Vanlılar En Çok Orucu Bozan Şeyleri Sordu

Ramazan ayında İl Müftülüğü tarafından oluşturulan, "190 Alo Fetva Hattı"nı arayan vatandaşlar, en çok orucu bozan şeyleri sordu.
Bu haber 2013-08-07 12:59:03 eklenmiş ve 392 kez görüntülenmiştir.

Ramazan ayında İl Müftülüğü tarafından oluşturulan, "190 Alo Fetva Hattı"nı arayan vatandaşlar, en çok orucu Bozan şeyleri sordu.  İl Müftülüğü'nde görevli vaizlerden oluşan ekip, bir ay boyunca günde ortalama 50 vatandaşın sorusu yanıtlandı. 

Kendilerine yöneltiler tüm soruların içtenlikle cevaplandığını belirten İl Müftüsü Nimetullah Arvas, amaçlarının vatandaşların dini konulardaki hassasiyetini geliştirmek olduğunu bildirdi. 

Ramazan ayında toplam bin 360 vatandaşın sorusunun cevaplandırıldığını kaydeden Arvas, vatandaşın en çok orucu Bozan şeyleri sorduğunu ifade etti.

Çok değişik konularda kendilerine soruların yöneltildiğini ve hepsini de dinin emrettiği şekilde cevapladıklarını kaydeden Arvas, "Ramazan ayında yaptığımız etkinlikler çok renkli geçti. Van'da ilk kez kadınlar sabah namazlarında camilere giderek, namazı cemaatle kıldı. Ayrıca 140 camide kadınlara yönelik mukabele programlarımız oldu. Tarihi camilerimizi ibadete açtık. Fetva hattımızla da vatandaşlarımızı dini konularda bilgilendirdik" dedi.

Yeryüzünde yaşayan tüm müslümanların bayramını kutlayan Arvas, bayramın Suriye, Irak, Mısır, Doğu Türkistan, Arakan, Myanmar'da akan kan ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını diledi. - Van

ETİKETLER : Vanlılar En Çok Orucu Bozan Şeyleri Sordu
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA