Şırnak Valisi İpek: Cudi Dağı'na Herkes Çıkabilir

ŞIRNAK VALİSİ İPEK: CUDİ DAĞI'NA HERKES ÇIKABİLİR - Şırnak Üniversitesi tarafından düzenlenen, 'Uluslararası Hz.
Bu haber 2013-09-27 14:59:03 eklenmiş ve 401 kez görüntülenmiştir.

Şırnak Üniversitesi tarafından düzenlenen, 'Uluslararası Hz. Nuh ve Cudi Dağı Sempozyumu', Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce selamlama konuşmaları ile başlarken, Şırnak Valisi Hasan İpek, Kuran-ı Kerim'de çok açık geçen Hz. Nuh'un gemisinin Cudi Dağı'nda oturduğuna inandıklarını söyledi. Vali İpek, Cudi Dağı'na çıkılması konusunda ise "Cudi Dağı'na her zaman herkes çıkabilir, sıkıntı yok. Yalnız Cudi Dağı'na çıkmak için bellirli organizasyonlar yapmak lazım" dedi.

Şırnak Üniversitesi'nce düzenlenen ve 3 gün sürecek olan 'Uluslararası Hz. Nuh ve Cudi Dağı Sempozyumu', Şehri Nuh Otel'de, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngizce yapılan selamlama ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Şırnak Valisi Hasan İpek, yapacakları sempozyum ile Hz. Hun'un gemisinin Şırnak Cudi dağında olduğunu bilimsel verilerle kanıtlayacaklarını belirterek, "Kuran-ı Kerim'de çok açık geçen Hz. Nuh'un gemisinin Cudi dağında oturduğuna inanıyoruz. Bu konuda biz müslümanların hiçbir teredütü yoktur. Şırnaklılar olarak böyle bir gurur yaşamak ve hisetmeyşi sevenlerimizle paylaşmak istiyoruz" dedi.

Sempozyumda konuşan Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş ise "Rabbim en kısa zamanda komşu ülkelerimizden kan ve göz yaşını, ülkemizden ve bölgemizden bir an önce barut ve gaz kokusunu def edip, yerine mübarek Cudi dağımızın hatırına birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine vesile olmasını diler, engin dağlarımıza da gül ve nergis kokularının gelmesini diliyorum. Bu anlamlı sempozyumun Mübarek Cudi dağımızın İnanç ve Kültür Turizmine açılmasına vesile olması temenni ederim" dedi.

VALİ İPEK: CUDİ DAĞINA HER ZAMAN HERKES ÇIKABİLİR

Sempozyumun açılış konuşmalarından sonra basın mensuplarının çözüm süreci ile birlikte PKK'lı grupların bölgeden çekilmes ile Cudi dağına çıkılıp çıkılamayacağı yönündeki sorusu üzerine Şırnak Valisi Hasan İpek, "Cudi Dağı'na her zaman herkes çıkabilir, sıkıntı yok. Yalnız Cudi dağı'na çıkmak için bellirli organizasyonlar yapmak lazım.Dünyanın hiçbir yerinde 'Ben bir dağa çıkıyorum' diyip çıkamazsınız. Çünkü, onun tehlikeleri var. Tabiat ve vahşi hayat anlamında riskleri vardır.Bir organizasyon yapılırsa her zaman Cudi dağı'na herkesi çıkartabiliriz" diye konuştu.

Sempozyuma katılan ve Hz.Nuh'un gemisinin Cudi Dağı'na oturduğunu söyleyen ABD'li bilim adamı Dr. Bill Crouse de bugüne kadar Nuh'un gemisinin Ağırı Dağı'nda olduğunu iddia eden 40 kişi ile görüştüğünü ancak onların iddialarının birbiriyle uyaşmadığını gördüğünü ifade ederek, "Kendim de hiçbir şey görmedim ve bir çok fotoğraf Ağrı dağında çektim ve orada olmadığına kanaat getirdim.Yaptığım çalışmalarla kesinlikle Cudi dağında olduğuna inanıyorum.Nuh'un Gemisinin Cudi dağında olduğu ile ilgili kendim makalelerimde ve çalışmalarımda referanslar yaptım. Özelikle eski kaynaklardan da yararlandım. Ümit edyorum ki, buraya kadar gelmişken Cudi dağına da çıkabileyim, bunu çok istiyorum" diye konuştu. - Şırnak

ETİKETLER : Şırnak Valisi İpek: Cudi Dağı'na Herkes Çıkabilir
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA