CHP Heyeti Van'da

CHP HEYETİ VAN'DA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu başkanlığındaki heyet, Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından kurulan Anadolu, Tahirpaşa ve Kayaçelebi konteyner kentlerde incelemede bulundu Tanrıkulu: 'Buranın, insanlarımızın kış mevsimini geçirebilecekleri şekilde insani koşullara kavuşturulması lazım'.
Bu haber 2013-09-27 14:59:02 eklenmiş ve 522 kez görüntülenmiştir.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Van'daki konteyner kentlere ilişkin, "Buranın, insanlarımızın kış mevsimini geçirebilecekleri şekilde insani koşullara kavuşturulması lazım" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu başkanlığında Van'a gelen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, İstanbul Milletvekili Melda Onur, Bursa Milletvekili Sena Kaleli ve Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından kurulan Anadolu, Tahirpaşa ve Kayaçelebi konteyner kentlerde incelemede bulundu.

İlk olarak Anadolu konteyner kentte açlık grevi yapan vatandaşları ziyaret eden Tanrıkulu ve beraberindekiler, ailelerle bir araya geldi.

Aileler tarafından Sözcü olarak belirlenen Ali Ahi'den yaşadıkları sorunları dinleyen Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu konteyner kentinde 32 günden bu yana insanlık dramı yaşandığını öne sürerek, konuyu sosyal medya üzerinden takip ettiklerini söyledi.

Tanrıkulu, konteyner kentte yaşayan 110 ailenin kendi iradeleri dışında gelişen deprem nedeniyle buraya yerleştiğini anımsatarak, ailelerin, depremden önce de gelir durumu bakımından kentin en düşük kesimini oluşturduğunu ifade etti.

Depremden sonra maddi durumları daha da kötüleşen ailelerin içinde bulunduğu sıkıntının giderilmediğini savunan Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Bu deprem Van'da olmasaydı, hükümet acaba böyle davranır mıydı? Burada yurttaşlarımızın gidecek konutları yok. Kış geldi kapıya dayandı ancak kendilerine TOKİ'den ev tahsisi yapılamamış. Barınma koşulları Van içerisinde mümkün değil. Dolayısıyla hükümete, devlete düşen görev Anayasa uyarınca da asgari barınma koşullarının sağlanmasıdır.

Konteyner kentlerde depremden sonra verilen elektrik, sağlık ve din hizmetlerini keserek bunları buradan çıkarmaya zorlamak, devlete düşen görev değil ve insani de değil. Bunun insanlıkla bağdaşır bir durumu yok. Burada devletin birçok fonu var ve o fonlardan yararlanılarak elektrikleri bağlanır. Bu zulme, hükümetin son vermesi lazım. Buranın, insanlarımızın kış mevsimini geçirebilecekleri şekilde insani koşullara kavuşturulması lazım."

Anadolu konteyner kentindeki incelemelerinin ardından Tahirpaşa ve Kayaçelebi konteyner kentlerinde de ailelerle görüşen CHP heyeti, yaşanan sorunları Van Valisi Aydın Nezih Doğan'a aktaracaklarını bildirdi. - Van

ETİKETLER : CHP Heyeti Van'da
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA