Eker: Demokratikleşme Yolunda Gelinen Nokta Kayda Değer

EKER: DEMOKRATİKLEŞME YOLUNDA GELİNEN NOKTA KAYDA DEĞER - Brezilya'da bulununan Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, açıklanan demokratikleşme paketinin uygulanabilmesi için bazı kanun, tüzük ve yönetmeliklerde değişiklik yapılması gerektiğini ve bazıları için de yeni kanunlar oluşturulması...
Bu haber 2013-10-01 16:59:02 eklenmiş ve 426 kez görüntülenmiştir.

Brezilya'da bulununan Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, açıklanan demokratikleşme paketinin uygulanabilmesi için bazı kanun, tüzük ve yönetmeliklerde değişiklik yapılması gerektiğini ve bazıları için de yeni kanunlar oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

Paketin halkın talebi doğrultusunda hazırlandığını ve muhatabının da halk olduğunu ifade eden Eker, bu paketin farkının muhatap kitlesinin genişliğinden kaynaklandığını ifade etti.

Özel kurslarda Kürtçe eğitimine izin verilmesiyle başlanan sürecin, Kürtçe eğitim yapacak özel okulların açılması noktasına geldiğine dikkat çeken Eker, kat edilen mesafenin büyüklüğüne işaret etti. Kırılma noktası olarak 12 Ağuston 2015 tarihine işaret eden Eker sözlerine şöyle devam etti: "Kürtlerin kimlik problemi, Cumhuriyetimizle yaşıt bir problemdir. 1985'e kadar kapalı olarak kanayan ve büyüyen yara 1985'den itibaren açık yara halinde kanamasını sürdürdü. Sayın Başbakanımızın 12 Ağustos 2005 Diyarbakır konuşmasında 'Kürt sorunu diye bir sorun vardır ve bu benim sorunumdur' açıklamasıyla çözüm sürecine girilmiş oldu."

Sadece Doğu ve Güneydoğu'nun değil, Türkiye'nin birçok probleminin de aynı bakış açısıyla çözüleceğini ifade eden Eker, demokratikleşme, sivilleşme ve bürokratik cumhuriyetten demokratik cumhuriyete geçişin önemine "Bizim medeniyet tasavvurumuzda, kültür kodlarımızda ve inanç şifrelerimizde hep barış vardır." sözleriyle dikkat çekti. Türkiye'nin geçmişte farklı kültürleri bir arada yaşatabilme tecrübesine vurgu yapan Eker, problemin kaynağı olarak bu tecrübenin unutulmasına işaret etti.

ETİKETLER : Eker: Demokratikleşme Yolunda Gelinen Nokta Kayda Değer
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA