Elazığ'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri

ELAZIĞ'DA CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ - Elazığ Akıncılar Derneği ikinci Başkanı Mehmet Ertuğrul, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutladı.
Bu haber 2013-10-01 16:59:02 eklenmiş ve 455 kez görüntülenmiştir.

Elazığ Akıncılar Derneği ikinci Başkanı Mehmet Ertuğrul, 1–7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nı kutladı.

Ertuğrul, camilerin, inanan gönüllerin huzur bulduğunu, elem ve sevinçlerin paylaşıldığı, şahadetin defalarca yinelendiği mübarek mekanlar olduğunu söyledi. Ertuğrul, camiler, ibadetle ve dualarımızı topluca yaptığımız, gönüllerimizi yıkadığımız insanları huzura kavuşturan güzide mekanlardır. İslam toplumlarında cami ve mescitler ortak sağduyunun ve dindarlık şuurunun oluşumu, insanların ruhen temizlenmeleri ve hayatlarında istikamet kazanmaları, birbirleriyle kaynaşmaları ve bütünleşmeleri yönünde önemli fonksiyonlar icra etmişler, tarihin her döneminde irşat ve tebliğin merkezi olmuşlardır. Din görevlilerimiz de aydınlatıcı, uzlaştırıcı, bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkımızın aydınlatılması, dinimizin en doğru şekilde yaşanması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması yönünde önemli bir görev üstlenmişlerdir.2003 yılından itibaren bu haftanın, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' olarak kutlanmaya başlanması çok isabetli ve yerinde bir karar olmuştur. Akıncılar Derneği olarak tüm din görevlilerinin haftasını en içten dileklerimizle kutlar, Elazığ Din Görevlileri Derneği'nin kurucusu merhum emekli müftümüz Hacı Halil Bilginoğlu hocamızı da vefatının 10. yılında rahmetle anıyoruz" dedi. - ELAZIĞ

ETİKETLER : Elazığ'da Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA