AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten, Ceylanpınar'da

AK PARTİ DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ İÇTEN, CEYLANPINAR'DA - AK Parti Siyasi ve Hukuk Başkan Yardımcısı Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa'ya bağlı Ceylanpınar ilçesinin yaklaşık 10 kilometre uzaklığında bulunan Viranşehir Çadır kentine giderek incelemelerde bulundu.
Bu haber 2013-09-29 13:59:02 eklenmiş ve 473 kez görüntülenmiştir.

AK Parti Siyasi ve Hukuk Başkan Yardımcısı Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa'ya bağlı Ceylanpınar ilçesinin yaklaşık 10 kilometre uzaklığında bulunan Viranşehir Çadır kentine giderek incelemelerde bulundu.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten'e; Ceylanpınar Kaymakamı Musa Sarı ve AFAD Şanlıurfa İl Müdürü Mahmut Sönmez eşlik etti. Diyarbakır Milletvekili İçten ve beraberindeki heyete Ceylanpınar ilçesindeki Viranşehir Çadır Kent görevlileri tarafından bilgi verildi.

Türkiye'nin misafirperverlik konusunda üzerine düşen sorumluluğu geçmişten günümüze dek yerine getirdiğini ifade eden Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, "Zalim Esed tarafından her gün masum insanlar ölüyor. Suriye'de bir ateş var. Her geçen gün bizlere sığınan Suriyeli vatandaşlarımız var. Biz onlara kucak açtık. Bundan 1 yıl önce, 300 yıl önce, 500 yıl önce nasıl ki tarihin her döngüsünde kucak açmışsak, halen de devam ediyoruz. Şu an Türkiye Cumhuriyeti 500 bine yakın insana kucak açmış durumda. Son derece modern kamplarda yaşam sürdürmeye çalışıyoruz. Güzel olan; bu kamplarda sosyal hayat devam ediyor. Kendi ülkelerinde elde ettikleri bütün hakları; yaşam açısından, insani duruş açısından, şu an burada da elde edebiliyorlar. Kısacası bütün imkanları sunuyoruz" dedi.

Diyarbakır Milletvekili İçten, çadırları tek tek gezerek, Suriyeli vatandaşların sorunlarını dinledi. Suriyeli vatandaşlarla sohbet eden Cuma İçten, Viranşehir Çadır Kent'inin içerisinde yapılan Mevlana Büstü'ne geçti. Burada hatıra fotoğrafı çekilen Milletvekili İçten, ardından çocukların ve yetişkinlerin eğitim gördüğü okulu gezerek yetkililerden bilgi aldı. Okul içinde Suriyeli gençlerle sohbet eden Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

"BİZ AYRIM YAPMAKSIZIN KİM OLURSA OLSUN GEL DİYEN BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ"

Okul çıkışı açıklama yapan Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, ülke olarak zorda kalan herkese yardım etmeye çalıştıklarını dile getirdi. İçten, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Suriyeli kardeşlerimizle birlikte, Suriyeli çocuklarımızla birlikteyiz. Bu çocuklar zulümden kaçtı. Türkiye, geçmişte kendisine sığınan herkese kucak açtığı gibi yine kucak açmıştır. Az önce kampın önünde sanatsal bir eser vardı. Mevlana'nın eseriydi. Oradaki Duygu Bütün dünyaya bir mesajdır. Biz bu coğrafyada Mevlana gibi din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın kim olursa olsun gel diyen bir milletin evlatlarıyız. Dolayısıyla burada okullarımız var, yaşam alanlarımız var. Çocuklarımız için oyun alanlarımız var. Kültürel faaliyetlerimiz var. Burada bir hayat var. Suriye şu an içimizde. Biz Suriyeli vatandaşlarımızın yaşamına dokunduk ve yaşamaya da devam edeceğiz. Biz bu insanlarımıza karşı duyarlıyız. Onları yürekten seviyoruz. Zalim Esed yönetimi bitine kadar bu kardeşlerimizi ağırlamaya da devam edeceğiz."

AK Parti Siyasi ve Hukuk Başkan Yardımcısı Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve beraberindeki heyet, çadır kentteki incelemelerinin ardından Ceylanpınar ilçesine gitti. İlçede Jandarma Bölük Komutanlığı ve Öğretmenevi'ni ziyaret eden Milletvekili Cuma İçten ve beraberindeki heyet, daha sonra Ceylanpınar'dan ayrılarak Diyarbakır'a döndü. - ŞANLIURFA

ETİKETLER : AK Parti Diyarbakır Milletvekili İçten Ceylanpınar'da
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA