İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nayir Açıklaması

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI NAYİR AÇIKLAMASI - 'Kaçakçılık konusu, sınır güvenliğiyle ilintili bir konu. Sınır güvenliğinin tam olduğu durumlarda kaçakçılıkta da büyük azalma oluyor'.
Bu haber 2013-09-28 12:59:02 eklenmiş ve 433 kez görüntülenmiştir.

Iğdır'da yarın düzenlenecek Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı öncesi Kars'a gelen İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Yardımcısı Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki heyet, Vali Eyüp Tepe'yi ziyaret etti.

Nayir, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Müsteşar Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun annesinin vefat ettiği için toplantıya katılamayacağını, bu nedenle yarınki kurula kendisinin başkanlık yapacağını söyledi.

Kaçakçılık konusunun sınır güvenliği konusuyla ilintili bir konu olduğunu, sınır güvenliğinin tam olduğu durumlarda kaçakçılıkta da büyük azalma olduğunu vurgulayan Nayir, "Dolayısıyla ikisini bir araya getirip Kaçakçılık ve İstihbarat Kurulu Toplantılarını sınır illerimizde yapma kararıyla hem buradaki sınır güvenliğini görmek hem de sınırda görev alan kolluk birimlerimiz, diğer genelkurmay birimlerimiz ve istihbarat birimlerimizle kaçakçılığın önlenebilmesi için neler yapabiliriz, burada değerlendirmeye çalışacağız" dedi.

Nayir, bölgede sınır ihlallerinden ziyade güneyde Suriye sınırında sıkıntıların var olduğuna işaret ederek, "Sınır ihlalleri konumuzun dışında ama onlar da Ankara'daki toplantılarda zaman zaman gündeme getirilip inceleniyor. Sınır makamları var, sınır ihlalleriyle ilgili. Onların varsa problemleri yine Ankara'da değerlendirilmesi gereken hususlar" diye konuştu.

Ermenistan sınırına geçen Türk çobana ateş açılması

Nayir, bir gazetecinin, "Bir vatandaşımız Ermenistan sınırına geçtiği için hayatını kaybetmişti. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu, "Bunlar sınır makamlarının uhdesinde kalan işler. Karşılıklı olarak valilikler ve kaymakamlıklar birinci ve ikinci sınır makamları olarak bu tür olaylarda karşılıklı görüşerek uluslararası prosedür gereği... Bunlar istenmeyen olaylar ama olduktan sonra da Ankara'dan daha ziyade sınır makamlarını ilgilendiren konular" şeklinde yanıtladı.

Vali Eyüp Tepe de olayla ilgili hem valilik hem de Dışişleri Bakanlığı olarak açıklama yaptıklarını, bunu orantısız güç kullanımı olduğundan şiddetle protesto ettiklerini kaydetti.

Olayın devamında nota verildiğini, onların da üzüntülerini belirten bir notayla kendilerine cevap verdiğini belirten Tepe, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde Hudut Komiser Yardımcımız yani Akyaka Kaymakamımız konuyla alakalı heyetler arası ikili görüşme gerçekleştirdi ve iki taraf bu konunun öncelikle ortak noktalarını belirlediler. Anlaştıkları noktaları tespit ettiler. Anlaşamadıkları noktaları da Dışişleri Bakanlığı'na bildirmek üzere nota altına aldılar. Anlaşılamayan noktalar tazminat talebimiz, Mustafa Ülker isimli vatandaşımızı vuran kişi ya da kişilerin, sınır görevlilerinin cezalandırılması konuları üzerinde anlaşılamayan konular olarak daha sonraki üst makamlara, dışişleri bakanlıkları nezdinde konunun görüşülmesi için nota altına alındı. Bunlar ilerleyen süreçte devam edecek. Şu aşamada görüşmelerimiz devam ediyor."

Ziyarete, Kaçakçılık, İstihbarat, Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi (KİHBİ) Başkanı Mustafa Çöğgün, Göç İdaresi Başkan Vekili Atilla Toros, Sınır Yönetim Kurulu Başmüfettişleri Abdullah Özbek ve Adnan Özdemir de katıldı. - Kars

ETİKETLER : İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nayir Açıklaması
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA