Öğretim Görevlisi Alımında Usulsüzlük İddiası

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ ALIMINDA USULSÜZLÜK İDDİASI - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan Barış Mehmetoğlu, Muş Alparslan Üniversitesi MYO Kürt Dili ve Kültürü Öğretim Görevlisi alımı için başvuruda bulunduğunu ancak haksız yere ön değerlendirmeden geçirilmediğini illeri sürdü Mehmetoğlu: 'Benden daha düşük puanı bulunan 7 kişi ön değerlendirmeye alındı ancak ben değerlendirmeye alınmadım' Muş Alparslan Üniversitesi Personel Daire Başkanı İnci: 'Mehmetoğlu sunduğu dilekçede başka bir ilan numarası yazdığı için başvurusu değerlendirm.
Bu haber 2013-09-27 17:59:02 eklenmiş ve 469 kez görüntülenmiştir.

Silvan'da yaşayan Barış Mehmetoğlu, Muş Alparslan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu (MYO)  Kürt Dili ve Kültürü Öğretim Görevlisi alımı için başvuruda bulunduğunu ancak haksız yere ön döğerlendirmeden geçirilmediğini ileri sürdü.

Mehmetoğlu yaptığı açıklamada, Muş Alparslan Üniversitesi MYO Kürt Dili ve Kültürü Bölümü için 2 kadro açıldığını belirterek, istenen tüm evrakları eksiksiz hazırlayarak başvurusunu yaptığını söyledi.

Ön değerlendirmeye alınmadığını öğrendiğini ifade eden Mehmetoğlu, şöyle dedi:

"Liste açıklandıktan sonra gün boyu personel daire başkanına mesai saatleri içerisinde ulaşmaya çalıştım. Puanımın yüksek olmasına rağmen benden daha düşük puanı bulunan 7 kişi ön değerlendirmeye alındı ancak ben değerlendirmeye alınmadım. Sebepsiz yere elendim. Rektörlüğün ve yetkililerin bu konuya hassasiyet göstereceklerine inanıyorum."

Muş Alparslan Üniversitesi Personel Daire Başkanı Sabri İnci ise Kürt Dili ve Kültürü Bölümüne alınacak öğretim görevlisi için başvuru yapan Barış Mehmetoğlu'nun başvuru sırasında ilan numarasını yanlış yazdığı için ön değerlendirmeye alınmadığını belirtti.

İnci, Mehmetoğlu'nun Ales puanının oldukça yüksek ve ortalamasının da yeterli düzeyin üstünde olduğunu ifade ederek, "Başvuru dilekçesi ise hatalı. Bu nedenle Mehmetoğlu personel alım komisyonunca ön değerlendirmeye alınmadı" dedi.

Tüm başvuruların geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da komisyonun incelemeleri sonucu değerlendirildiğini kaydeden İnci, "Mehmeteoğlu sunduğu dilekçede başka bir ilan numarası yazdığı için başvurusu değerlendirmeye alınmadı. Yıllardır personel alımında komisyonun uyguladığı yöntemler bu başvuruda da uygulandı. Kimseye ayrıcaklı yaklaşmıyoruz. Yapılan değerlendirmede ilan numarası farklı olduğu için bu arkadaşımızın başvurusu geçersiz belge olarak değerlendirildi" diye konuştu. - Diyarbakır

ETİKETLER : Öğretim Görevlisi Alımında Usulsüzlük İddiası
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA