'Spor Kulüpleri Sevk ve İdare Semineri'

'SPOR KULÜPLERİ SEVK VE İDARE SEMİNERİ' - Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Daire Başkanlığı tarafından teknik heyet ve sporculara yönelik 'Spor Kulüpleri Sevk ve İdare Semineri' düzenlendi Spor Eğitimi Dairesi Başkan Vekili Bayrak: 'Bugün baktığımızda 159 160 bin civarında antrenörümüz var. 10 15 günlük kurslarla antrenör yetiştiriyoruz. Umuyorum yeni yapacağımız çalışmayla bunu ortadan kaldırabilmek için mücadele ediyoruz'.
Bu haber 2013-09-27 16:59:03 eklenmiş ve 425 kez görüntülenmiştir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Daire Başkanlığı tarafından teknik heyet ve sporculara yönelik "Spor Kulüpleri Sevk ve İdare Semineri" verildi.

Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Başkan Vekili Metin Bayrak, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, kültüre bakıldığında sporla iç içe olunduğunu ancak bugün için belli bir kopukluğun bulunduğunu ifade etti.

Toplumlarla beraber her alanda olduğu gibi spor alanında da değişikliklerin yaşandığını vurgulayan Bayrak, "Türkiye'de daha önce tesis problemleri vardı ama son 10 yıl içinde çok ciddi tesislerimiz yapılmakta ve yapılmaya devam ediyor. Sporcularla ilgili bir sorunumuz yok. 75 milyonluk bir ülkede üst düzeyde başarı gösterebilecek sporcu ve ekol oluşturabilecek potansiyelimiz var" dedi. 

Kendisine göre sorunun antrenör problemi olduğuna vurgu yapan Bayrak, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla bu problemi çözmek için de gayret sarfetmemiz gerekiyor. Bugün baktığımızda 159-160 bin civarında antrenörümüz var. 10-15 günlük kurslarla antrenör yetiştiriyoruz. Umuyorum yeni yapacağımız çalışmayla bunu ortadan kaldırabilmek için mücadele ediyoruz. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ya da Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin önlerini açabilmek, onlara bir kalite kazandırabilmek açısından da Yeni Antrenör Eğitim Yönetmeliğini hazırlayarak daha kaliteli ve niteliksel hale getirmeye çalışıyoruz."

Bayrak, 159 bin civarındaki antrenörden 56 bininin santranç federasyonunda olduğunu, böyle bir dengesiz dağılıma sahip olduklarını anlattı.

Bu işlemlerin tek tek ele alınıp, işlenerek bir yola koyulması gerektiğini kaydeden Bayrak, "Antrenörlükle ilgili 5 kadememiz var. 159 bin civarındaki antrenörümüzün 128 bini birinci, 800 tanesi de beşinci kademe. Yeni yapacağımız uygulamada antrenör kademelerini 4'e indireceğiz ve daha nitelikle hale getirebilmek için Uzaktan Eğitim Modeli'ne geçerek 10-15 günlük kurslarla artık antrenörlük belgesi sahibi olmak hayal olacak" diye konuştu.

Seminere, Spor Kuruluşları Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Şevket Özerdem, Kars Vali Yardımcısı Kudret Kurnaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat ve antrenörler ile sporcular katıldı. - Kars

ETİKETLER : 'Spor Kulüpleri Sevk ve İdare Semineri'
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA