ARDAHANLI ÖĞRENCİLER ÇİN YOLCUSU...

Robotik Kodlama dalında Harbiye Lütfi Kırdar Kongre Sarayında 50 Takımın yarıştığı müsabakada Ardahanlı çocuklar 1.liği kazandılar. Robotik kodlamada 1.in yanı sıra gelişimcilik alanındada 1.lik ödülünü Ardahanlı çocuklar aldılar. Ve Çin'de Türkiyeyi temsil edecekler...
Bu haber 2018-05-20 21:07:22 eklenmiş ve 1851 kez görüntülenmiştir.

 

ARDAHANLI ÖĞRENCİLER ÇİN YOLCUSU...

 

Yıllardır Eğitimde Sondan 1. liklerle anılan Ardahanın Makus Talihi AREV'in robotik kodlama projesiyle tersine döndü. Çocuklarımız geleceğin mühendisleri dalı olan robotik kodlama yarışında 1. oldular. Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına da katılma hakkı kazandılar.

 

AREV'İN (Ardahan Eğitim Vakfı'ının) bu yıl Ardahan'da açtığı robotik kodlama atölyesi öğrencileri Ardahan'dan İstanbul'a gelerek Samsung, vodafone gibi devlerin, Türkiye'nin onlarca okulunun katıldığı robotik kodlama yarışmasına girdiler.

 

Robotik Kodlama dalında Harbiye Lütfi Kırdar Kongre Sarayında 50 Takımın  yarıştığı müsabakada Ardahanlı çocuklar 1.liği kazandılar. Robotik kodlamada 1.in yanı sıra gelişimcilik alanındada 1.lik ödülünü Ardahanlı çocuklar aldılar. Bu başarı neticesinde Türkiyeyi çinde temsil ececekler.

 

Bu başarı nedeniyle Vodafone Turkiye Sponsorluğunda Çin'de yapılacak olan dünya robotik kodlama yarışmasına da  katılma hakkı kazandılar.

 

Ardahan 23 şubat ilköğretimin öğrencileri olan çocuklarımız bütün Ardahanlılar açısından büyük bir gurur kaynağı olurken AREV'in ne denli büyük bir projeyi bölgemize götürdüğünün de ispatı oldu...

 

Medya olarak "ARDAHAN'A YÜZYILIN PROJESİ, GELEJEĞİN MÜHENDİSLERİNİ AREV YETİŞTİRİYOR" haberleştirdikten sonra ulusal ve yerel basında Türkiye geneli Ardahan Eğitim Vakfının projelerini işlemeye başladı...

 

Yerel basında Doğu Medya olarak bölgemizin Arev gibi ciddi STK'larını ülke ve bölge gündemine taşırken, ulusal basında ise Doğu Experesi programıyla bölgemize dikkat çeken Vakfın YK üyesi FOX genel yayın yönetmeni Doğan Şentürk'ün de bu başarıda büyük emeği olduğunu belirtmeden geçemeyeceğiz.

 

Ardahanlı miniklerin geleceğin mühendisleri olarak Türkiye 1. olmaları ve ülkemizi Çin gibi dünyanın 1. devi olmaya doğru giden bir ülkede temsil etmeleri bütün Ardahanlılar için büyük bir gurur kaynağı oldu.

 

Bizlere bu gururu yaşatan Ardahanlı miniklere, AREV Vakfı başkanı İlter Avşar, Genel Sekreter Fuat Avşar ve Arev yönetimine teşekkür ediyoruz. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" gerçek STK'lar böyle projelerle farklarını ortaya koymaktadırlar. AREV Türkiye geneli büyük bir projeye imza atarak farkını ve eğitime desteğini ortaya koydu. ...

 

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ...

 

HABERİN FOTO GALERİSİ 

 

 

ETİKETLER : ARDAHANLI ÖĞRENCİLER ÇİN YOLCUSU...
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA