BEYKOZ ARDAHANLILARI BEKLEYEN ÇÖZÜLMESİ GEREKEN ACİL SORUNLAR…

Beykoz Ardahan Dernekçiliğinin Rayına oturması için yapılması gerekenleri madde - madde sıralayalım:
Bu haber 2017-09-21 19:37:35 eklenmiş ve 1141 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ ARDAHANLILARI BEKLEYEN ÇÖZÜLMESİ GEREKEN ACİL SORUNLAR…

 

Hasta-hasta yazı yazı yazmak kadar kötü bir şey yok. Kafam zonkluyor.  Yönetici arkadaşların, Beykoz’da yaşayan Ardahanlıların, yıllardır rayına oturmayan Beykoz Ardahan Dernekçiliğinin temel sorunu, sorunları nelerdir, bunları özetlemek zorunda kendimizi hisediyoruz. Biz yazmadıkça da açıkları kapatmak için birinin harekete geçeceği de yok…

 

Şimdi Beykoz Ardahan Dernekçiliğinin Rayına oturması için yapılması gerekenleri madde - madde sıralayalım:

 

 Madde 1:

Beykoz Ardahanlılar yada Ardahan il, ilçe, federasyon ve dernekleri kai adında hiçbir derneği tanımaz, birlikte etkinlik yapmaz. Yaparım derse zaten Ardahan dernerğine ihtiyaç yok, kai de ardahan adı var oraya gitsinler.

 

Madde 2:

Beykoz’da Ardahan adına kaç stk varsa toplanıp kai vb. adlarla ardahan adını taşıyan oluşumları tanımadıklarını resmi olarak açıklmak, yönetim kararı almak zorundadırlar. Örneğin  Panig-Korgeli, Zabot birer ardahan köy derneğidirler.  Kamuoyuna böyle bir açıklama için bir araya gelemiyorlarsa, o köylerin yönetimleri böyle bir açıklama yapmıyorlarsa  o köylerin halkı toplanıp başlarındaki yönetimleri beklemeden al aşağı yapmaları gerekmektedir.

 

Madde 3:

Beykoz Ardahan yönetimi beykozda panig başta olmak üzere zabot-korgeli kurulu bulunan tüm derneklerin ortaklaşa oluşturduğu bir yönetime acilen kavuşmalıdır. 25 asil-25 yedek 50 kişilik bir yönetim oluşmalıdır. Bir kümeste olsa kendilerine ait bir yerleri olmalıdır.

 

Madde 4:

Beykoz’da ki rant çetelerinin Ardahanlılara karşı sergiledikleri oyun ve kumpaslar göz önüne alındığında

 

((Yenimahallede ardahanlıların sağladığı birlikteliğin dağıtılması, Yusuf Sit'in başkanlığı döneminde hiç bir randevuya cevap verilmemesi, Aynı zamnada panig-zabot gibi köy derneklerinin randevularına cevap verilmemesi, Seçimlerde Ardahanlılar evet diyor, sazlı sözlü açılışlarla kavacıkta yer açılması, malzeme alınması, sonra yönetim değişince pardon burası bir yazıhaneydi ne ardahan derneği ve seçilen yeni yönetime boş bir defterin verilmesi,  … gibi oyunları sanırım beykozda bilmeyen yok...))

 

Ardahanlılara bu çetelerle iş tutan, Ardahanlıları pazarlayan kim olursa olsun üyeliklerine son verilmeli, derneklerden uzaklaştırılmalıdırlar…

 

Madde 5:

Beykoz Ardahan il-ilçe köy derneklerinin Ardahanla oynamayı durduracak yukarda sıraladığımız maddeleri hayata geçirecek bir yönetim kadrosuna ihtiyacı var. İl-ilçe-köy derneklerinden müteşekkil bir yeniden yapılanmayla Ardahanla oynamaya son verilmelidir.

 

Ardahanlılarla oynama bu kadar bariz ortadayken mevcut dernek yönetimleri toplantılara çağrılara cevap vermezlerse o dernekleri yok sayan alternatif gayrı resmi yönetimler oluşarak  bir oluşuma gidilmeli ve Ardahan birlikteliği, Beykoz Ardahan lobisi oluşmalıdır.

 

Madde 6: Her yazı ve etkinliğimizde de ifade ettiğimiz gibi istenirse Beykoz’da bir değil 10 kai derneği olsun. Orası bizi ilgilendirmez, bizi ilgilendiren Ardahan adıyla oynayan kai adındaki oluşumları Ardahanlıların tanımamasıdır. Kai lerin ardahan adını kullanmalarına son verilmesi. Kai yönetimine sayısız kez söyledik. Derneğinizin adını kars yapın, ardahan adıyla oynamayın… ama kai adını kullananlar ardahanlılarla herzaman oynama hastalığından kurtulmadılar. Buda İstanbul genelinde kailerin giderek kendiliğinden bitmesine neden oldu. Artık esenyurt, sancaktepe, gibi kars ardahan ığdır nüfusunun yoğun olduğu heryerde kars kars olarak, ardahan ardahan olarak dernekleşmeye başladı. Beykozda da bu olacak:

Kai ya kapanacak, yada karsa dönüşecek…

 

Madde 7:

Beykoz’da Ardahanlılar kai ile asla ortak bir etkinlik yapamazlar. Bu 2010  yılından  beri verdiğimiz Ardahan dernekçilik mücadelesine büyük bir hakarettir, büyük bir darbedir. Genç yönetici arkadaşlar bizim 20-30  yıllık dernekçilik deneyimimizden faydalanmalılar. Birilerinin verdikleri zehirli gazları yememeliler. Yeseler bize değil kendilerine zarar verirler. Çünkü porfesyonel üçkağıtçılar, siyaset-stk zübükleri kendilerini öyle oyunlara çekerlerki toplumda sıfır gram karşılıkları kalmaz, bu kullanılmayı fark ettiklerinde ise iş işten geçer. Kullanılmalarını istemediğimiz için madde madde sıraladık.

 

Beykoz Ardahanlılar olarak bizim birilerine şirin ve kravatlı gözükme diye bir misyonumuz yok. Beykozlu Ardahanlıların en büyük görevi köy il-ilçe biraya gelip Ardahanlılarla kaz-kuş gibi oynamayı durduracak Ardahanlıların gerçek iradesini ortaya çıkaracak bir alt yapıdır (Tüm derneklerden müteşekkil bir yönetim, ardahanlıların hepsine ait bir yer, tüm ardahanlıların onayını alan etkinlikler, projeler  gibi)…

 

Beykozdaki mevcut dernekler yukarda sıraladığımız stratejik açıkları kapatmaya yönelik harekete geçmezlerse, bana ne deseler  alternatif bir hareket orataya çıkaracağımızı da kimse unutmamalıdır. Mevcut derneklerin muhaliflerini örgütler ardahan adına yapmamız gereken neyse yine yapacağımızı  kimse unutmamalıdır…

 

Ardahan il ve köy derneklerinin yönetimleri yukarda sıraladığımız stratejik açıkları kapatacak yetnekte mi değil mi önümüzdeki günlerde göreceğiz…

 

ETİKETLER : BEYKOZ ARDAHANLILARI BEKLEYEN ÇÖZÜLMESİ GEREKEN ACİL SORUNLAR…
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA