İSTANBUL BOĞAZINDAN BİR TATAR PRENSİ GEÇTİ…

Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan Tatar Holding, resmi adı ile Gold Group Firmasının Prenslerinden Tatar Ailesinden Burak Tatar hayatını Ekici Ailesinden Merve Ekici ile birleştirdi.
Bu haber 2018-09-02 14:03:43 eklenmiş ve 4275 kez görüntülenmiştir.

 

İSTANBUL BOĞAZINDAN BİR TATAR PRENSİ GEÇTİ…

 

Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan Tatar Holding,  resmi adı ile Gold Group Firmasının Prenslerinden Tatar Ailesinden Burak Tatar  hayatını Ekici Ailesinden Merve Ekici  ile birleştirdi.

 

Tatar ve Ekici Ailelerinin Nişan-Düğün Törenleri  İstanbul Boğazının en nadide, eşssiz  turizm-hizmet mekanlarından biri olan Japon ve Türk ortakların işbirliği ve projeleri sonucu ortaya çıkan bir sarayı andıran İstanbul  Beşiktaş’ta bulunan ‘Shangri-La Bosphorus İstanbul’da icra edildi.

 

Burak Tatar ve Merve Ekici genç çiftinin nikah –düğün törenleri Cumartesi akşamı saat 19.00 da başladı. Kokteyl ile başlayan tören bölge iş-stk dünyamızın devleri  başta olmak üzere yerel, ulusal, uluslar arası çapta iş yapan iş dünyası başta olmak üzere damat  ve gelininin akrabalarından, iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinin önde gelen temsilcileri, kamu yönetiminden üst düzey görevliler, Yerel-Ulusal basın temsilcileri; seçkin bir davetli ordusu katıldılar. Tören  gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

 

Koteyl faslının ardından genç çiftin nikah törenine geçildi. Nikah işlemini  Beşiktaş Belediyesinin görevlendirdiği bir memur kıyarken, Tatar ve Ekici ailelerinden  Tatar  Gümrükleme firmasının  sahibi Mevlüt Tatar  ve .. Ekici de nikah şahitliğini yaptılar…

 

Nikah töreninin ardından davetliler koteyl salonundan devasa boyutu ve eşsiz mimarisi ile bir sarayı andıran bitişikteki devasa salona geçtiler. A’dan Z’ye herşeyin dört-dörtlük organize edildiği bu devasa salonda hangi iş adamının, hangi aile ve firmanın , hangi STK’nın nereye oturacağından , maslarda kaç kişinin olacağına dair herşeyin planlandığı akşam yemeğinin yenildiği salona geçildi.

 

Törenin başından sonuna Murat ve İmdat Tatar kardeşler olağanüstü bir efor harcarlarken, davetlileri en iyi şekilde karşılamaları dikkatlerden kaçmazken, davetlilerin büyük salona geçmesiyle birlikte Tatar ve Ekici ailesinin genç prens ve prensesleri de salona avdet ettiler. Tek –tek masaları dolaşarak büyüklerin ellerini öptüler. Nişan ve düğünlerde adet olduğu üzere davetliler genç çifte bir taraftan ömboyu mutluluklar dilerken diğer yandan takı ve hediyelerini takdim ederek ömür boyu mutluluk dileklerini ilettiler..

 

Çalınan müzikten, davetli ve konukların ağırlanışından, yemekten ve genç çiftin dansına kadar Doğu  ve  Batı Medeniyetinin sentezlendiği bir nikah-düğün törenine şahitlik ederken, Tatar Ailesinin şahsında iş dünyamızın ne kadar gelişmiş bir seviyeye ulaştığını da gördük. Ciddi anlamda iş dünyasının, iş dünyası kültürünün, kentli olma, dünyalı olma  kültürünün ne olduğunu, ne oranda geliştiğini de  en azından bu düğünde gözleme fırsatı bulduk.

 

KATILIMCILAR :

İş Dünyası başta olmak üzere, iş-siyaset, stk, yerel yönetimler ve kamu yönetiminden kutlama ve çelenklerin yağdığı Shangri-La Bosphorus İstanbul Otelinin önün adeta bir çiçek ve çelenk bahçesine dönüşürken bir birinden değerli konuklarda bu davette yer aldılar.

Bakırköy  Başsavcı Yrd. Fuat Arı, HSYK Üyesi Cevdet Doğan,  Adelet bakanlığı Daire başkanı Serdar Sezer, İstinaf Mahkemesi başkanı Durmuş Karacalı, İzmit Vergi Hakimi Mehmet Oflaz, Hakim Erdoğan Yüce, Vergi Müfeüfettişleri, Ertan Mersinli, … Abdulaziz, Royal Otellerinin Sahibi, Ensar Düz, Ortaşın Sahibi Erdal Yılmaz, Anese Tekstil Cahit kayıkçı,  Matekser Holdingin Başkanı Ali Rıza Nasıroğlu, NYN Askı Firması Osman bey, bölgemizin önde gelen büyük firmaları ve sahipleri…

İş adamları Derneği Kaisiad başkanı Orhan Gökçe ve Yönetimi,  Tümkiad başkanı Nihat Tanrıkulu ve Yönetimi, Ardahan Kültür Evi Başkanı Efraim Çiftçi ve Yönetimi, Çıldır Dernekler Fedrasyonu başkanı Kemal Şimşir, Beylikdüzü KAİ Başkanı ve Yönetimi ve Onlarca STK.

 

Türkiyenin en büyük ithalat ihracat devi olan Gold Group aynı zamanda ülkemizin en büyük gümrük firması Gold Gümrüklemenin de bünyesinde yer aldığı bir holding. Gold Grup yada Tatar Holding ülkemizin büyük tüm holdinglerine de yurt içi dışı ürün tedarik eden, tekstil, dayanıklı tüketim malları ihracaatında en önemli firmalrdan…

 

TATAR HOLDİNG-GOLD GROUP TÜM DETAYLAR TIKLAYINIZ…

 

 

TATAR AİLESİNİN NİŞAN-DÜĞÜN TÖRENİNDEN İZLENİMLER…

 

Doğu Medya tanıtım ve yazılım firması olarak ülkemizde en hızlı büyüyen firmalardan biri.  Doğu Medya Hizmetler Tıklayınız…  İstanbul geneli yerli-yabancı artık her firma ve kişiden iletişime geçtiğimiz anda ilan ve reklam alabilyoruz. Ama tahsilat, eleman, kurumsalalşmamızı engelleme yönünde açık-gizli ablukalar… gibi  alt yapı eksiklikleri nedeniyle doktorların randevu vermesi  gibi bazen bize tanıtım için başvuran firmalara  bir-iki ayda ancak yetişip firmaları kayda alabiliyoruz. İş devasa büyüdüğünden, büyük ve ağır olduğundan tek kelime ile canımız çıkyor...

 

Tatarların Nişan-Düğün Törenlerinin olduğu  Cumartesi günü (01-09-2018)  de Sarıyer’den Beşiktaşa bu güzergahta  işini yaptığımız onlarca firmaya tahsilat, teknik konular, teknik destek, çekimler  vb. eksikler için firmadan firmaya koşarken tek kelime ile yorgunluktan bitap düşerken, hergün bu ağır çalışma nedeniyle deyim yerindeyse ayağımıza kara sular inmektedir.

 

Saat 19’da başlayacak olan nikah törenine ulaşmak için saat 18 de çalışmalara ara verip törenin yapıldığı Beşiktaşa yönelirken… Aklımda davul zurnalı, küresel firmalrın firmaların insan sağlığını yok eden kolalı-gazlı içeceklerin, ses ve gürültünün patlayan bombaları andırdığı, davullu-zurnalı beynimizin bombardumana tabi tutulacağı  klasik düğün törenlerimizin o ağır ortamı gelirken, bu yorgunlukla nasıl dayanacağımı hesaplayarak tören alanına yöneldim.

 

Yönelirkende aklımda şundan bi yudum  içersem bu yorgunluk geçerdi diye kendi kendime hayal kurmaya başladım. Açtığım navigasyonla rahatlıkla bulduğum mekanın giriş kapısını bulmada zorlandığım o harikulade bir sarayı andıran mekana girdim. Girereken ilk gözüme çarpanlar Kaisiad başkanı Orhan Gökçe ve Yönetimi oldu.

 

O devasa lobide bir köşede selamlaşma sohbet faslına geçerken bir hizmet elemanı –garson bulunduğumuz alana yöneldi. Şeyh hazretlerinin (Arap Coğrafyasından) bulunduğumuz yere gelip oturacağını rica ederek diğer oturma yerlerinden birine geçmemizi istedi. Tabi garsona kaisiadçılarla espirileri peş-peşe patlattık. Şeyh hazretleri ülkemize gelmiş, ne demek gerekirse oteli, yok-yok gerekirse istanbulu bile terk ederiz. Onların şeyhi varsa bizimde Tatarlarımız var...

Garsonu kırmayıp lobide yer değişirken kısa bir zaman içinde Murat Tatar yanımıza gelip merhabalaştık. Ufak bir sohbetten sonra kokteyl alanına indik.

KENTLİ ve DÜNYALI  OLMANIN KÜLTÜRÜNÜ BU DÜĞÜNDE YAŞADIK…

Ne davul  ne zurna, ne gürültü, bambaşka  bir düğün ve dünya. Yolda içersem diye hayal ettiğimizin ötesinde envai çeşit yiyecek-içecekler… herşey on numara. Hangi içkiyi hayal ediyorsanız hepsi tepsilerde. Çalınan müzik, sohbetler, bazen mırıldanan dualar, örtülü insanlarımızın modern giyimleriyle avrupalıları geride bırakan hemşerilerimizin… batı-doğu kültürünü nasıl birbiriyle sentezlediğimizi daha üstün bir kültür orataya çıkardığımızın ana resmiydi.

 

 Koteyl faslında servis elemanlarının suşi’den, karidese ve çöpşilere ustaca geçirilmiş dana etlerine.. Yapılan servis hizmeti değişik ortamlara giren Şahan Gökbakar’ın Rejep İvedik filimlerini aklıma getirdi. Suşiyi yutarken kız arkadaşının yüzüne nasıl geri fışkırttığı toplumsal yapımızı en iyi yansıtan komedi, sahnelerinden… Birçok şeyi tadarken ilk defa gördüklerimi itina ile test ediyorum ki Recep İvedik’in konumuna düşmeyeyim diye…

 

Firmalar, holdingler, iş-stk dünyası üst düzey bir katılım. Üst düzey  bir buluşma. Bölgemizden, Türkiye’den ve dünyadan üstdüzey sohbetler… Ve genel görüş İstanbul günümüz dünyasının en önemli ekonomik başkentlerinden biri olduğu, Küresel devasa sorunlarla kuşatılan dünyamızın artık ana yönetim coğrafyasının Türkiyeye kaydığı… Yerel ulusal, küresel anlamda artık iş dünyası İstanbulda buluşuyor. Ve Tatarlar gibi hemşerilerimiz on yıllardır orataya  koydukları gelişme ve ilerlemelerle yerel, ulusal –küresel bağlamda dünya genelinde iş dünyasında küresel bazda konumlanmaları, yerlerini aldıklarını görmek ciddi anlamda insanı gurulandırmakta, bir hemşeri olarak ne kadar guru duysak azdır dedirtiyor. Tatar Ailesinin nişan-düğün töreni  batı-doğu kültürünü nasıl sentezlediğimizi nasıl daha iyi bir yere taşıdığımızın ispatı oldu..

 

İSTANBUL DOĞU-BATI MEDENİYETİNİN YENİ KÜLTÜREL BAŞKENTİ…

Bu düğünde ortaya çıkan en önemli olgulardan biri Ortadoğu, Andolu, Mezopotamya (Doğu) Kültürünün nasıl Batı Kültürüyle harmanlaştığı daha üst bir seviyeye geçtiğini gözlemlerken, dünyanın da işletme sahiplerinin kişiliğinde ortaya çıktığı  gibi değişik uluslardan bir araya gelerek dünyamızın büyük bir köye dönüştüğüydü. Buradan Türkiye’yi analiz ettiğimizde artık ne dünyayla oynayan küresel soykrımcı firmaların gop-bop oyunları, nede tarikatlar vb. adlar altında sergilenen gerici-yıkıcı akımların günümüz insanlığına, iş dünyasına  sirayet edemeyeceğini de net olarak görüp anlayabiliyorsunuz. Doğu-Batı medeniyetinin senteziyle ortaya çıkan kültür insanlık ve dünyayala oynayan küresel yıkıcı kapitalizmi bütün yönleriyle gömen yeniden bir yapılanma ile dünyayı sarmanın en iyi fotoğrafını istanbuldaki yaşam veriyor. Arap şeyhinden, Japona, Ruma, Rusa… İstanbul artık dünyanın ekonomik, kültürel başkenti. Ve adeta dünyanın birleşmiş milletleri konumunda…

 

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ-1

 

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ-2

 

ETİKETLER : İSTANBUL BOĞAZINDAN BİR TATAR PRENSİ GEÇTİ…
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA