Erzurum'da Gençliğin Ecdatla Buluşması Projesinin Finali Yapıldı

ERZURUM'DA GENÇLİĞİN ECDATLA BULUŞMASI PROJESİNİN FİNALİ YAPILDI - Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ve il protokolünün katıldığı bir törenle başlayan projenin finali yapıldı. .
Bu haber 2013-09-28 14:59:01 eklenmiş ve 447 kez görüntülenmiştir.

23 Eylül 2013 Pazartesi günü Erzurum Valisi Dr.Ahmet Altıparmak, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ve il protokolünün katıldığı bir törenle başlayan projenin finali yapıldı.

23 -27 Eylül arasında gerçekleşen projede Aziziye, Palandöken ve Yakutiye ilçelerinden her gün 800 öğrenci 200 kişilik gruplar halinde Atatürk Üniversitesi, İl Özel idaresi Genel Sekreterliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Özel Aziziye Eğitim Kurumları, Özel Güneş Eğitim Kurumları, Özel Final Eğitim Kurumları ve Büyükşehir Belediyesinin araçları ile tabyalara taşındı.

Burada 50 şer kişilik küçük gruplara ayrılan öğrencilere 13 öğretmen refakat ederek tabyaların tarihini, tabyalarda yaşanan mertlik ve cesaret örneklerini, Nenehatun' u şehitlikleri anlattılar. Merkez üç ilçemizdeki 4-8 ve 11. Sınıf öğrencilerinin katıldığı projede zaman zaman duygusal anlar yaşandı. Nene Hatun'un mezarı başında gözyaşlarını tutamayan öğrenciler, geziden hemen sonra anne ve babasını da alıp gelen öğrenciler, rehber öğretmenleri kendi okullarına da gelip bu konuları anlatmasını isteyen öğrenciler, şehitlikte dua okuyan öğrenci grupları ilginç sahnelerin yaşanmasına neden oldular.

Projenin son gününde Eğitimci yazar Abdurrahman Zeynal tabya tarihi ve burada yaşanan olayları son ders olarak anlatırken İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge projenin sonuçlarından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bilge, bu projenin son değil başlangıç olduğunu, bundan sonraki dönemlerde tüm öğrencilerin tabayalara götürülmesini hedeflendiğini belirtti.

Kapanış programı katılımcıların Şehitlik ziyareti ile sona erdi.

ETİKETLER : Erzurum'da Gençliğin Ecdatla Buluşması Projesinin Finali Yapıldı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA