Diyarbakır'da Stajyer Avukatlara Eğitim Semineri

DİYARBAKIR'DA STAJYER AVUKATLARA EĞİTİM SEMİNERİ - TBB Başkanı Feyzioğlu: '(Demokratikleşme paketi) Yöntem olarak son derece kapalı, gizli kapaklı hazırlanan bu paket nasıl bir demokratikleşme sağlayacak ki kendisi demokratik bir yöntemle hazırlanmıyor'.
Bu haber 2013-09-26 17:59:01 eklenmiş ve 441 kez görüntülenmiştir.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, "Yöntem olarak son derece kapalı, gizli Kapaklı hazırlanan bu paket nasıl bir demokratikleşme sağlayacak ki kendisi demokratik bir yöntemle hazırlanmıyor" dedi.

Diyarbakır Barosu Staj Eğitim Merkezi'nin her yıl düzenlediği stajyer avukatlara eğitim seminerleri çerçevesinde bu yıl 120 stajyer avukata eğitim verilecek. Staj eğitiminin ilk dersi baronun Diyarbakır Adliyesi'nde bulunan Diyarbakır Barosu Avukat Yücel Önen Seminer Salonu'nda yapıldı. İlk dersi baronun davetlisi olarak seminere katılan Feyzioğlu verdi.

Seminer sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Demokratikleşme paketi" ile ilgili sorusunu yanıtlayan Feyzioğlu, TBB Başkanı olarak paketle ilgili gazete haberlerinin dışında bir bilgisinin olmadığını ifade etti. 

Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Yöntem olarak son derece kapalı, gizli Kapaklı hazırlanan bu paket nasıl bir demokratikleşme sağlayacak ki kendisi demokratik bir yöntemle hazırlanmıyor. Yöntem yanlış, yanlış yöntemlerden doğru sonuçların çıktığını şahsen ben görmedim. Oysa bütün sorunlarımızı açık yüreklilikle birbirimizi hırpalamadan, kırıp dökmeden birlikte yaşamak iradesiyle ve eşit yurttaşlık hedefiyle çözmemiz mümkündür."

KCK Davaları

KCK davasını da değerlendiren Feyzioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"KCK davası hukuk tarihimize uygulamalarıyla bir utanç vesikası olarak geçmiştir. Ben usulünü konuşuyorum. İçeriğine ilişkin hiç bir davada benim cümlemi duymazsınız. KCK davası dört sene önce ilk bu şehirde başladığında seçilmiş insanların ellerinin naylon kelepçelerle bağlayıp toplama kampına götürür gibi tek sıra halinde sıraya dizdiler. Ezici çoğunluğun dilinin konuşulduğu bir yerde tutanaklara yüzümüzü kızartacak bir şey geçti. 'Bilinmeyen dilde konuşma yapıldı' dendi. Bu cümlenin açtığı yara Kürtçe konuşulmasına izin verilmemesinden daha derindir." - Diyarbakır

ETİKETLER : Diyarbakır'da Stajyer Avukatlara Eğitim Semineri
Diğer haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA