Turkcell'in Van'da Yaptırdığı 'Öğretmen Kampüsü' Törenle Açıldı

TURKCELL'İN VAN'DA YAPTIRDIĞI 'ÖĞRETMEN KAMPÜSÜ' TÖRENLE AÇILDI - Turkcell ve Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) himayesinde tüm Türkiye'nin desteğini alarak başlattığı 'Van İçin Türkiye Kumbarası' projesi kapsamında inşa edilen Öğretmen Kampüsü'nün resmi açılışı bugün yapıldı.
Bu haber 2013-09-30 15:59:02 eklenmiş ve 459 kez görüntülenmiştir.

Turkcell ve Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) Milli Eğitim Bakanlığı (Meb) himayesinde tüm Türkiye'nin desteğini alarak başlattığı 'Van İçin Türkiye Kumbarası' projesi kapsamında inşa edilen Öğretmen Kampüsü'nün resmi açılışı bugün yapıldı. Ekim ve Kasım 2011'de meydana gelen iki deprem felaketinin ardından Van'da hayatı normale döndürme hedefiyle yola çıkan proje döneminde Turkcell, şehre ayrıca bir öğrenci yurdu kazandırdı ve Erciş'te kurulan Meb İletişim Merkezi (MEBİM 147) ile de bölgede istihdama katkı sağladı.

Turkcell ve Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) Van'da yaptırdığı Öğretmen Kampüsü düzenlenen törenle resmen açıldı. Törene, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ve TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Kampüsteki lojmanlarda yaşayan öğretmenlerin ev sahipliği yaptığı açılış törenine şehitler ve depremde hayatını kaybeden öğretmenler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Van Valisi Doğan, açılışta yaptığı konuşmada, depremden sonra devlet, Sivil Toplum Kuruluşu ve vatandaşların şehrin yeniden yapılanmasına büyük katkı sağladığını söyledi.

Turkcell ve TEV'in iş birliği ve Van'a katkılarının önemine dikkat çeken Vali Doğan, kaybedilen hiçbir değerin unutulmayacağını ifade etti. Projede ciddi bir işbirliği ile karşı karşıya olduklarının belirten Doğan, "Van, ekonomik anlamda ayaklarının üstüne basana kadar, beşeri sermayesini güçlü kılana kadar bu işbirliğinin güçlü bir şekilde devam etmesi azım. Bizim Turkcell ve TEV gibi işbirliklerine ihtiyacımız var. Ayrıca bizim yapıdan daha çok yanımızda olmanıza ihtiyacımız var. Para sorununu devletimiz hallediyor. Toplumda ortaya çıkan sorunların giderilmesi için gerekli olan yetişmiş insan ihtiyacını karşılamak amacıyla desteğe ihtiyacımız var." dedi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Ekim ve Kasım 2011'de meydana gelen iki depremin ardından Van'da hayatı normale döndürmek için çalışmalar başlattıklarını söyledi. Van İçin Türkiye Kumbarası proje döneminde Turkcell'in, bir öğrenci yurdu yaptırıp, Erciş'te Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM)147'yi kurarak istihdam sağladıklarını ifade etti. Öztürkler, "Turkcell, depremzedelerin yaralarını sarmak için Van'da bir seferberlik başlattı. Bu seferberliğin ardından Turkcell'in 5 milyon lira bağışladığı, TEV işbirliği ve Meb himayesinde hayata geçirilen, tüm Türkiye'nin de el ele verip sahiplendiği 'Van İçin Türkiye Kumbarası' projesinde bugün mutlu bir son daha yaşandı. Van'da yaşanan depremlerin ardından iki yıl geçti, geriye dönüp 'Neler yaptık?' diye baktığımızda göğsümüzü kabartan işlere imza atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Van'da TEV ile birlikte başlattığımız eğitim seferberliğindeki amacımız bir öğretmen kampüsü ve öğrenci yurdu inşa etmek, maddi olanaklardan yoksun başarılı öğrencilere burs vermekti. Daha çok öğretmene ve öğrencimize yuva sağlayabildik. Bunun yanı sıra Erciş'e kurduğumuz MEBİM 147 ile 100 gencimize istihdam olanağı sunduk. Van'a verdiğimiz desteği sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

"192 ÖĞRETMEN SICAK YUVAYA KAVUŞTU"

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, deprem sonrası depremzedelerin yaralarını sarmak için yoğun bir çalışma içine girdiklerini ve başlatılan proje kapsamında kumbaraların eğitim için dolduğunu söyledi. Turkcell ile birlikte Van İçin Türkiye Kumbarası projesini hayata geçirdiklerini aktaran Genel Müdür Günay konuşmasına şöyle devam etti: "Oluşturduğumuz bu kumbara tüm Türkiye'nin destekleriyle eğitim için doldu. Proje sayesinde bugün 192 öğretmenimiz sıcak yuvalarına kavuştu. Bölgedeki 100 öğrenci de bu proje kapsamında burs almaya devam ediyor. Ayrıca Türk Eğitim Vakfı olarak ailesi depremde zarar görmüş 250 öğrenciye burs tahsis ederek destek verdik. Bugüne kadar Van'da yaklaşık 3 bin 750 gencimize burs sağladık. Türkiye'nin en köklü vakıflarından biri olarak, en büyük amacımız aydınlık geleceklere umut ve ışık olmak. TEV olarak Van'da umut olmaya devam edeceğiz."

Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Turkcell ve TEV yetkililerine plaket verdi. Program kampüs alanının gezilmesi ve toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

ETİKETLER : Turkcell'in Van'da Yaptırdığı 'Öğretmen Kampüsü' Törenle Açıldı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA