Dakik 3, Doğulu İş Adamlarını Yabancı İş Adamlarıyla Buluşturacak

DAKİK 3, DOĞULU İŞ ADAMLARINI YABANCI İŞ ADAMLARIYLA BULUŞTURACAK - Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) 2-3 Ekim tarihlerinde Erzurum'da düzenleyeceği 3.Doğu Anadolu Kalkınma İşbirliği Köprüsü (DAKİK-3) kapsamında doğulu ve yabancı işadamlarını bir araya getirecek.
Bu haber 2013-09-28 15:59:02 eklenmiş ve 457 kez görüntülenmiştir.

Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF) 2-3 Ekim tarihlerinde Erzurum'da düzenleyeceği 3.Doğu Anadolu Kalkınma İşbirliği Köprüsü (DAKİK-3) kapsamında doğulu ve yabancı işadamlarını bir araya getirecek.

DASİDEF Yönetim Kurulu Başkanı Osman Dolar, dernek binasında DAKİK-3'le ilgili basın toplantısı düzenledi. Dolar, Erzurum'da düzenleyecekleri DAKİK 3'e Azerbaycan, Nahçıvan, Rusya, Ukrayna ve Gürcistan'dan yatırımcı 70 iş adamının katılacağını söyledi. Dolar, amaçlarının söz konusu program sayesinde komşu ülkelerin dikkatlerini Doğu Anadolu'ya çekmek olduğunu dile getirdi. Bölge illerden 150'nin üzerinde imalatçı işadamının somut olarak projelendirilmiş yatırımları ile uluslararası işbirliğine adım atmak istediğine değinen DASİDEF Genel Yönetim Kurulu Başkanı, "Doğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle ihraç edilebilecek tarım, gıda, hayvancılık, inşaat ve mobilya ürünlerin pazarlanmasını hedeflemekteyiz. Amacımız bölge işadamlarımızın komşu ülkelere ihracat yapması. 2023 hedefine bölgemizin de önemli ihracat rakamları ile ülke hedefine katkı sunması." dedi.

Palandöken Dağı'ndaki Polat Renaıssance otelde düzenlenecek olan DAKİK- 3 için 45 standın kurulduğunu ve 50 mütercimin ikili görüşmeler için görevlendirileceğine de işaret eden Dolar, "DAKİK programında çok iyi Rusça ve Gürcüce bilen mütercimler görev alacak. Bu program uluslararası olduğu için önemsiyoruz. Programa sıradan iş adamları değil imalat, üretim yapanları davet ettik. Daha etkin ve verimli bir program gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yıllarda bu programlara katılan ülke ve iş adamı sayısı artış gösterecek. Ayrıca yıl sonunda Ukrayna başta olmak üzere programa katılan ülkeleri iş adamlarımızla ticari ziyaretler gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

GÖKÇE: RAPORLARI EYLEME GEÇİRDİK

DASİDEF Genel Sekreteri Halim Gökçe, yıllardan bu yana bölge kalkınma ajansları tarafından hazırlanan kalkınma raporlarını eyleme dönüştürdüklerini dile getirdi. Gökçe,eyleme geçirilmeyen raporların sayısının oldukça fazla olduğuna işaret ederek "Yıllarca kalkında raporları hazırlanmış. Ama eyleme dönüştürülmemiş. Teşhis belli tedavi yok. Bölgemizdeki önemli iller olan Erzurum, Erzincan ve Van'ın önemli ihracat potansiyelleri var. Biz de bu iller ve diğer illerin potansiyellerini raporlar doğrultusunda harakete geçireceğiz." şeklinde konuştu.

ETİKETLER : Dakik 3 Doğulu İş Adamlarını Yabancı İş Adamlarıyla Buluşturacak
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA