SERHAD'IN ŞEYHLERİ İFTARDA BULUŞTULAR...

Serhadın Şeyhleri, Serhadın A Takımı İstanbulun en lüks mekanlarından birinde iftar programında bir araya geldiler. Kars-Ardahan-Iğdır Eğitim Vakfı (KAİ VAKFI) Yönetimi, Vakfın Üyeleri ve Davetliler İstanbul'da 7 Yıldızlı Lüks Bir Otelin 17. Katında İftarda birbirleriyle buluştular.
Bu haber 2018-06-06 09:28:06 eklenmiş ve 2265 kez görüntülenmiştir.

 

 SERHAD'IN ŞEYHLERİ İFTARDA BULUŞTULAR...

 

Serhadın Şeyhleri, Serhadın A Takımı İstanbulun en lüks mekanlarından birinde iftar programında bir araya geldiler. Kars-Ardahan-Iğdır Eğitim Vakfı  (KAİ VAKFI) Yönetimi, Vakfın Üyeleri ve Davetliler İstanbul'da 7 Yıldızlı Lüks Bir Otelin 17. Katında İftarda birbirleriyle buluştular. Serhadın Şeyhleri (X1) devasa bir gökdelende iftar için buluşurlarken, bir melek te (Martı) onların misafrileri arasında yer aldı.

Görüntünün olası içeriği: açık hava

 

25 yıldır eğitime hizmet amacı başta olmak üzere Serhat bölgesinin makus talihini tersine çevirmek, bölgede ki geri kalmışlığı bitirmek için kurulan KAİ VAKFI adım -adım hedefine yaklaşırken, öğrenci yurtları başta olmak üzere binlerce projeye imza atarlarken, vakıf  yaptığı etkinliklerde ise bölgenin üst yapısını, iş-siyaset-sanat dünyasının A Takımını birbiriyle buluşturuyor. Serhat Bölgesinin A  Takımı birbiriyle buluşturuyor...

 

Geçen Ay 12 Mayıs'ta KAİ VAKFI Kongresini Yapmış Yeni Yönetimini Seçmişti.     " SERHAD A TAKIMI KAİ VAKFI KONGRESİNDE BULUŞTU" Diye haberleştirmiştik. 12 Mayısta yapılan kongrede  bu A Takımının başına seçilen Zeki Yılmaz iftar programında açılış konuşmasını yaptı.

 

YILMAZ,  13-14 TEMMUZDA KARSTA KAŞAR FESTİVALİNDE BULŞUYORUZ...

Yılmaz, KAİ VAKFI ciddi, siyaset üstü, eğitim odaklı bölgemizin en önemli kurumudur. Kuruluşundan günümüze emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu 25 yıllık süreçte hakkın rahmetine kavuşan üye ve yöneticilerimize Allahtan rahmet dilyor, onların bize bıraktığı bu kutsal emaneti daha da ilerilere hep birlikte taşıyacağız.

Geçen Ay yaptığımız kongrenin ardından YK Toplantısı ve Yüksek Divan Toplantısı yaparak önemli kararlar aldık. 13-14 Temmuzda Karsta Kaşar Festivali var, hep birlikte katılacağız dedi.

 

KORKMAZ, BURS SAYIMIZI BİNDEN ÜÇ BİNE ÇIKARMALIYIZ...

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve takım elbise

Başkan Zeki Yılmazın ardından üye ve davetlilere kısa bir konuşma yapan vakfın kurucu başkanı Prof. Esfender Korkmaz, "Vakfı ilk kurduğumuzda burs verdiğimiz öğrenci sayısı 200'dü şu anda 1000 öğrenciye burs veriyoruz. 2018-19 eğitim-öğretim yılında bu sayıyı en az 3.000'e çıkarmalıyız.

Yönetimde yer-aldık-almadık yönünde eleştiriler var. Bu konuda kırgınlık-dargınlık olmamalıdır. Yönetim oluşturulurken Yüksek Divan Üyeleri, üyelerin görüşleri dikkate alınarak YK oluşturulmaktadır. Burada önemli olan üye olmak, eğitime ve yapılan çalışmalara katkı sunmak, özveride bulunmaktır.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Dip Not (X1): Habere biraz espri katsın diye  Şeyh kelimesini kullandık. Neden kullandığımızı da biraz açıklayalım. Şeyh teriminin Türkçe  sözlükte anlamı: (Osmanlı Dönemi) Bir kabilenin ileri geleni. Kabile reisi (Osmanlı Dönemi) Yaşlı adam (Osmanlı Dönemi) Tarikatta müridlerin reisi. Bak: Müteşeyyih, Tarikat Arap kabile ve aşireti başkanı Tarikat kurucusuna, bir tarikatta en yüksek dereceye ulaşmış olan kimseye, tarikat büyüklerine veya tarikat kollarından birinin başında bulunan kimseye verilen ad (Osmanlı Dönemi) GANEC.

Bizim şeyhler, bizim bölgenin şeyhleri Serhat bölgesinin önde gelen aile ve sülalerinden. Ama bunlar dini terminolojide kullanılan şeyhlerin aksine her biri kendi dalında uzmanlaşmış, kendini yetiştirmiş, akademik düzeyde, ekonomik düzeyde, bilimsel düzeyde, siyaset-sanat alanında bölgemizin ülkemizin önemli değerleri olmuş olan insanlar; bölgelerini, ülkelerini, dünyayı baz alarak hareket eden toplumsal alana büyük katkıları olan çağımızın ermişleri...

 

Örneğin Esfender Korkmaz, akademik düzeyde TR'nin en önemli ekonomi profesörlerinden. Türkiye ekonomisini ve sosyal kodlarına vurgu yapan son Kitabı ... tam bi şaheser. KAİ Vakfının kurucusu. Bölgemizin yetiştirdiği en önemli beyinlerden biri. 

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar ve iç mekan

SBK Holding'in kurucu CEO'su Baran Korkmaz, Küresel Sermayeyi ülkemize çeken, planyalan, milli ekonomiye makro düzeyde katkı yapan ülkemizin  eşsiz beyinlerinden biridir.  İşte KAİ Vakfı Karslı Baran Korkmaz'la Ardahanlı Prof. Korkmazı Aynı çatı altında buluşturan Serhad'ın en büyük dergahıdır.

 

BARAN KORKMAZ KİMDİR TIKLAYINIZ...

 

Burada Cumhuriyet tarihi boyunca halkın kafasında yer  eden şeyh-meşayih, tarikat  kavramlarına baktığımızda istisnalar dışında dini açıdan halkı sömüren, halkı pazarlayan, fetö de görüldüğü gibi küresel güçlere kendi ülkelerini pazarlayan, ülkelerini yıkmak için köle ordularını oluşturan yapılar olarak direkt halkın inançlarına saldıran yapılanmalar gördük.

 

Bu yönlü din -tarikat sömürüsünün panzehiriyse özgür ve bilimsel düşünce olduğunu Serhat toplumunun İş-STK Siyaset örgütlerinde açıkça görebilmekteyiz.  Bunun en önemli ispatı ise bölgemizin vakıflarıdır.

 

KAİ Vakfı 25 Yıllık geçmişinde bölgenin makus talihini kaderini değiştirirken, Ardahan Eğitim Vakfı ise 2017-18 yılında Ardahan'a kazandırdığı " Robotik Kodlama Projesi ile" bölgemizde eğitim alanında yeni bir çığır açtılar. Eğitimde sürekli sondan 1.liklerle anılan Ardahan ulsal-küresel başarılarla öne çıkmaya başladı ve bu durumu (ARDAHANLI öĞRENCİLER ÇİN YOLCUSU)  diye haberleştirmiştik.

 

Haksızlık olmaması babından Birkaç Cümleyle STK yapılanmasının yolunu açan Ak Partiye de değinmeden geçemeyeceğiz...

 

Türkiye ve Serhat STK yapılanmasını izlerken, son-10-15 yıldır meydana gelen gelişmelere değinmeden de geçemeyeceğiz. 2000'li yıllardan sonra Ak Parti iktidarı ile birlikte kalkınma ajansları başta olmak üzere ülkemizde devrim üzerine devrimler yaşanmaya başlandı. Serhat bölgesindeki (SERKA) Ajansı gibi. STK alanında çıkan yasalarla federasyon ve dernekleşmenin önünün sonuna kadar açılması ülkemizde demokrasiye yapılacak en büyük katkılardan biri oldu, eski vesayetçi vatandaş düşmanı anlayış ve sistem  tarihe gömüldü. Bir başka deyişle ülkemizde her alanda meydana gelen gelişmelerin en büyük mimarlarından biri Ak Parti oldu. Hukuki, siyasi, sosyal, ekonomik alanlarda eksik ve aksaklıklar olmasına rağmen, Ak Parti 15 yıllık iktidarında yüzyıllara sığdırılamayan başarılara imza atdı.

 

Bu anlamda bölgemizde ayakları üstünde duran devlet ve millet bırakmayan küresel katillerin  bir numaralı hedefi haline geldi... Bölgemiz başta olmak üzere sivil toplumun, toplumun her kesiminin siyaset-ideoloji üstü birbiriyle buluşması İktidar ve devletin attığı sağlam temel üzerinden yükselerek toplumsal tüm kesimleri bir biriyle buluşturmaya başladı. Bu alt yapı sayesinde Türkiye büyük gelişmelere imza atmaya başladı...

ETİKETLER : SERHAD'IN ŞEYHLERİ İFTARDA BULUŞTULAR...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA