Rektör Koçak: Yeni Akademik Yıla Hazırız

REKTÖR KOÇAK: YENİ AKADEMİK YILA HAZIRIZ - Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmek Koçak, 2013-2014 akademik eğitim öğretim dönemine hazır olduklarını söyledi.
Bu haber 2013-09-27 12:59:03 eklenmiş ve 420 kez görüntülenmiştir.

Erzurum Atatürk Üniversitesi (Aü) Rektörü Prof. Dr. Hikmek Koçak, 2013- 2014 akademik eğitim öğretim dönemine hazır olduklarını açıkladı. Rektör Koçak, üniversitelerinde 105 bin öğrencinin akademik eğitim görececeğini açıkladı.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Üniversite Konukevi'nde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Koçak, yeni akademik eğitim dönemine hazır olduklarını söyledi. Rektör Koçak, üniversitelerin bilim teknoloji ürettiğini dile getirdi. Türkiye'nin köklü üniversitelerinden birisi olduklarının altını çizen Rektör Koçak, Erzurum'a, bölgeye ve ülkeye katma değer kattıklarını ifade etti. Aü'de açıköğretim ve örgün eğitimle birlikte 105 bin öğrencinin akademik eğitim göreceğini belirten Prof. Dr. Koçak,"2 bin 523 akademik personelle 105 bin öğrencimize yeni dönemde eğitim vermeye hazırız. Ülkemizin en huzurlu üniversitelerinden birisine sahibiz. Üniversitemizide değişik ülkelerden ayrıca bin 500 öğrenci eğitim görmekte. Çevre illerin üniversitelerin yine çok sayıda doktora ve yüksek lisans öğrencisi de üniversitemizde doktorasını yapmakta" dedi. Rektör Koçak, akadamik yayınlarda da önceki yıllara göre belirli bir arıtışın yaşandığına işaret ederek,"751 makalemiz yayınlandı. Hedefimiz bunu bine çıkartmak." diye konuştu.

AÜ TÜRK ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ BAŞKANI

AÜ Rektörü Prof. Dr. Koçak, Türk dünyasındaki üniversiteler ile ilişkilerini geliştirdiklerini kaydetti. Geçen yıl kurulan Türk Üniversiteler Birliği ( Türk Keneşi)'nin genel sekteteryası ve başkanlığının Atatürk Üniversitesi'ne verildiğine de dikkat çeken Rektör Koçak,"Türk Üniversiteler Birliği'nin genel kurul toplantısını gelecek yıl nisan ayında dönembaşkanlığı sıfatıyla Erzurum'da gerçekleştireceğiz. Bu sayede Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Türkiye'deki diğer üniversitelerle güçlü akademik bir bağ oluşturmuş bulunacağız." diye konuştu.

MİMARLIK FAKÜLTESİ HİZMETE GİRİYOR

A.Ü bünyesinde kurulan mimarlık ve tasarım fakültesinin yeni dönemde 40 öğrenci ile dersbaşıyapacağına da değinen Rektör Hikmet Koçak, yine ülkede ilk kez Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde Ebelik Anabilim Dalı'nın doktora programının açıldığını kaydetti. Koçak, konservatuar bölümünde Türk Halk ve Türk Sanat Müziği bölümlerinin de açıldığını sözlerine ekledi.

ETİKETLER : Rektör Koçak: Yeni Akademik Yıla Hazırız
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA