Erzurum'da Dernek Sayısı 833'e Ulaştı

ERZURUM'DA DERNEK SAYISI 833'E ULAŞTI - Erzurum Dernekler İl Müdürü Feyzullah Kılıç, Erzurum'da dernekleşme faaliyetlerinin giderek hız kazandığını söyleyerek 2013 yılı itibariyle dernek sayısının 833'e ulaştığını ifade etti.
Bu haber 2013-09-27 15:59:01 eklenmiş ve 399 kez görüntülenmiştir.

Erzurum Dernekler İl Müdürü Feyzullah Kılıç, Erzurum'da dernekleşme faaliyetlerinin giderek hız kazandığını söyleyerek 2013 yılı itibariyle dernek sayısının 833'e ulaştığını ifade etti.

Feyzullah Kılıç, bir yıl içinde 81 derneğin yeniden kurulduğunu 28 derneğin ise kapandığını kaydetti. Kılıç, "Diğer Büyükşehirlerle karşılaştırdığında Erzurum'da dernek sayısında fazla artış olmadığını görüyoruz. Derneklerin kapatılma nedeni ise, mevzuat ya da farklı eksiklikler değil, derneklerin kendi Yönetim Kurulu'na alınan kararlardan kaynaklanıyor."

Geçen yıllara göre dernekleşme faaliyetleri her geçen gün hız kazandığını ileri süren Kılıç, şöyle devam etti: "Önceleri bazı dernekler iş yapmadığından dolayı kapıları kilitli iken şuan ki derneklere baktığımız zaman faaliyetler noktasında artış yaşanıyor. Bunun nedeni ise hükümetimizin bu konuda derneklere fazla değer vermesinden kaynaklanıyor. Dernek kurmak artık çok kolaylaştı. 7 kişi bir araya gelerek tüzük hazırlayıp, istedikleri faaliyet alanında dernek kurabiliyorlar. Fiil ehliyeti olan herkes dernek kurabiliyor. Düzenlemeler konusunda bilgi almak isteyenlere her konuda destek veriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına en etkin hizmeti sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Dernekçilikte yasal prosedürlere uygun davranılmalıdır."

ETİKETLER : Erzurum'da Dernek Sayısı 833'e Ulaştı
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA