AK Parti'li İçten.'Kürt Sorununu Bitirdiğimiz Gibi Diyarbakır'ın Öncelikli Sorunlarını da...

AK PARTİ'Lİ İÇTEN.'KÜRT SORUNUNU BİTİRDİĞİMİZ GİBİ DİYARBAKIR'IN ÖNCELİKLİ SORUNLARINI DA... - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Bağlar İlçe Yönetim Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, 'Kürt sorununu bitirdiğimiz gibi, Diyarbakır'ın öncelikli olan sorunlarını da bitireceğiz' dedi.
Bu haber 2013-09-28 17:59:01 eklenmiş ve 377 kez görüntülenmiştir.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Bağlar İlçe Yönetim Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, "Kürt sorununu bitirdiğimiz gibi, Diyarbakır'ın öncelikli olan sorunlarını da bitireceğiz" dedi.

AK Parti Diyarbakır Merkez Bağlar İlçe Yönetim Kurulu toplantısı, ilçe binasında Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Cuma İçten, İl Başkanı Aydın Altaç ve çok sayıda partilinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan İçten, AK Parti iktidarı olarak Kürt sorununu çözdüklerini ifade etti. Aşılması gereken demokratik adımların da var olduğuna dikkat çeken İçten, "Ortada bir bilgi kirliliği var ki, onu açıklamak gerekiyor. Sayın Başbakanımızın her yerde ifade ettiği, 'Kürt sorununu biz bitirdik' söylemi var. Burada hepimiz Kürt'üz ve siyaset yapıyoruz. 30 yıllık akan bu kardeş kanını bitiren, 8 aydır bir cenazemiz gelmiyorsa bunu sağlayan AK Parti'dir. Kürt sorunu nasıl bitti diyebilirsiniz ya da birileri sizlere diyebilir. Anlatmamız gereken, 10 buçuk yıl önce 1 saatlik uzaklıktaki köyümüze 21 saatte gidiyorduk. Faili meçhul cinayetler, köy yakmaları yaşandı. Dilimizi kullanamıyorduk. Bunu herkes yaşadı. O dönemde yaşanan sorunun adı Kürt sorunuydu. Şimdi bunlar yaşanmıyorsa, bunun tanımı farklı yapılmalı. Bundan dolayı Sayın Başbakanımız 'Kürt sorunu bitti' diyor. Aşılaması gereken demokratik adımlar vardır elbette" dedi.

"UYUŞTURUCU DİYARBAKIR İÇİN CİDDİ BİR SORUNDUR"

İçten, son dönemlerde artan uyuşturucu olaylarına da değinerek, uyuşturucunun Diyarbakır için ciddi bir sorun olduğunu söyledi. İçten, "Bu sorun hepimizin sorunudur. Burada bulunan tüm siyasi partilerin sorunudur. O zaman bu sorunu da çözmemiz gerekiyor. Uyuşturucu dışında, bu şehrin fuhuş ile ilgili sorunları var ve bizim bunu da çözmemiz gerekiyor. Gasp ve hırsızlık sorunları da yaşanıyor. Tüm bunları çözmemiz gerekiyor. Türkiye'nin ve Diyarbakır'ın kara para yani tefecilik sorunları var. Bu sorunlar hepimizi ilgilendiriyor. Demek ki bunların tümü birer sorundur. Kürt sorununu bitirdiğimiz gibi, Diyarbakır'ın öncelikli olan bu sorunlarını da bitireceğiz. Birileri için bu sorun olmayabilir ama Diyarbakır için bu bir sorundur. Biz sadece Diyarbakır'ın sorunlarını çözen değil Türkiye'nin sorunlarını çözen bir partiyiz" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

ETİKETLER : AK Parti'li İçten.'Kürt Sorununu Bitirdiğimiz Gibi Diyarbakır'ın Öncelikli Sorunlarını da...
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA