Tüdkiyeb Genel Başkan Yardımcısı Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na Eleştiri

TÜDKİYEB GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇELİK'TEN KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ - Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün Lüleburgaz'da koyun ve keçi sayısı hakkında yaptığı açıklamaların, küçükbaş...
Bu haber 2013-09-29 19:59:02 eklenmiş ve 449 kez görüntülenmiştir.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün Lüleburgaz'da koyun ve keçi sayısı hakkında yaptığı açıklamaların, küçükbaş hayvancılığının sesi olarak kendilerini üzdüğünü söyledi.

Memleketi Van'ın Erciş ilçesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Nihat Çelik, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamada 10 yıl öncesi ülkede 50 milyon baş koyun varken, şimdi bu sayının 25 milyona düştüğünü, keçi sayısının ise 19 milyon adetten 6 milyona düştüğünü söylemesinin gerçek bilgileri yansıtmadığını bildirerek, Kılıçdaroğlu'nun gerçek dışı rakamlarla kamuoyunu yanıltlığını söyledi. Çelik açıklamasında,"Sayın Kılıçdaroğlu acaba bu rakamları nereden aldı? Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre; 2002 yılında 25 milyon 173 bin 706 adet baş koyun ve 6 milyon 780 bin 094 baş keçi varken, 2012 yılında bu rakamlar sırasıyla 27 milyon 425 bin 233 baş koyun, 8 milyon 357 bin 286 baş keçiye yükselmiştir. Bu da bize son 10 yılda koyun sayısında yüzde 8.94, keçi sayısında ise yüzde 23.27'lik neredeyse 1/4 oranında artışın olduğunu gösterir. Son 10 yılda hayvancılığa her yıl artarak sağlanan desteklerin Cumhuriyet tarihi içerisinde misli görülmemiştir. İzlenen bu doğru politika meyvelerini vermiş ve yukarıda rakamlarla ifade edilen artışlara ulaşılmıştır. Merkez Birliğimizin de yaptığı bireysel araştırmalarda bu yıl Kurban Bayramı için hazırlanan stok, rahatlıkla ülkemiz ihtiyacını karşılayacaktır. Ayrıca, merkezi hükümet tarafından 'Otlatma Yönetmeliği' çıkartılarak, ormanlık alanlarda yapılacak otlatma bir düzen içerisine sokulmuştur.

Sayın Kılıçdaroğlu, madem küçükbaş hayvancılıkla bu kadar yakından ilgileniyorsa acaba, 80 ilde kuruluşunu tamamlamış ve bir üst örgüt olarak merkez birliğini kurmuş, 300 binden fazla küçükbaş işletmesinin temsilcisi olan Merkez Birliğimizden haberdar mıdır acaba? Siz bu hayali rakamları nereden buluyorsunuz? Sizin elinizde farklı bir kaynak varsa bunu lütfen buyurun bize de açıklayın. Gerçek dışı rakamlarla kamuoyunu yanıltmayın. 10 yıl önce ülkemizde bırakın merkez birliği ve il birliklerini, küçükbaş hayvancılığa verilen herhangi bir destek bile yoktu. Özellikle Sayın Bakanımız Dr. Mehmet Mehdi Eker beyin yönetiminde yapılan hayvan varlığımızı arttırıcı ve kaliteyi yükseltici çalışmalar ile planlı ve programlı yetiştiricilik yapılması neticesinde sözlerle ifade edilemeyen ciddi mesafeler alınmış olup, bugün Türkiye'deki hayvancılık alanlarındaki bazı gelişmeler, Avrupa ile rekabet edebilecek bir düzeye gelmiştir" dedi.

"Koyun ve keçi yetiştiriciliğinde yapılan planlı çalışmalar ve özverili kayıt altına alma çalışmaları ile sadece 2012 yılında 20 milyon civarında anaç koyun ve keçiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hibe destek imkanı sağlanmış, 2006 yılından beri bu desteklerin ödenmesi her yıl artarak aralıksız devam etmiştir" diyen Çelik, şunları kaydetti:

"Bugün ülkedeki küçükbaş hayvan kayıtlarına gerçek manada bir vurgu yapmak gerekiyorsa, elimizdeki resmi rakamlara göre bu tarih itibari ile Sayın Kılıçdaroğlu'nun zannettiği gibi küçükbaş hayvan sayımız 31 milyon değil, gerçek sayı olarak 36 milyona ulaşılmıştır. Bir genelleme yapıldığı takdirde; bu artışın 10 yıl öncesine göre yüzde 12-13 düzeylerinde bir artış olduğu görülür. Sayın Kılıçdaroğlu'nun vermiş olduğu rakamlar talihsiz bir beyandan ibaret olup, gerçeği de yansıtmamaktadır. Kamuoyu ile paylaşmış olduğu bilgiler bir ana muhalefet partisinin başkanına yakışacak açıklama değildir. Biz bu sektörün sakini değil, sahipleriyiz. Popülasyonumuzun da sayısını gayet iyi biliriz. Dolayısıyla AK Parti hükümetinin ve değerli Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Mehdi Eker Beyin yetiştiricilerimize sağlamış oldukları maddi ve manevi destekleri görmemezlikten gelmemiz mümkün değildir.

Ayrıca, anaç koyun ve keçilere her yıl verilen hibe desteklerin yanı sıra, ülkenin her yöresinde mevcut koyun ve keçi ırklarını ıslah etmek üzere; Bakanlığın Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak yürütülen "Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi" kapsamında yetiştiricilerimizin kendi ağıllarında bulunan toplamda 1 milyon başlık elit sürüler tespit edilmiştir. Damızlık bu hayvanlara ekstra destek sağlanarak, ülkemizde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geleceği teminat altına alınmıştır. Bu şekilde sağlanan genetik ilerleme ile ıslah edilen popülasyonda et, süt, döl ve yapağı veriminde kayda değer artışlar halihazırda gözükmekte olup, bu gelişmeler yakın zamanda daha da belirgin olarak görülecektir. Ülkemizde koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan tüm yetiştiricilerimiz ve Birliklerimiz adına hükümetimize ve Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunarız. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu bu açıklamaları ise kınıyoruz." - Van

ETİKETLER : Tüdkiyeb Genel Başkan Yardımcısı Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na Eleştiri
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA