Bingöl M Tipi Cezaevi'ndeki Firar

BİNGÖL M TİPİ CEZAEVİ'NDEKİ FİRAR - Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden firar ettikten sonra yakalanan ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanan 17 terör örgütü mensubu, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarıldı 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na götürülen 17 tutuklu ve hükümlü, farklı cezaevlerine nakledilecek.
Bu haber 2013-09-27 22:59:02 eklenmiş ve 397 kez görüntülenmiştir.

Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'nden firar ettikten sonra yakalanan ve çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanan 17 terör örgütü mensubu, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarıldı.

Emniyetteki sorguları esnasında "susma hakkı"nı kullanan 17 kişi, getirildikleri Bingöl Adliyesi'nde nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Burada da ifade vermek istemeyen 17 terör örgütü mensubu tutuklandı.

Duruşmayı takip eden Bingöl Barosu Başkanı Erdal Aydemir, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "TCK'nın 314. madde ve devamındaki fıkralar doğrultusunda, bir cezaevinden veya hükümlü ve tutuklu bulundukları yeri terk ederek, toplu bir şekilde yeniden örgüte katılma iddiasıyla tutuklamaya sevk edildiler. Yapılan yargılama neticesinde 17 kişinin tümü susma hakkını kullandılar. Sulh Ceza Mahkemesinin takdiri de tutuklu yargılanmak üzere, bu nedenle tutuklanmalarına karar verdi" diye konuştu.

Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkarılan 17 terör örgütü mensubu, cezaevi araçlarıyla  49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na götürüldü. 

Geceyi 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda geçirecek 17 kişinin yarın Van, Adıyaman, Ankara ve Sincan cezaevlerine nakledilecekleri öğrenildi. - Bingöl

ETİKETLER : Bingöl M Tipi Cezaevi'ndeki Firar
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA