GGC Ödülleri Törenle Sahiplerini Buldu

GGC ÖDÜLLERİ TÖRENLE SAHİPLERİNİ BULDU - GGC'nin 'Yılın Başarılı Gazetecileri' ödülleri verildi. Jüri özel ödülü Suriye'de kaybolan gazeteci Beşar Kadumi ve destek sunan a href='/' style='text-decoration:none;color:#000;font-weight:Bold;' title='haber' haber /a cilere verildi.
Bu haber 2013-09-29 11:59:02 eklenmiş ve 375 kez görüntülenmiştir.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin "Yılın Başarılı Gazetecileri" ödülleri Sümerpark'ta Cemiyetin idari binasında düzenlenen tören ile sahiplerine verildi. Ödüller; haber, fotoğraf, spor, mizanpaj, radyo programcılığı ve Kürtçe Haber dallarının yanı sıra Jüri Özel dalında Suriye'de kaybolan gazeteci Beşar Kadumi ve destek sunan habercilere verildi.

Törene, AK Parti Milletvekilleri Süleyman Hamzaoğulları ve Mine Lök Beyaz, Diyarbakır Vali Vekili Mehmet Yiğit, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hafize İpek, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, AK Parti ve BDP İl Başkanları ile STK Temsilcilerinin yanı sıra gazeteciler ve çok sayıda konuk katıldı.

"KAN VE ÖLÜM HABERLERİ YERİNE UMUT HABERLERİ YAPMAK İSTİYORUZ"

Törende ilk kez hem Türkçe hem de Kürtçe sunum yapıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek, çözüm süreciyle bölgede 9 aydan bu yana bahar rüzgârı estiğini, bunun en büyük destekçisinin de bölgedeki gazeteciler olduğunu ifade ederek, "Kan ve ölüm haberleri yerine umut veren haberler yapmak istiyoruz" dedi. İpek, bazı kişilerin farklı meslek gruplarında çalışmasına rağmen sosyal güvenlik primini yerel gazetede yatırmak suretiyle basın kartı sahibi olmasının düşündürücü olduğunu ifade ederek, "Denetimsiz dağıtılan sarı basın kartları mesleğimizin saygınlığını zedelemektedir" dedi.

BAYDEMİR VE ARINÇ'IN TEMENNİLERİ GERÇEK OLDU

İpek'in ardından konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ise, geçen yılki ödül törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in katıldığını hatırlattı. Baydemir'in yaptığı konuşmanın ardından Arınç'ın konuşmasında 'Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in konuşmasının altına imza atarım' demişti" diyen Atalay, bu temennilerin gerçek olduğunu vurguladı. Çözüm süreci ile bölgenin, Diyarbakır'ın bir başka güzel ve yaşanılır olduğunu ifade eden Atalay, "Artık bölgede birlikte, mutlu bir şekilde yaşamanın hazzı var. Böyle bir ortamda gazetecilik yapmak da çok güzeldir. Ulusal ve yerel basında görev yapan meslektaşlarımız bugünkü sürece çok büyük katkı sağladı. Bundan sonra da bu katkıyı devam ettirecek. Diyarbakır'a en büyük katkıyı basından meslektaşlarımızın sunduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"TÜM HAKLARIN GERİ GELECEĞİNE İNANIYORUM"

Basınla ilgili düzenlemelerde her gün yeni gelişmeler olduğunu, geçen yıl konuşulan bazı sorunların giderildiğini ifade eden Atalay, "Yıpranma paylarıyla ilgili daha çok yol alacağız. Eskiden kullandığımız tüm hakların ve sarı basın kartıyla ilgili hakların hepsinin geri geleceğini düşünüyorum. Yeter ki biz el ele, kol kola çalışalım" şeklinde konuştu.

"SİZ OLMASAYDINIZ NASIL MÜCADELE EDECEĞİMİ BİLEMEZDİM"

Konuşmaların hemen ardından başarılı çalışmaları ödüle layık görülen gazetecilere ödülleri verildi. Jüri Özel Ödülüne ise Suriye'de kaybolan gazeteci Beşar Kadumi'nin eşi Ayşe Kaddumi layık görüldü. Ödülünü almak üzere platforma gelen Kaddumi, 20 Ağustos 2012'den bu yana mücadelesinde kendisini yalnız bırakmayan, eylemlerde yaz kış demeden yanında yer alan kameraman ve muhabirlere teşekkür etti. "İyi ki vardınız" diyen Ayşe Kaddumi, kendi halinde iki çocuk annesi olduğunu hatırlatarak, "Siz olmasaydınız nasıl mücadele edeceğimi bilemezdim. Bu gece duam ben ve benimle benzer durumdaki kayıp yakınlarının sevdiklerine kavuşması ve hayırlı haberler alması için olacak" dedi.

Ödüllerin verilmesinin ardından tören, tiyatro gösterisi ve sanatçıların seslendirdiği şarkılarla devam etti.

Engin ÖZTÜRK

ETİKETLER : GGC Ödülleri Törenle Sahiplerini Buldu
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA