Hayırsever İş Adamından, Eğitime Destek

HAYIRSEVER İŞ ADAMINDAN, EĞİTİME DESTEK - Erzurum'un Horasan ilçesinde İçişleri Bakanı Muammer Güler'in kaymakamlık yaptığı dönemde okumasını sağladığı Vehbi Orakçı, Yeşilyurt köyüne 8 derslikli okul yaptırdı İş adamı Orakçı: 'Bana verilen fırsatı değerlendirip, okudum ve mühendis oldum. Tabi o zorlukları ve çektiğim sıkıntıları unutmadım. Bu da bende okul yaptırma duygusu oluşturdu. Ben de köyüme okul yaptırdım'.
Bu haber 2013-09-28 21:59:05 eklenmiş ve 507 kez görüntülenmiştir.

Horasan ilçesinde İçişleri Bakanı Muammer Güler'in kaymakamlık yaptığı dönemde okumasını sağladığı Vehbi Orakçı, Yeşilyurt köyüne 8 derslikli okul yaptırdı.

Köylerinde okul olmadığı için eğitim-öğretime devam etmekte sıkıntı çeken ve dönemin kaymakamı Güler tarafından, Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'na (YİBO) yerleştirilen Orakçı, köyüne ilk ve ortaokulu kazandırdı. 

Aras Marmara Eğitim Vakfı'nın (AREV) da başkanı olan iş adamı Orakçı, "Vehbi Orakçı İlkokulu" ile annesinin ismini verdiği "Rabia Orakçı Ortaokulu"nu Milli Eğitim Bakanlığı'na devretti.

Orakçı, köyde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, doğup büyüdüğü köye okul yaptırmanın heyecanını yaşadığını belirterek, çocukken okul olmadığı için çok sıkıntı yaşadığını söyledi.

O dönemde düzenli okula gidemediğini belirten Orakçı, şunları kaydetti:

"Köyde düzenli okuma imkanı yetersizdi. O dönemlerde Horasan Kaymakamı, şimdiki Sayın İçişleri Bakanı Muammer Güler'di. Yeşilyurt köyü ziyaretinde, kendisiyle tanışma fırsatım oldu. Okula devam edebilmem için Horasan Yibo'ya kaydedilmeme vesile oldu. Sayın Muammer Güler'in bana verdiği fırsatı değerlendirip, okudum ve mühendis oldum. Belediye başkanlığı yaptım, iş adamı oldum. Tabi o zorlukları ve çektiğim sıkıntıları unutmadım. Bu da bende okul yaptırma duygusu oluşturdu. Ben de köyüme okul yaptırdım. Bu tür yardımlarımız devam edecek."

Erzurum Valisi Ahmet Altınparmak da Vehbi Orakçı'nın yaşadığı hayatı, yaptırdığı okulla anlattığını belirterek, iş adamının örnek bir davraş sergilediğini ifade etti.

Orakçı'nın hayatının, yaptırdığı eserlerinin herkese örnek olmasını temenni eden Altıparmak, "Bu tür faaliyetlerin çoğalması ve teşvik edilmesi her şeyden önemli. Artık imkanlar çoğaldı, milletimiz zenginleşti. Artık her yere yatırımlar yapılıyor. Bu da çok çalışan bir başbakanımız ve çok çalışan insanlarımızla olmuştur" diye konuştu.

Göreve başladığından bu yana 98 protokol imzaladığını anımsatan Altıparmak, "Bu da 98 okul demek. Çok önemli bir rakam. Biz eser yapacak hayırseverlere yol açtık. 'Nasıl yapıyorsan, öyle yap' dedik. Öyle eserler çıktı ki sanki özel okullar yapılmış gibi oldu" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, sekiz derslikli okulun açılışı yapıldı. - Erzurum

ETİKETLER : Hayırsever İş Adamından Eğitime Destek
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA