Van Öğretmen Kampüsü Açıldı

VAN ÖĞRETMEN KAMPÜSÜ AÇILDI - 'Van İçin Türkiye Kumbarası' projesi kapsamında inşa edilen Öğretmen Kampüsü törenle açıldı Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Öztürkler: 'Tüm Türkiye el ele verdi, Van yeniden güneşli günlere kavuştu'.
Bu haber 2013-09-30 12:59:04 eklenmiş ve 560 kez görüntülenmiştir.

Turkcell ve Türk Eğitim Vakfı'nın (TEV) Milli Eğitim Bakanlığı (Meb) himayesinde tüm Türkiye'nin desteğini alarak başlattığı "Van İçin Türkiye Kumbarası" projesi kapsamında inşa edilen "Öğretmen Kampüsü" törenle açıldı.

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte lojmanlarına yerleşen öğretmenlerin evsahipliğinde gerçekleşen resmi açılış, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler ve TEV Genel Müdürü Yıldız Günay'ın katılımıyla gerçekleşti.

Vali Doğan konuşmasında, depremin Van'a verdiği zararın ekonomik ve sosyal boyutundan bahsederek, bu süreçte, devletin, Sivil Toplum Kuruluşu ve vatandaşların şehrin yeniden yapılanmasına büyük katkı sağladığını söyledi.

Yer yer depremin izleri görülse de yeni oluşan Van ve Erciş'in geleceğe dair umut verdiğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Kaybedilen her değer bizim için unutulmayacaktır. Van ekonomik anlamda ayaklarının üstüne basana kadar beşeri sermayesini güçlü kılan bu iş birliğini güçlü şekilde devam ettirmemiz lazım. Bizim yapıdan daha çok yanımızda olmanıza ihtiyacımız var. Para sorununu devletimiz hallediyor, toplumda ortaya çıkan sorunların giderilmesi için gerekli olan yetişmiş insan ihtiyacı için desteğe ihtiyacımız var." 

Açılışta konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Öztürkler, Ekim ve Kasım 2011'de meydana gelen iki depremin ardından Van'da hayatı normale döndürme hedefiyle yola çıktıklarını hatırlatarak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Van İçin Türkiye Kumbarası" proje döneminde Turkcell'in, şehre ayrıca tam teşekküllü bir öğrenci yurdu kazandırdığını hatırlatan Öztürkler, Erciş'te kurulan Meb İletişim Merkezi (MEBİM 147) ile de bölgede istihdam sağladıklarını söyledi.

Turkcell'in depremin hemen ardından harekete geçerek öncelikle teknolojik altyapısını hayat kurtarmak için kullandığını belirten Öztürkler, "Turkcell, ilerleyen dönemde depremzedelerin yaralarını sarmak için Van'da bir seferberlik başlattı, bu seferberliğin ardından Turkcell'in 5 milyon lira bağışladığı, TEV işbirliği ve Meb himayesinde hayata geçirilen tüm Türkiye'nin de el ele verip sahiplendiği 'Van İçin Türkiye Kumbarası' projesinde bugün mutlu bir son daha yaşandı" dedi.

Koray Öztürkler, tüm Türkiye'nin el ele verdiğini, Van'ın yeniden Güneşli günlere kavuştuğunu dile getirerek, şunları söyledi:

"Van'da yaşanan depremlerin ardından iki yıl geçti, geriye dönüp 'Neler yaptık?' diye baktığımızda göğsümüzü kabartan işlere imza atmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Van'da TEV ile birlikte başlattığımız eğitim seferberliği Van İçin Türkiye Kumbarası'nın amacı, bir öğretmen kampüsü ve öğrenci yurdu inşa etmek, maddi olanaklardan yoksun başarılı öğrencilere burs vermekti. Çağrımız sonrasında tüm Türkiye tek yürek oldu. Daha çok öğretmene ve öğrencimize yuva sağlayabildik. Bunun yanı sıra istihdam alanında da şehre nasıl bir katkı sağlarız dedik ve Van Erciş'te hayata geçirilen Meb İletişim Merkezi (MEBİM 147) ile 100 gencimize istihdam olanağı sunduk."

Hem Türkiye'den hem de uluslararası camiadan alınan desteklerin kendilerine büyük bir motivasyon sağladığına, Birleşmiş Milletler'in, Turkcell'i Van depreminde iletişim altyapısına yönelik çalışmaları ve öncülük ettiği şeffaf bağış kampanyası "Van İçin Türkiye Kumbarası" ile dünyaya örnek gösterdiğine işaret eden Öztürkler, "Bugün çalışmalarımızda mutlu bir sona daha ulaşıyor ve Öğretmen Kampüsü'müzün resmi açılışını yapıyoruz. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize güzel bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. Van'a verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Çok yakında girişimcilik alanında da güzel işlere imza atmanın hazırlığı içindeyiz" ifadelerini kullandı.

"Kumbara tüm Türkiye'nin destekleriyle eğitim için doldu"

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay da, TEV olarak Van'da yaşanan deprem felaketi sonrasında bölgenin yaralarını sarabilmek amacıyla hızla harekete geçtiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Turkcell ile birlikte 'Van İçin Türkiye Kumbarası' projesini hayata geçirdik ve ne mutlu ki, oluşturduğumuz bu kumbara tüm Türkiye'nin destekleriyle eğitim için doldu. Proje sayesinde bugün 192 öğretmenimiz sıcak yuvalarına kavuştu. Bölgedeki 100 öğrenci de bu proje kapsamında burs almaya devam ediyor. Ayrıca Türk Eğitim Vakfı olarak ailesi depremde zarar görmüş 250 öğrenciye burs tahsis ederek destek verdik. Bugüne kadar Van'da yaklaşık 3 bin 750 gencimize burs sağladık. Türkiye'nin en köklü vakıflarından biri olarak, en büyük amacımız aydınlık geleceklere umut ve ışık olmak. Şunu çok iyi biliyoruz ki, herkes bir umut ışığı yakabilir ve 3 bin 500'ün üzerinde katılımla bu proje de bunun en güzel örneklerinden biridir. Türk Eğitim Vakfı olarak Van'da umut olmaya devam edeceğiz."

Kampüste kalan öğretmenler adına konuşan, Atatürk Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni Seval Selçuk ise, deprem sonrası 76 öğretmen arkadaşlarını kaybettiklerini hatırlatarak, süreç içerisinde kendilerinin ve öğrencilerinin yaşadıkları zorluklardan bahsetti.

Selçuk, gelinen noktada yapılan çalışmalar ve verilen desteklerle hayatı normalleştirmeye başladıklarını dile getirerek, yapılan kampüsün güvenli olmanın yanı sıra kendileri için sosyal anlamda oldukça keyifli olduğunu söyledi. 

Van İçin Türkiye Kumbarası'na 350 bin bağış SMS'i geldi

Toplantıda paylaşılan bilgilere göre, Turkcell'in 5 milyon lira bağışı ile başlayan Van İçin Türkiye Kumbarası'na 350 bin bağış SMS'i geldi, bin 500 bağış havalesi yapıldı ve 35 hayırsever kişi ve kurum ev bağışında bulundu.

Türkiye'nin destek verdiği proje kapsamında kumbarada biriken para 9,5 milyon liraya ulaştı. Van'ın kalıcı çözümlere ihtiyacı olduğu ve eğitimin devamlılığının sağlanması gerektiği Turkcell'in iletişim ve teknoloji gücüyle tüm Türkiye'ye anlatıldı. Bağışlar, SMS yoluyla, çeşitli banka hesaplarına para yatırarak, www.turkiyekumbarasi.com adresi üzerinden çevrimiçi bağışlar olmak üzere 3 şekilde yapıldı. 

İlk etapta 100 öğretmene sıcak bir ev sağlama hedefiyle yola çıkılan ve bağışlarla büyüyebilir şekilde tasarlanan Öğretmen Kampüsü 192 öğretmene yuva oldu.

Turkcell-TEV Öğretmen Kampüsü, sosyalleşme ve aktivite alanlarıyla tam bir yaşam merkezi şeklinde tasarlandı ve hayata geçirildi. Kampüs 11 bin metrekareyi aşan bir alan üzerine kurulu. 712 ton çeliğin kullanıldığı evler 2+1 dairelerden oluşuyor. Turkcell grup şirketi Superonline da öğretmenlere ücretsiz fiber internet kullanımı sağlıyor.

Öğrencilere hem yurt hem burs sağlandı

Van İçin Türkiye Kumbarası'nda biriken bağışlarla Van merkezinde inşa edilen öğrenci yurdu ise, bin 500 metrekarelik bir alana yayılıyor ve 132 kişi kapasiteli. İçinde öğrenciler için sosyal alanları da barındıran Öğrenci Yurdu, genç dostu, depreme dayanıklı güvenli bir yapı şeklinde tasarlandı. Turkcell Superonline yurda fiber internet altyapısını sağladı.

Yurtta lisede okuyan erkek öğrenciler kalıyor. Öğrencilerin seçimi, Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda ihtiyaç sahipliği göz önünde bulundurularak gerçekleştiriliyor. 

Van İçin Türkiye Kumbarası kapsamında Endüstri Meslek Liseleri'nde okuyan 100 öğrenciye de eğitim bursu sağlandı.

MEBİM 147'de çalışanların yüzde 95'i depremzede

Van depremi sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı, Türksat ve Turkcell Global Bilgi iş birliğiyle, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, öğrenci, öğretmen ve velilerin eğitim odaklı sorularını yanıtlamak amacıyla Van Erciş'te  kurulan MEBİM 147'de çalışanların yüzde 95'i depremzede.

Turkcell, Van depremi sonrasında yaşanan işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunan ve bölgenin en büyük ikinci işveren kuruluşu olan MEBİM 147 ile 100 kişi kapasiteli bir istihdam yarattı. 

MEBİM 147, Milli Eğitim Bakanlığı'nın görev ve sorumluluklarıyla ilgili her konuda hizmet veriyor. Merkezin yüzde 50'si engelli çalışanlardan oluşuyor. 

Yaş ortalamasının 26 olduğu çalışanların yüzde 66'sı erkek, yüzde 34'ü ise kadın. - İstanbul

ETİKETLER : Van Öğretmen Kampüsü Açıldı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA