıda başlan adaylıklarını açıklayan İbrahim Beşli ve Yıldıray Köksoyu amasız destekleyeceklerini de belirttiler.. Toplantıya katılan tüm adaylarda olağanüstü bir gelişme olursa bu arkadaşları destekleriz yönünde görüş belirttiler..

 Bir Adem Ozer ve Gökcan Avşarlı dahil 9 kişi, oturan insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Sonuç olarak olağanüstü bir süreçten geçildiği Orhan Çerkez’in başkanlığına olumlu yaklaşan başkanlar, ayırımsız tüm derneklerden yönetici alınmasını, ortak kurmasal bir yönetim oluşmasını..

 

Federasyonun STK ruhuna uygun bir şekilde logo ve amblemlerine varana kadar bir parti yada görüşün değil Serhadın ırk-dil-din-mezhep-siyaset üstü yapısını, Ardahan lobisini temsil eden ciddi bir STK’ya dönüşmesi..

 Bir Muhtesim Sarıkaya dahil 9 kişi, oturan insanlar ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Federasyona Ardahan Köy-İl-İlçe dernekleri ile Ardahan İlçe federasyonlarının üye yapılması, üyelikte muğlaklığın bitirilmesi federasyona uyduruk kaz-kuş vb. derneklerin üye yapılmaması, Ardahan il-ilçe-köy ve federasyonları dışındaki tüm derneklerin federasyondan çıkarılması bunların genel kurulda tüzükten geçirilmesi gerektiği.. gibi konularda mutabık kalındı. Bu gibi önemli konuların genel kurulda tüzüğe eklenmesi gerektiği yönünde görüş alış verişi yapıldı..

 Bir 2 kişi, oturan insanlar, iç mekan ve şunu diyen bir yazı 'ARDAFED ARDAHAN' görseli olabilir

Toplantıdan çıkan ana sonuç başkan, kişi, unvanlar değil, kurumsal bir yönetim ana hedefimiz görüşü kabul gördü. Ardahan lobiciliği ve tüm Ardahanlıları logo ve ambleminden başlayarak temsil eden ciddi bir STK ile dernek enflasyonunu engelleyecek sadece Ardahan il-ilçe-köy-federasyon derneklerinden oluşan ciddi bir STK yapılanması.. Şu adam bu adam olmasa federasyon olmaz gibi söylem ve dayatmaları Ardahanlılara operasyon ve hakaret olarak görüyoruz dediler..

 

 

BÖLGEMİZİ KURAKLIK KASIP KAVURURKEN ORTADA STK DİYE BİR ŞEY  YOK..

 

Ardahan başta olmak üzere Kars –Ardahan Serhat illerinde kuraklık ortalığı kasıp kavuruyor. Şu anda STK’ların bölge Milletvekillerini alıp bölgeyi afet bölgesi ilan etmesi ve buna yönelik çalışma yapılması gerekirken.. Biz İstanbul metropolünde derneklerimizi ele geçirmek bizleri dizayn etmek isteyen projelerle uğraştırılıyoruz..

 

Ardahan gençliği başta olmak üzere uyuşturucu çeteleri ülkemiz gençliğini torbacı ve tetikçi, harcanabilir piyonlara çevirmektedirler..  

Üniversiteyi bitirmiş yüzlerce mimar-mühendis ve değişik dallarda gençlerimiz var hepsi kuşatılmış birteki işe giremiyor..

STK ve lobiciliğimiz oturmadığı için gençlerimiz başta olmak üzere yıllardır darbe üstüne darbe alıyoruz..

Bizim şu anda mecliste olmamız ve bölgemizin  afet bölgesi olarak ilan edilmesi için hareket halinde olmamız gerekirdi..

İBB'de önemli bir konumda bir tek müdürümüz bile yok..

 

Covit-19 la tüm insanlığa küresel bir yok edilme ve operasyonu dayatılmıştır. Devlet olayının bittiği, ailenin akrabalığın bir anne babadan doğan biyolojik olarak insanın var olma döneminin bitirildiği, insanların çip takılan köle sürülerine dönüştürülmeye çalışıldığı böylesi yıkıcı bir zamanda STK’lar olarak biz neyle uğraşıyoruz, nelerle uğraştırılıyoruz..

 

Ülkemizde ege-akdeniz gibi bölgelerin yakılıp yıkıldığı, rant için insanların dere kenarlarına doldurularak telef edildiği, doğal dengelerle, eko sistemle oynanması sonucu ülke vatandaşımızın operasyon üstüne operasyon yediği, sularımızın –topraklarımızın –madenlerimizin satıldığı.. devletin bittiği, iktidarı muhalefetiyle siyasetin bittiği ülkemizde tek çıkış yolu STK’lardır. Bundan dolayı sadece Ardahan Serhat bölgesi değil bütün ülke STK yapılanmasının düzelmesini baz alan plan ve projelerle ortaya çıkmalı  ve harekete geçmeliyiz dediler..

 

 

 

Bir 1 kişi, yiyecek ve iç mekan görseli olabilir

KATILIMCILAR..

Şemsettin Şenel –Arda-Fed Genel Başkanı

Güner Kökat -Damal Dernekler Federasyonu Başkanı

Yusuf Yasin Sit – İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneği

İbrahim Beşli -Beykoz Ardahanlılar Derneği

Mustafa Küpeli – Avcılar-Ardahan

Yıldıray Köksoy – Hanak/ Baştoklu Köyü Derneği

Esengül Yılmaz –Küçük Xarziyan

Tayfun Tura- Kartal Ardahan İl Derneği

Hüseyin Akçay – Ardahan İl Derneği

Gökcan Avşar- Köprülü Derneği

Sıtkı Dursun – Esenyurt Hanaklılar Kültür ve dayanışma Derneği..

Muhtesim Sarıkaya –Çıldır Kültür Derneği

Özkan Mavzer- Sarıyer İl Derneği

Selvi Zengin Gezer – Sarıyer İl Derneği

Kurtuluş Kalas – Sulakyurt Köyü

Mahmut Bilgin- Bağdaşan (Kinzotdamal)  Köy Dernek Başkanı-

Âdem Özer – Sancaktepe Ardahanlılar Derneği- Taşlıdere Dernek Başkanı

Aytekin Akpınar – Ardahan Ykunlur Derneği

Güvenç İkto – Yukarı Gündeş Köyü

Ümit Kökleş – Eskikılıç Köyü Dernek Başkanı

Güner Kökar – Damad Dernekler Federasyonu

Kurtuluş Keleş,  Sulakyurt-Sarzep derneği

Mahmut Bilgin –Klnzotdamal –Bağdeşen Başkanı

Ümit Kökleş – Eski Kılıç Köyü Başkanı

 

ÇERKEZ TELEFONLA BAĞLANDI..

Dernek başkan ve temsilcilerinin büyük oranda katıldığı toplantıda il dışında olan dernek başkanları ile katılamayan başkanlar da telefonla katılarak alınan kararlara mutabık kalacaklarını belirttiler..

Toplantıya telefonla katılan Orhan Çerkez ise Tek aday ortak liste yapılmasından yana olduklarını önemli olan hepimizin mutabık kaldığı Ardahanlıların birlik bütünlüğünü sağlayan bir yönetim.. Hepinize saygı –sevgilerimi sunuyorum dediler..

 

KONGRE 12 EYLÜLDE..

Merkezi İstanbul Şişli’de bulunan İstanbul Ardahan Dernekler Federasyonu (ARDAFED) 52 üye derneği ile Ardahan  en büyük STK’sı. ARDAFED 12 Eylül 2021 Pazar günü sabah saat 11.00’de Şişli Nazım Hikmet Kültür merkezinde olağan kongresini yapacak.

 

 

 

 

ETİKETLER : Arda-Fed Kongre Öncesi federasyona üye dernek başkanları ile nasıl bir yönetim toplantısını yaparak önemli kararlar alındı kongre öncesi son viraj alınırken çok sert tartışmalar yaşandı.
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA