PKK'lılar, Tünelden Çıkan Toprakları Çatı Katına Sakladı

PKK'LILAR, TÜNELDEN ÇIKAN TOPRAKLARI ÇATI KATINA SAKLADI - Bingöl M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan firar eden PKK'lı teröristlerin toprağın bir kısmını çatı katında sakladığı ortaya çıktı.
Bu haber 2013-09-29 15:59:02 eklenmiş ve 419 kez görüntülenmiştir.

Bingöl M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan firar eden PKK'lı teröristlerin toprağın bir kısmını çatı katında sakladığı ortaya çıktı.

Çarşamba günü sabah yoklamasında firar ettikleri anlaşılan 18 PKK'lı teröristin, tünelden çıkan toprakların bir kısmını lavabolara döktüğü, bir kısmını ise çatı katında sakladığı belirlendi. Cezaevinde yapılan çalışmalar sonucu üst katta bulunan 6. koğuş ile çatı katı arasında bir delik daha bulundu. Çatı katının tamamının demirlerle kapalı olduğu için şu ana kadar fark edilemediğini söyleyen yetkililer; deliğin, demir saclarla profesyonelce kapatıldığını ifade etti. Tünelden çıkan toprakları öncelikle 1. kattaki 5. koğuş ile 2. kattaki 6. koğuş arasında bulunan delikten plastik yoğurt kovaları ile üst kata taşıdıkları, daha sonra aynı yöntem ile çatı katına sakladıkları öğrenildi. Tünelde bulunan kalasların da çatı katından söküldüğü ortaya çıktı.

Firar eden 18 PKK'lı teröristten 10 tanesi 1. katta bulunan 5. koğuşta kalıyordu. Bu koğuş içerisinde bulunan buzdolabı ve buzdolabı üzerine konulmuş plastik kaplarla tavanda ve yerde açılan delikleri sakladıkları belirtiliyor. 2. katta bulunan 6. koğuşta ise 8 kişi kalıyordu. Bunlar da tavanda bulunan deliği demir sac ile, yerde açılan deliği ise fayans ile sakladığı ortaya çıktı.

AÇMIŞ OLDUKLARI DELİKLERİ FAYANSLARLA GİZLEDİLER

Cezaevi yönetiminin tutuklu ve hükümlülerin ıslah çalışmaları için açmış oldukları fayans kursuna katılan kişilerden malzeme yardımı aldıkları belirtilen PKK'lı teröristlerin, kendi koğuşlarına fayans döşerken 2. katta bulunan 6. nolu koğuşun 2 fayansının altını yapıştırmadıkları, daha sonra bu fayansların altını kazarak 2 koğuş arasında delik açtıkları tespit edildi.

Kurs esnasında kendilerine teslim edilen bazı malzemelerin kırıldığını, kaybolduğunu ya da bittiğini ifade ederek yeni malzeme alan kursiyerler, eski malzemeleri ise PKK'lı teröristlere verdikleri belirtiliyor. Teröristlerin spiral, elektrik kablosu, kova ve halat gibi malzemeleri bu şekilde temin ettiği ifade ediliyor.

Firar eden 18 PKK'lı teröristin 17'si İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünün yapmış olduğu başarılı bir operasyon sayesinde, Bingöl merkeze bağlı Ortaçanak kırsalında yakalandı. Yakalanan teröristler çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Ankara ve Van'de bulunan F Tipi Cezaevlerine gönderildi.

ETİKETLER : PKK'lılar Tünelden Çıkan Toprakları Çatı Katına Sakladı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA