METEM'den Girişimcilik Eğitimi

METEM'DEN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ - Erzurum Pasinler Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi KOSGEB işbirliği ile girişimci adaylarına 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' düzenleniyor.
Bu haber 2013-10-01 12:59:02 eklenmiş ve 398 kez görüntülenmiştir.

Erzurum Pasinler Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) KOSGEB işbirliği ile girişimci adaylarına "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" düzenleniyor.

Pasinler Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Salim Dilli konuya iliştin olarak,yaptığı açıklamada, "KOSGEB işbirliği ile girişimci adaylara yönelik olarak 70 saat sürecek, ücretsiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başlamıştır. Eğitim ile girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak, eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenmektedir" dedi.

Pasinler Ticaret Odası Meclis Başkanı Aydın Taşbaşı; protokolün amacının girişimciliğin geliştirilmesi ve kendi işini kurmak isteyen kişilerin konuyla ilgili eğitilmesi olduğunu belirterek Pasinler METEM ve KOSGEB arasındaki bu işbirliğinin Pasinler için önemli olduğunu belirterek Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi işbirliği protokolünün imzalanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Uygulamalı girişimcilik eğitiminin girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırmak amacıyla verileceğini belirten Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Naci Yerlikaya ise "Eğitimlere bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini kurmak isteyen kişiler katılacak. Bu eğitimler sayesinde katılımcılar kuracakları işletmelerin başarı olanaklarını artırabilecekler ve girişimciliğin ne olduğunu öğrenecekler" dedi.

Ön başvuruların 2-9 Eylül tarihleri arasında Pasinler METEM binasında Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Naci Yerlikaya tarafından alındığını kaydeden Dilli, 30 kişi 16 Eylül - 05 Ekim arasında yapılacak olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılma hakkını elde etmişlerdir. Eğitimin KUDAKA Eğitim Uzmanı Lokman Pirim tarafından verildiğini belirten Dilli; Pasinler METEM ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarı ile tamamlayıp 'Katılma Belgesi' alan katılımcılar, işletmelerini kurdukları takdirde iş planlarını hazırlayarak KOSGEB mevzuatı çerçevesinde 30 bin liraya kadar hibe ve 70 bin TL'lik Sabit Yatırım Desteği kapsamında 4 yıl vadeli ve 2 yıldan sonra geri ödemeli destekle beraber toplamda 100 bin TL'lik Yeni Girişimci Desteği'ne başvurma hakkı kazanacaklardır" dedi. - Erzurum

ETİKETLER : METEM'den Girişimcilik Eğitimi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA