Suriye'den Yaralı Getiren Araçlar Patlayıcı Aramasından Geçirilecek

SURİYE'DEN YARALI GETİREN ARAÇLAR PATLAYICI ARAMASINDAN GEÇİRİLECEK - Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından bazı bakanlık ve valiliklere gönderilen genelgede, Suriye sınırından yaralı olarak kendi imkanları ile veya Suriye ambulansı ile getirilen hastaların, refakatçilerinin ve nakil araçlarının...
Bu haber 2013-09-27 12:59:02 eklenmiş ve 378 kez görüntülenmiştir.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından bazı bakanlık ve valiliklere gönderilen genelgede, Suriye sınırından yaralı olarak kendi imkanları ile veya Suriye ambulansı ile getirilen hastaların, refakatçilerinin ve nakil araçlarının Emniyet mensuplarınca patlayıcı madde ve ateşli silahlar açısından arındırılmalarının yapıldıktan sonra nakillerinin sağlanması istendi.

Başbakanlık AFAD Başkanlığın tarafından hazırlanan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay imzası ile İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede, Suriyeli misafirlerin sağlık ve diğer hizmetleri konusunda uyulması gerekenler hakkında ilgili kurum ve kuruluşlar uyarıldı. Geçiçi koruma altına alınan Suriyeli misafirlerin tedavi giderlerinin Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında fiyatlandırılarak faturalandırılması istenen genelgede, "Her hangi bir kamp tarafından kayıt altına alınmamış, konaklanmasını kendi imkanları ile sağlayan hastalar ile sınırdan acil durumda giriş yapan hastaların ülke genelindeki her hangi bir sağlık merkezine müracatı veya nakli halinde sağlık merkezinde kayıt işlemi yapılırken, eş zamanlı olarak o ilin valiliğince görevlendirilmiş İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve il emniyet müdürlüğünce belirlenmiş sabit bir telefon numarası üzerinden 7-24 esasına göre kayıt altına alınarak sağlık hizmetinin sağlanması tedavi giderlerinin sağlık kuruluşunun bulunduğu ilin valiliğine faturalandırılması gerekir" denildi.

SURİYE'DEN YARALI GETİREN ARAÇLAR PATLAYICI ARAMASINDAN GEÇİRİLECEK

Genelgede, Suriyeli misafirlerin tedavisinin başka bir ilde yapılması gerektiği durumlarda sevk zincirine uyulması ve tedaviyi yapan sağlık kuruluşunun faturayı sığınmacının kayıtlı olduğu valiliğe yapması gerektiği belirtildi. Genelgede, "Sınırdan yaralı olarak kendi imkanları ile veya Suriye ambulansı ile getirilen hastaların, refakatçilerinin ve nakil araçlarının emniyet mensuplarınca patlayıcı madde ve ateşli silahlar açısından arındırılmalarının yapıldıktan sonra nakillerinin sağlanması gerekir" denildi.

Geçici koruma altına alınan Suriyeli misafirlere verilen koruyucu sağlık hizmetleri ve birinci basamak sağlık hizmetlerinin kişi başı fiyatlandırılması da istenen genelgede, illerinde bulunan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına hizmet sunumunda oluşabilecek olumsuzlukların giderilebilmesi ve takibinin sağlanması için AFAD ile koordine içerisinde olunması istenildi. - Diyarbakır

ETİKETLER : Suriye'den Yaralı Getiren Araçlar Patlayıcı Aramasından Geçirilecek
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA