HDP YALAN-DOLAN SİYASETİNİN DİBİNE DİNAMİT KOYDU, HAVAYA UÇURDU..

HDP Eşbaşaknı Pervin Buldan Demokrasinin kalesi Karsta erken seçim tartışmaları devam ederken “Halkımız yalan-dolan siyasetini kabul etmiyor” halkımızın istediği gibi gizli ittifaklara tamamen kapıyı kapattık dediler..
Bu haber 2020-06-09 06:37:00 eklenmiş ve 517 kez görüntülenmiştir.

 

HDP YALAN-DOLAN SİYASETİNİN DİBİNE DİNAMİT KOYDU, HAVAYA UÇURDU..

 

HDP Eşbaşaknı Pervin Buldan Demokrasinin kalesi Karsta (X1) erken seçim tartışmaları  devam ederken “Halkımız yalan-dolan siyasetini kabul etmiyor” halkımızın istediği gibi gizli ittifaklara tamamen kapıyı kapattık dediler..

 

Erken seçim iddialarının gündemden düşmediği şu günlerde, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gizli ittifaklara kapılarını tamamen kapadıklarını belirterek "Bunun için kapımız bütün muhalefet partilerine açıktır. İsteyen gelir, isteyen gelmez, bu kadar basittir" ifadelerini kullandı.

 

Dil-din-ırk-mezhep ayırımı yapmayan, demokrasi ve insanlık kültürüne sahip Kürtlerin siyasette yalan-dolan-talan dönemini bitirerek her alanda dürüst namuslu siyasetin önünü açtıkları gibi bundan sonra TR siyasi aktörlerinin önünü açacak yegane demokrasi gücü kürtlerdir.. (x2)

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yakın çekim ve iç mekan

Erken seçim iddialarının sıklıkla dillendirildiği şu günlerde HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan ezilenelerin, emekçilerin, kürt-türk halklarının beklediği  çıkış geldi. Artık kapalı kapılar ardında ittifak görüşmesi yapmayacaklarını belirten Buldan, "Halkımız bunu kabul etmiyor. Halkımız, şeffaf, açık bir ittifak istiyor. Bunun için kapımız bütün muhalefet partilerine açıktır, gizli kapaklı tüm ittifak vb. çıkışlara kapımızı kapattık " dedi. HDP Eş Genel Başkanı Buldan, Kars'ta HDP İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında, salgın süreci dolayısıyla halkla bir araya gelemediklerini, bu kapsamda normalleşme sürecinde ziyaretlere başladıklarını söyledi.

 

"İSTEYEN GELİR, İSTEYEN GELMEZ"

Kazandıran ve kaybettiren pozisyonunda olduklarını ifade eden ve bundan sonra kapalı kapılar arkasında ittifak pazarlıkları yapmayacaklarını ifade eden Buldan, "Bu ülkeye barış, demokrasi, özgürlükler gelecekse bunlar demokrasi güçlerinin bir araya geldiği ve oluşturacağı ittifaklarla gelecektir. Şimdi herkes HDP'yi bir öcü partisi olarak görüyor ve önümüzdeki seçimlerde bizimle ittifak yapılmaması için önlemler almaya başladılar. Bakalım biz başkalarıyla ittifak yapacak mıyız? Kazandıran ve kaybettiren bir pozisyonda olan milyonlarca insanın oy verdiği bir parti, başkalarına gitmek yerine, diğer partilere kapısını açacak şeffaf ve demokratik bir ittifakın önünü açacak. İsteyen gelir, isteyen gelmez, bu kadar basittir" şeklinde konuştu.

 

DEVA PARTİSİ GEREKİRSE HDP YE DE  KATILIRIZ..

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Öte yandan Ali Babacan'ın genel başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'nde genel başkan yardımcılığı görevini yürüten İdris Şahin, yasal zeminde yer alan halkı temsil eden her parti, stk vb. doğal olarak demokrasinin bir gereği olarak birlikte olur, ittifak yaparız. Demokratik olmayan yasal zeminde siyaset yapan HDP gibi partileri dışlayan faşist iktidar zihniyetidir. Bu zihniyet gidici olduğundan halkı yanıltmaya çalışıyor, ama millet yemez..

 

Terör -terörist yafta yalan dolanlarının artık tutmadığı ülkemizde.. Basın mensuplarının "Seçim olursa nerede olursunuz? HDP'nin olduğu bir ittifakta yer alır mısınız?" sorusuna "Kamuoyunun en fazla sormak istediği hadise, 'Efendim HDP ile olur musunuz?' Dünyanın merkezi Çorum'dan ifade ediyorum; Parlamentoya resmi yollardan seçilmiş olan kimseyi ayrıştırıcı, ötekileştirici bir dili DEVA Partisi temsilci ve yöneticileri olarak bizler asla kullanmayacağız. Eğer bir engel varsa, suça karıştığı iddia ediliyorsa bu partiyi seçime sokmazsınız. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı açar davasını, Anayasa Mahkemesi de bu partiyi kapatır. Seçime girmiş, devletin resmi mercilerinden seçim yeterliliğini almış ve parlamentoya temsilci göndermişse, artık millet iradesini yok sayamazsınız. DEVA hareketi için olmazsa olmaz, millet iradesinin dokunulmazlığıdır. Millet iradesine dokunan her eli kırmaya ant içerek yola çıktık. Dolayısıyla demokratik yollarla, meşru zeminde parlamentoya girmiş herkesle irtibat kurabiliriz" yanıtını verdi.

 

KURD SANATCI İRAN’I SALLADI..

 Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

İran devlet televizyonu Kanal-3’te yayınlanan yetenek programına katılan Rojhılatlı genç Muhammed Perwizi, “Helepçe Katliamı ve Enfal Soykırımı” üzerine bir şarkı seslendirdi.

 

Perwizi’nin performansı Filistinden Ermenistana Bütün Kurdistan coğrafyasında yankılandı, iran başta olmak üzere sosyal medyada milyonlar bu şarkıyı dinledi paylaştı.

 

İran’da ençok izlenen ve resmi devlet televizyonunda yayınlanan yetenek prohgramına katılan Kürt yarışmacı Muhammed Perwizi, “Nîştîmanim Bîrt Dekem” (Vatanım Seni Özlüyorum) isimli şarkıyı seslendirdi. Güney Kürdistan’da 1980’lerde Baas rejiminin Kürtlere uyguladığı zulmü, Helepçe Katliamı ve Enfal Soykırımı’nı konu alan şarkı, hem jürinin hem de izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

 

Aslen Sine vilayetine bağlı Kamêran kentinden olan Perwizi, şarkıya başlamadan önce yaptığı kısa konuşmada, Halepçe’de ve Enfal Soykırımınnda yaşamını yitirenleri andı.

 

Perwizi, “Söyleyeceğim bu şarkı, Halepçe’de yaşanan insanlık dramını, Kürtlere uygulanan ve unutulması imkansız olan Enfal Soykırımı’nı anlatıyor. Bu akşam ouyacağım şarkıyı Aydın Mustafa ve binlerce şehit annesine armağan ediyorum” dedi.

 

Muhammed Perwizi’nin okuduğu şarkı ve performansı sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Çok sayıda izleyici kendisine destek verdi.

 

Kürt genç şarkısının ardından jürinin tam desteğini alarak bir üst tura yükseldi.

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

Dipnotlar: X1

Kars sahip olduğu medeniyet ve kültürü ile dünyada eşsiz bir coğrafya. Tarih boyunca değişik medeniyet etnisitelerin bir arada yaşadığı Serhadın –Kafkasların kültür başkenti. Ani Harabelerinde 30 bin yılı aşan ateş tapınakları, binlerce yıl önceki hitit vb. yerleşkeleri, t5arihi doku, tarihi eserler..  Kars'ın onbinlerce yıldır  Kürdistanın en önemli kültür-medeniyet başkenti olduğununda en büyük kanıtları. Tabi faşist tc rejmi yüzyıldır bu gerçekleri gizlemek için dağa-taşa ovaya insana neyi bulduysa saldırmaya yok etmeye çalışırken.. Mezopotamia-Kurdistanın üstün medeniyetini tarih boyunca hiçbir barbar-soykırımcı güç yok edemedi. Mezopotamia-Anadolu insanlığı saran tüm barbarlıkları tarih boyunca absorbe eden medenileştiren doğal olarak kürtleştiren dünyanın en üstün kültürüdür.. HDP kürt kültürünün bu üstün kapsayıcı özelliklerini içselleştirirse bu siyasal süreç giderek hdp ile tüm tryi kapsayacaktır.

 

Osmanlı yıkılırken çağın en ileri demokrasi hareketine de Karslılar 1918 de imza atmıştı. 1918-19 yıllarında Osmanlı coğrafyası üzerinde kurlan Kars İslam Cumhuriyeti 70 e yakın yerel temsilciden olmuştu. Yönetiminde Ermeni, rum, rus, kürt-türk, malakan.. her din-dil-etnisite eşit temsil hakkına sahipti..

 

İngiliz Emperyalizmi –siyonist sergerdeler  bu ileri demokrasi hamlesinin Kurulacak yeni devlete vucut bulmasın diye Karsı basıp Kars İslam Cumhuriyetinin yönetimini tutuklayrak sürgün ettiler. Verilen Kurtuluş savaşının başına ajanlarını geçirerek 100 yıldır yaşadığımız soykırım koşullarının sürdüğü türkü-ye (Anadolu-Mezopotamyanın bütün halklarını ye..) ile sahte kurtarıcılarıyla ajanlarıyla öyle bir kurtardılar ki yüzyıldır kendilerinden kurtulamıyoruz..

 

Kars İslam Cumhuriyeti daha Detaylı bilgi için  Tıklayınız.. Kars İslam Cumhuriyetinin Ruhunu İstanbula Taşıdık..

 

 

X2 - Geçmişte HDP ile ilgili yaptığımız analizlerde de ortaya koyduğumuz gibi kemalist faşizm, dinci faşizm, ırkçı kürtçü-türkçü hertür faşizmi yok eden bir siyasal hareket olarak HDP Türkiye halklarının din-dil-ırk-mezhep üstü  tümünü kapsayan  bir çatı, bir demokrasi harekatı. Bu hareketin tüm TR sathını kapsamamsı içinde son yıllarda pkk-tc ortak operasyonu ile hertür engelleme yapılmaktadır..

 

 Ve Türkiye halkları hızla  bu çatının altına akmaya başladılar. Önümüzdeki süreçte Türkiyenin geleceğini HDP belirleyecektir. HDP son kongresinde PKK terörü ve kandili de devre dışı bırakmasıyla gücüne güç katarken..  HDPnin önünü kesmek için  akp yalandan terörü bitirdik numaraları ile Türkiye kürdistanında halkın artık pkk-tc terör örgütü olarak adlandırdıkları bir yapılanma sivil savunmasız kürtleri vatandaşı katl etmeye devam etmektedir.. Her gün birkaç vatandaşımızın pkk-tc terörü ile can verdiği haberleri ile uyanıyoruz. 

 

Bu katliamın ana nedeni ise geçmişte birçok analiz yazı-haberde de ortaya koyduğumuz gibi temel amaç Kürtleri kürdistandan silme-soykırıma uğratma.. Terörle terörize ederek Kürtlerin büyük metropollerde siyasi, iktisadi, kültürel.. önlerini kesme, Trden izole ederek attürk politikasının atkürt verisyonuyla kürtleri esir alma..

 

Bu terör ve katliamların ana hedefi kürtlerin siyasal güçlerini kullanmayı kırma, genel anlamda vatandaşı fakirlik-yoksulluk çemberlerinde tutarak çürütme..  gibi derin bir siyonist plandır. HDP şahsında ezilenlerin, Türkiye halklarının bütün mozaiği ile ülkenin yönetimini almaması için legal-ilegal yapılanmalar hdpnin önünü kesmede pkk den beslenmektedirler..

 

Bu anlamda hdp ve demokrasi güçlerinin iktidarı TR sathında terörü-terörizmi de bitirecek en büyük siyasal çıkış olacaktır..

 

ETİKETLER : HDP Eşbaşaknı Pervin Buldan Demokrasinin kalesi Karsta (X1) erken seçim tartışmaları devam ederken “Halkımız yalan-dolan siyasetini kabul etmiyor” halkımızın istediği gibi gizli ittifaklara tamamen kapıyı kapattık dediler..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA