2dünya İnsani Yardım Zirvesi İstanbul'da Düzenlenecek

2DÜNYA İNSANİ YARDIM ZİRVESİ İSTANBUL'DA DÜZENLENECEK - 'ekonomik ve Sosyal Konseyi'nde (ECOSOC) düzenlenen toplantıda Genel Sekreter Ban Ki Moon, çok sayıda ülkenin bu zirveye ev sahipliği yapmak istediğini dile getirdi.
Bu haber 2013-09-27 07:59:02 eklenmiş ve 436 kez görüntülenmiştir.

'ekonomik ve Sosyal Konseyi'nde (ECOSOC) düzenlenen toplantıda Genel Sekreter Ban Ki Moon, çok sayıda ülkenin bu zirveye ev sahipliği yapmak istediğini dile getirdi. Moon, zirvenin İsviçre'nin ,Cenevre, ABD'nin de New York kentinde yapılması yönünde girişimler olduğunu ancak, adaylar arasından İstanbul'un seçildiğini belirtti. Ban Ki Moon, yaptığı açıklamada, 'Ciddi bir değerlendirme sürecinin ardından Türk Hükümeti'nin talebini kabul ederek Zirve'nin İstanbul'da düzenlenmesine karar verdim. Kendilerini tebrik ediyorum' diye konuştu.

Türkiye'nin Suriyeli mültecilere kucak açtığını belirten Genel Sekreter Ban Ki Moon, yine 2011 yılında Van'da yaşanılan depremde önemli kayıplar verdiğini hatırlattı. Ban Ki Ban, "Bugün hepinizi bu cömert teklifi ve ilk Dünya İnsani Yardım Zirvesi'ne ev sahipliği yapacak olması dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür etmeye çağırıyorum" dedi. Ban Ki Ban, ayrıca zirveye önemli katılımların sağlanabilmesi için yoğun çaba sarf edeceği sözünü de verdi. Ban Ki Moon'un kararı açıklamasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'de düzenlenen uluslararası zirveler içinde en anlamlısının ilki gerçekleştirilecek olan Dünya İnsani Yardım Zirvesi olduğunu aktardı. Davutoğlu, Zirve için Türkiye'yi seçmesi nedeniyle Ban Ki Ban'a ve destekleri için BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü ValerieAmos'a teşekkürlerini sundu. Türkiye'nin bugüne kadar birçok önemli zirveye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Davutoğlu, "Lakin, bugüne kadar Türkiye'de gerçekleşen zirveler arasında en anlamlısı ilki düzenlenecek Dünya İnsani Yardım Zirvesi olacağına inanıyorum." diye konuştu.

?

ETİKETLER : 2dünya İnsani Yardım Zirvesi İstanbul'da Düzenlenecek
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA