Diyarbakır'da Kadınlara Suyu Doğru Kullanma Eğitimi Verildi

DİYARBAKIR'DA KADINLARA SUYU DOĞRU KULLANMA EĞİTİMİ VERİLDİ - Diyarbakır Su ve Kanal İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, suyun doğru kullanılması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Beyaz Kelebekler Çamaşırevleri'nde, kadınlarla bir araya geldi.
Bu haber 2013-09-26 17:59:01 eklenmiş ve 476 kez görüntülenmiştir.

Diyarbakır Su ve Kanal İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, suyun doğru kullanılması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Beyaz Kelebekler Çamaşırevleri'nde, kadınlarla bir araya geldi.

DİSKİ Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, suyun yaşamdaki önemine vurgu yapmak ve suyun doğru kullanılması konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kadınlara yönelik çalışma başlattı. Beyaz Kelebekler Çamaşırevleri'nde başlatılan çalışmada kadınlarla bir araya gelen DİSKİ görevlileri kadınlar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Çalışmanın ilki Yeniköy, ikincisi ise Aziziye Beyaz Kelebekler Çamaşırevi'nde gerçekleşti. İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Muazzez Onuk Özder'in sunum yaptığı buluşmada suyun tükenebilir bir kaynak olduğuna dikkat çekildi. Zaman zaman kadınlara 'Bir sabah uyandınız ve musluklarınızdan suyun akmadığını gördünüz. Ne yapardınız?', 'Su biterse yaşamımız nasıl değişir?' gibi sorular soran Özder, "Dünyada 10 bardak su olduğunu düşünün. 7 bardağı tuzlu içemiyoruz. Yalnız 3 bardağı tatlı su olduğu için içebiliyoruz. Dünyadaki içilebilir sular işte bu kadar az" dedi. Annelerin kucaklarında çocuklarıyla katıldıkları program yer yer çocuk sesleriyle bölünürken, kadınların büyük heyecanla katıldıkları soru cevaplı sohbet keyifli dakikalar yaşanmasını sağladı.

"DİYARBAKIR ŞANSLI KENT"

Dünya nüfusunun büyük bir bölümünün temiz suya ulaşamadığını kaydeden Özder, her beş insandan birinin temiz suya ulaşamadığını, her gün temiz su bulamayan 30 bin insanın yaşamını kaybettiğini vurguladı. Özder, Diyarbakır'ın içme suyunu musluktan içen ender kentlerden biri olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"DİSKİ olarak biz suyu Dicle Barajı'ndan alıyoruz. Daha sonra bu suyu İçme Suyu Arıtma Tesisimize ulaştırıyoruz. Oraya ulaştırdığımız suyu birçok aşamadan geçirdikten sonra arıtıp size veriyoruz."

DİSKİ Genel Müdürlüğü'nün büyük emeklerle yaptığı çalışmaların sahiplenilmesi gerektiğine vurgu yapan Özder, balkon, bahçe ve halıların sık sık yıkanması esnasında çok ciddi bir su sarfiyatı yaşandığını dile getirdi. Vatandaşların su ve kanalizasyonla ilgili her tür sorunu "Alo 185" hattını arayarak çözebileceklerini kaydeden Özder, kadınlara suyun doğru kullanılması konusunda duyarlı olmaya çağırdı.

Daha sonra üzerinde Türkçe ve Kürtçe 'Suyunuzu boşa harcamayın' yazılarının olduğu, sıvı sabun, cam kupa ve yazmalar kadınlara hediye edildi.

Kadınlar hediyelere büyük ilgi göstererek DİSKİ Genel Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti. - DİYARBAKIR

ETİKETLER : Diyarbakır'da Kadınlara Suyu Doğru Kullanma Eğitimi Verildi
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA