VOLKAN KAYA HOCVAN YAYLA FESTİVALİNİ, ARDAHAN'DA YAPILAN FESTİVALLERİ KUTLADI

İş adamlarımızdan Volkan Kaya Hoçvan Yayla Festivali ve Ardahan'da Yapılan Festivalleri Kutladılar. Festivallerin özellikle kültürel ve ekonomik anlamda Ardahan'a önemli katkılar yapan etkinlikler olduğunu söyleyen Kaya, Ardahan giderek Kafkasların ekonomik, bilim, kültür başkenti olmaya başladı.
Bu haber 2015-07-10 11:17:50 eklenmiş ve 1010 kez görüntülenmiştir.

VOLKAN KAYA HOCVAN YAYLA FESTİVALİNİ, ARDAHAN'DA YAPILAN FESTİVALLERİ  KUTLADI

 

İş adamlarımızdan Volkan Kaya Hoçvan Yayla Festivali ve Ardahan'da Yapılan Festivalleri Kutladılar. Festivallerin özellikle kültürel ve ekonomik anlamda Ardahan'a önemli katkılar yapan etkinlikler olduğunu söyleyen  Kaya, Ardahan giderek Kafkasların ekonomik, bilim, kültür başkenti olmaya başladı. Ardahan'ın bu atılımı yapmasında en büyük pay Hoçvanlılarındır. Zor koşullarda birileri Ardahan'dan kaçarken, Hoçvanlılar, aksine il merkezine kayarak Ardahan'ın  güçlenmesi için hayati önemde katkılar  sundular, Ardahan'ın boşalmasına engel oldular dedi...

 

Yaptığı yatırımlarla yüzlerce hemşerimize iş veren, yüzlercesini istihdam eden,  gıda-inşaat sektöründe istikralı büyümesi ile dikkatleri üstüne çeken, İstanbul gibi bir Metropolde gökdelenler arasında yer alan, bu anlamda plazalar inşa eden girişimci iş adamlarımızdan Volkan Kaya bu yıl 11. si yapılan Hoçvan Yayla Festivalini kutladı.

 

Kaya, Hoç-Fed'in yılda birkez yaptığı Hoçvan ve Hoçvan dışında yaşayan hemşeri ve akrabalarımızı yılda bir kezde olsa bir araya getiren Hoçvan Yayla Festivali bölgemiz için siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel açıdan önemli bir etkinliktir dediler.

 

Bu yıl Hoçvan Kadın meclisinin bu etkinliği yapması son derece önemli ve güzel bire gelişmedir. Bu konuda verdiği mücadele ile gönlümüzde taht kuran Semra Demir gibi kardeşlerimizin içinde yer aldığı, Hocvan Kadın Meclisi üyelerini  takdir ediyor, her zaman yanlarında  olduğumuzu ifade ediyor, bu yıl yapılacak olan Festivalin ve  Ardahan genelinde yapılan festivallerin Ardahan ve Hoçvan halkına hayırlı-uğurlu olmasını diliyor, yapılan etkinlikleri, festivalleri kutluyoruz dediler.

 

Kaya,  Hoçvan Ekolojik Kültür Derneği, Hoçvan Kadın Meclisi halkın içinden çıkmış, verdikleri mücadele ile  hayatlarını ortaya koymuş insanlar. Bu insanlarımız bölgemize, ülkemize özgürlü, barışı, kardeşliği dayatan mimarlar olmuşlardır. Bu insanlarımız halkın, halkların gerçek temsilcileridirler...

 

Bir kravat takıp, kai-kui vb. adlarla sivil toplum alanında halkı pazarlama, kendini adam diye satma, halkın değerleri ile oynama  adına ortaya çıkan, binbir şaklabanlık yapanların aksine  kadın meclisimiz sadece toplumsal çıkarı ve yararı göz önünde bulundurarak halkla birlikte hareket etmektedir. Bu yönlü mücadele eden insanlarımız, demokrasi, kardeşlik, barış hukukunu ülke geneline inşa etmektedirler.

 

Bugün ülkemizde barış, demokrasi, insan hakları vb. bir çok alanda gelişmeler yaşanıyorsa bu vb. insanlarımızın, Kürt halkının, Türkiye halklarının  verdiği onurlu mücadele, verdikleri bedeller  sayesinde olmaktadır. 

 

Hoçvan Yayla Festivali örneğinde olduğu gibi, halk için ülke için bedel ödeyenler STK'larda ön saflara geçmeli. Toplumla oynayan, toplumla oynamayı, toplumu pazarlamayı,  meslek edinmiş,  siyaset ve stk zübükzadelerini sivil toplum örgütleri içinden ayıklanmalıdır dediler...

 

 

KARS-ARDAHAN-IĞDIR-AĞRI-ARTVİN  SON DAKİKA HABERLERİ, GUNUN EN ÖNEMLİ OLAYLARI TIKLAYINIZ....

 

KARS-ARDAHAN-IĞDIR-AĞRI-ARTVİN YEREL GAZETELER TIKLAYINIZ... 

ETİKETLER : VOLKAN KAYA HOCVAN YAYLA FESTİVALİ ARDAHAN FESTİVALLER HOÇVAN KÜLTÜR VE EKOLOJİ...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA