YILDIRIM, “KARDEEŞ KÜLTÜRLER FESTİVALİNDE” SAHNE ALDI

ATAŞEHİR BELEDİYESİ KARDEŞ KÜLTÜRLERİN BULUŞMA FESTİVALİNDE SANATÇIMIZ BURHAN YILDIRIM’DA SAHNE ALDI
Bu haber 2013-09-29 12:49:43 eklenmiş ve 887 kez görüntülenmiştir.

YILDIRIM, “KARDEEŞ KÜLTÜRLER FESTİVALİNDE” SAHNE ALDI

ATAŞEHİR BELEDİYESİ KARDEŞ KÜLTÜRLERİN BULUŞMA FESTİVALİNDE SANATÇIMIZ  BURHAN YILDIRIM’DA SAHNE  ALDI

Ataşehir Belediyesi Organize ettiği “Kardeş Kültürlerin Buluşması Festivali”  Eylül Ay’ında olanca hızıyla devam etti. Bu yıl 4. Yapılan festival’in son haftasında bölgemizin Önde Gelen sanatçılarından Burhan Yıldırım’da sahne aldı.

Yıldırım Kürt kökenli olmamasına rağmen 90 yıllarda Göle’de düzenlenen ilk Kaşar festivalinde ilk Kürtçe Türkü Naze’yi söyleyen bir sanatçı olarak Ardahan’da sanat ve sanatçı tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Halk müziği alanında ki uzmanlığı, devrimci-demokrat kişiliği, özgün müziği ile bölgemizden çıkan kendini iyi yetiştirmiş  onurlu duruşuyla yaşamı şekillenen Yıldırım,  sistemlerin değil halkın sanatçısı olduğunu ispatlamıştı.

Kars ve Yöresi Kültür Ve Dayanışma Derneği (KARDER) Başkanı Orhan Çerkezin Bşk. Yrd.lığı görevi yürüttüğü Ataşehirde hemşeri camiamız açısından da güzel gelişmeler yaşanmaktadır.

 

Basından Ataşehir etkinliği

4. Kardeş Kültürlerin Festivali’nde sona doğru yaklaşılırken, Ferhatpaşa Mahallesi’nde Festivalin 14. gecesinde düzenlenen Mustafa Küçük, Hüseyin Aydın ve Burhan Yıldırım konserleri mahallenin tüm nüfusunu konser alanına döktü. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye yoğun ilgi ve sevgi gösteren Ferhatpaşalılar, Başkan İlgezdi’yi meşalelerle karşıladılar, gecede yaptığı konuşmada tezahüratta bulundular. Ferhatpaşalılara seslenen Başkan Battal İlgezdi, göreve geldiklerinden beri Ferhatpaşa Mahallesi’ne yoğun hizmet götürdüklerini belirterek, “Bizler göreve geldiğimizden beri hiçbir vatandaşımız arasında ayrım yapmadık. Kimsenin; dinine, diline, inancına ve siyasi görüşüne bakmadan hizmet götürdük. Biz istiyoruz ki, sizler de önyargılı bakıştan uzak olun. Daha önceki dönemlerde mahallenize yapılan hizmet ile bizim size verdiğimiz hizmeti sizler karşılaştıracaksınız. Belediyemizi değerlendirirken, mahallenize hangi hizmetleri getirdiğimizi unutmayın. Ferhatpaşa’yı kaliteli hizmetle tanıştırdık. Eksikliklerinin çok olması sebebiyle pozitif ayrımcılık uygulayarak yoğun hizmet getirdik. Simdi sizlere yeni bir hizmet daha getireceğiz. Belediyemize bağlı hizmet veren sağlık kuruluşunu yakında açacağız. Kadın ve çocuk hastalıkları, dahileye ve laboratuvar bölümleri olacak sağlık kuruluşumuzda, yakında ücretsiz sağlık hizmeti vermeye başlayacağız. Buradaki çocuklarımızın daha çok okumasını istediğimiz için, onlara eğitimleriyle ilgili öğretmenler tutup ücretsiz yardımcı olacağız” dedi. Ferhatpaşa Mahallesi merkezli yöre dernekleri de Başkan İlgezdi’ye plaket ve çiçek sunarak teşekkürlerini ilettiler. Başkan İlgezdi tarafından da Ferhatpaşalılara müzik dolu anlar yaşatan gecede konser veren sanatçılara plaket ve çiçek sunuldu.

 “FERHATPAŞA’NIN KADERİNİ BİRLİKTE DEĞİŞTİRECEĞİZ”

 

Mustafa Küçük, Hüseyin Aydın ve Burhan Yıldırım Ferhatpaşa Mahallesi’nde sahne aldı.

Kardeş Kültürlerin Festivali kapsamında sahne alan sanatçılara Ferhatpaşalılar yoğun ilgi gösterirken konseri Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi de izledi.

 Ataşehir Giresunlular Derneği, Kars ve Yöresi Kültür Ve Dayanışma Derneği (KARDER), Sivas Koyulhisar Köy Dernekleri ile Muş İli ve İlçeleri Derneği yaptığı hizmetlerden dolayı Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye birer teşekkür plaketi verdi.

Ellerinde Battal İlgezdi’nin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar, “Ferhatpaşa Yanında” yazılı tişört giyen gönüllüler tarafından karşılanan Battal İlgezdi de Ferhatpaşalılara seslendi.

 

 

 

İlgezdi, göreve geldiği günden itibaren Ferhatpaşa’nın bütün sorunlarını çözmeye çalıştıklarını, yalnızca imar sorununa çözüm bulamadıklarını belirterek “2009 yılında çıkan bir yasa ile ilçe belediyelerinin imar yetkileri ellerinden alındı. Yolunuzu, altyapınızı yapıyoruz ama imar sorununuzu çözemiyoruz” dedi.

İlgezdi insanlar arasında ayırım yapmadıklarına dikkat çekerek “Bizim felsefemiz bu: Önce İnsan… Çöpünüz önceden yedi günde bir toplanırken şimdi her gün toplanıyor. Benimle aynı siyasi görüşte olmayabilirsiniz. Önümüzdeki seçimlerde bize oy verin Ferhatpaşa’nın kaderini birlikte değiştirelim. Biz birlik olursak sorunlarımızı çözebiliriz. Ben de sizin gibi köyden geldim. Dört çocuklu bir ailenin evladıyım. İlkokulu tek sınıflı bir okulda okudum. Babam da bir hamal… Bundan da utanmıyorum, onur duyuyorum. Kaderimizi hep birlikte değiştireceğiz” diyerek mahalleliye seslendi.

 

İlgezdi, konseri birlikte izlediği Ferhatpaşa Mahalle Muhtarı Hüseyin Uzun’u da sahneye davet etti. Uzun, selamlama konuşmasında mahallesine yaptığı hizmetler nedeniyle Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti… Büyükşehir Belediyesi’ne de seslenen Uzun imar planlarının çıkarılmasını isteyerek “Eğer bir ay içinde bizim imarımıza bir çözüm bulunmazsa 1972’den beri ifrazlı olan arsalarımızı, traktörlerimizle sürüp tarım yapacağız” diye konuştu.

 Ferhatpaşa Gönüllüleri de Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye mahallelerinde yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür plaketi verdiler.

 Gönüllüler adına konuşan Suzan Yangir Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye seslendi: “Ferhatpaşa’yı karanlıktan aydınlığa çıkarttınız. Çocuklarımızı çamurdan kurtarıp, bu güzel parkta oynamalarını sağladınız. Sizinle gurur duyuyoruz.”

 

Konuşmalardan sonra sahne alan Mustafa Küçük de alanı dolduran binlerce mahalleliye unutamayacakları anlar yaşattı.

 

 

ETİKETLER :
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA